Nyomtatás
2020. február 20., csütörtök 10:48

Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatos változásokról Kiemelt

Csurgó Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020 februárjának közepétől a városban megszűnik a József Attila utcában, a Kert utcában, az Erkel Ferenc utcában és a Szabadság téren található szelektív hulladékgyűjtő szigeteken a fém-, a műanyag-, és papírhulladék gyűjtése. Az alábbiak miatt indokolt a fém-, a műanyag-, és papírhulladékok szelektív szigeteken történő gyűjtésének csökkentése:

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Közszolgáltató) a város ingatlanjai túlnyomó többségének részére (a társasházak kivételével) biztosítja a zsákos szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét. A kialakult rend szerint a fém-, a műanyag-, és a papírhulladékot a lakosság a Közszolgáltató által díjmentesen biztosított műanyag zsákokban (sárga/kék) gyűjtheti, a Közszolgáltató pedig kéthetente, az adott ingatlan elől viszi el a szelektíven gyűjtött hulladékot. A papír-, műanyag/fém-, üveghulladékokat a lakosság Csurgón a hulladékudvarban is leadhatja szerda és pénteki napokon (munkanapokon) 7:00-14:30 óra közötti időszakban.

Az utóbbi évek, hónapok tapasztalata az volt, hogy sok csurgói lakos háztartási vegyes hulladékot helyezett el a szelektív szigetek gyűjtőedényeiben. Ilyen esetben a Közszolgáltató plusz díj fejében vegyes hulladékként ürítette csak ki a szelektív sziget gyűjtőedényeit. A szelektív szigeteket nem rendeltetésszerűen használó csurgóiak ezzel az Önkormányzatnak minden évben sok százezer forintos kárt okoznak. Csurgó Város Önkormányzata el kívánja kerülni, hogy a szelektív szigetek vegyes hulladéklerakóvá váljanak!

Kérjük, hogy azok a lakosok, akiknek nincs szerződésük a Közszolgáltatóval, jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve haladéktalanul keressék fel a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatát, és gondoskodjanak a szerződés megkötéséről. Kérjük továbbá a lakosságot, hogy a szelektíven gyűjthető hulladékokat a Közszolgáltató által biztosított zsákba, a háztartási vegyes hulladékot pedig a szürke hulladékgyűjtő edényzetbe helyezzék.

Megjelent: 1195 alkalommal