Nyomtatás
2016. április 14., csütörtök 06:14

Területbejárást tartott Csurgó polgármestere és képviselő-testülete Kiemelt

Április 12-én területbejárást tartott Füstös János Csurgó város polgármestere, valamint Csurgó város képviselő-testülete. A Sótonyi László Sportcsarnok felújítása és bővítése elnevezésű fejlesztés helyzetéről Füstös János a helyszínen tájékoztatta a sajtó, valamint média képviselőit.
- A három ütemből álló nagy fejlesztés 2014 elején kezdődött a Festetics Park felújításával,illetve a Sportcsarnok nyugati részének megújításával. A fejlesztés, további építkezés a tavalyi évben folytatódott 1,8 milliárd forintos forrásból, mely forrás ezévben további 700 millió forinttal egészült ki. Tehát összesen 3,3 milliárd forintból fog megújulni ez a komplexum. Nem csak az épületek újulnak meg, hanem a környező infrastruktúra is. A parkolók, amint látni is lehet az északi oldalon már egészen szépen megvalósultak, valamint a csapadékvízelvezetés is, mely eddig folyamatos problémát jelentett az ott lakóknak. A leendő körforgalomnál is elkezdődtek a munkálatok, ott egy gázvezeték kiváltását kell megvárnunk. A sportcsarnok munkálatai jól haladnak. Az északi részen már folynak a burkolási munkálatok, a sportcsarnok már szerkezetkész állapotban van. Azt gondolom tartható a június közepei megvalósítás, amikoris fizikálisan meg tud valósulni a sportcsarnok építése. Bízom benne, hogy a használatba vételi engedély sem fog elhúzódni. A sportcsarnok kapcsán azt gondolom az edzés, illetve az alapozás július hónapban már itt kezdődhet meg.
A csarnok keleti oldalán épül az új Városi Uszoda. Itt is gőzerővel folynak a munkálatok,betonozás, a vázszerkezet készítése, sőt már elkezdődött a tanuszodának is az alapozása - részletezte Füstös János polgármester.

SzB

Megjelent: 2088 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. máj. 13., péntek 06:45