Elemek szűrése dátum szerint: október 2016

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a Csurgói Városgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság alapítója
pályázatot hirdet a
Csurgói Városgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság
Ügyvezető igazgató
munkakör betöltésére

Munkavégzés helye: Somogy megye, 8840 Csurgó, Béke u. 3.

A vezetői megbízás határozott időre, 2017. január 1-től 2021. december 31-ig szól.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
A Csurgói Városgazdálkodási Kft. 100%-ban önkormányzati tulajdonú. A Társaság fő tevékenységi köre: építményüzemeltetés. Az ügyvezető felelős vezetőként meghatározza és alakítja az általa vezetett cég üzletpolitikáját. Irányítja a szervezet munkáját, képviseli a gazdasági szervezetet, intézi a szervezet ügyeit. Meghatározza a gazdasági szervezet céljait, a célok elérésének és megvalósításának módját, figyelembe véve a tulajdonosi érdekeket. Biztosítja a hatékony működést, a forráshoz (tőkéhez) jutás és annak hatékony működtetésének, valamint a szabályozási környezetnek megfelelően. Gyakorolja a munkáltatói jogokat a cég dolgozói felett.

Illetmény és juttatások: Megállapodás szerint

Pályázati feltételek:
- Legalább középfokú végzettség,
- Legalább 5 év cégvezetői tapasztalat,
- Büntetlen előélet,
- Magyar állampolgárság,
- B kategóriás jogosítvány

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- Felsőfokú műszaki-, vagy gazdasági végzettség, vagy folyamatban lévő tanulmányok,
- Helyismeret.

Elvárt kompetenciák:
- Kiváló szintű tervező és szervező készség;
- Önálló, gyors, precíz munkavégzési képesség;
- Jó együttműködési és kapcsolatteremtő képesség;
- Terhelhetőség és megbízhatóság.

A pályázat részeként benyújtandó iratok:
- Részletes szakmai önéletrajz,
- Végzettséget igazoló okiratok,
- A cég vezetésére, működtetésére vonatkozó vezetői, szakmai elképzeléseit, stratégiai koncepcióját,
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
- Nyilatkozat arról, hogy vele szemben a Ptk. 3:115 §-ban szabályozott összeférhetetlenségi tilalom nem áll fenn,
- A pályázati eljárás során a személyes adatok kezelésére vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 30.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. december 20.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Füstös János polgármester nyújt, a +3682471388/157 mellék-es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
- Postai úton, a pályázatnak a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „Csurgói Városgazdálkodási Kft. ügyvezetői pályázat”.
- Személyesen egy példányban, zárt borítékban, Csurgó Város polgármesterének címezve (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban, ügyfélfogadási időben. Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „Csurgói Városgazdálkodási Kft. ügyvezetői pályázat”.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
A formai és tartalmi feltételeknek megfelelő pályázatot benyújtók közül az előértékelésen kiválasztott pályázók személyes meghallgatáson vesznek részt. A benyújtott dokumentumok és a meghallgatáson tapasztaltak alapján a Képviselő-testület dönt a megbízásról, a következő rendes ülésen. Az eredménytelenül pályázókat írásban értesítjük. A pályázat benyújtásának tényét és annak adattartalmát az adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.
A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

Kategória: Hírek

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága épület bontásból és közterületen lévő fa kivágásából származó fa kiosztására pályázatot ír ki.

1. A pályázat célja:

A leginkább rászorultak részére a téli tüzelőben való segítségnyújtás, épület bontásából és közterületen lévő fa kivágásából származó fa kiosztásával.

2. A pályázaton való részvétel:

Előnyt élveznek azon rászoruló személyek, akik az alábbi feltételek valamelyikének megfelelnek.
Feltételek:
a) aktív korúak ellátásában részesülő személy
b) gyermekét/ gyermekeit egyedül nevelő szülő (jövedelemhatár: 71.250 Ft)
Méltányosságból pályázatot nyújthatnak be:
a) azon családok ahol az egy főre jutó jövedelem az 71.250 Ft-ot nem haladja meg.

A fent szerepelt feltételek fennállását a pályázati adatlaphoz mellékelve, hitelt érdemlő okirattal igazolni kell. /Pl.: ellátást megállapító határozat, jövedelemigazolás/
Hiánypótlásra nincs lehetőség. A hiányosan benyújtott kérelmeket a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság vizsgálat nélkül elutasítja.

3. A pályázat benyújtása és elbírálása:

A pályázatokat Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Önkormányzati Irodáján lehet benyújtani. A pályázatok döntésre való előkészítését az Önkormányzati Iroda végzi. A pályázatok elbírálásáról a Képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága dönt.

4. A támogatás mértéke, hatálya és átadása:

1 pályázó maximum 2m3 támogatásban részesülhet. A hulladék fa kiszállításáról a Városgazdálkodási Kft. gondoskodik.
A nyertes pályázók írásban kapnak értesítést.
A pályázat benyújtásának kezdőidőpontja: 2016. október 25.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 10.
A pályázat elbírálásának határideje: 2016. november 15.

A pályázati adatlap beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban, illetve letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

Pályázati adatlap letöltése:

Kategória: Hírek

Csurgó Város Képviselő-testülete 2016. október 25-én 14:00 órakor a Városháza tanácskozó termében tartotta soron következő képviselő-testületi ülését. A napirendekhez kapcsolódó előterjesztések az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek

Új alpolgármestert választottak október utolsó képviselőtestületi-ülésén.

Dr. Horváth József Csurgó város korábbi alpolgármestere másodízben töltötte be Csurgó Város alpolgármesteri tisztségét, hiszen 2014-ben a képviselő-testület egyhangúan fogadta el megválasztását. Dr. Horváth József írásban jelentette be, hogy 2016. október 24. napjával lemond alpolgármesteri tisztségéről. Lemondásában leírta, hogy a folytonosság jegyében átmenetileg vállalta az alpolgármesteri megbízást. Az általa vállalt határidőt is túllépve hozta meg döntését. A város új alpolgármesterét Szabó Sándor képviselőt, 2016. október 25-én titkos szavazással, egyhangúan szavazták meg.

Kategória: Hírek
2016. október 24., hétfő 09:13

Lezárult a „Be Youth” projekt

2016 október elején lezárult a brüsszeli forrásból finanszírozott „Be Youth” – Építsük Európát elnevezésű projekt. Az utolsó találkozót a főpartner – Castel Bolognese – szervezte Olaszországban, amelyen mind a 8 résztvevő képviseltette magát. Európa különböző pontjaiból verbuválódott szakmai stáb olyan témákat érintett, mint az Erasmus+, a migránsválság, a fiatalság szerepvállalása az uniós politikában, vagy épp a brüsszeli források finanszírozásának menete. A 12.800 eurós keret (partnerenként) lehetőséget biztosított az utazások és a „hazai” találkozó megszervezése. A konzorcium nem csak kizárólag önkormányzatokból állt, jelen volt többek közt ifjúsági szervezet, egyesület. A sikeres pályázatnak és a megszerzett tapasztalatnak köszönhetően a jövőben a város önkormányzata tervezi a további hasonló projekteken való képviseletet.

Partnerek: Castel Bolognese, Roquetas De Mar, Székelyudvarhely, Pegeia, Mazsalaca, Velenje és Csurgó.

FM

Fotó:https://www.facebook.com/BeYouthEU/photos/pcb.534968200039488/534967430039565/?type=3&theater

Kategória: Hírek

A Szabó Benedek és a Galaxisok névadója, énekese, dalszerzője lesz a vendégünk a "csokonai.rtf" címmel zajló kortárs művészeti beszélgetéssorozatunk harmadik programján.

A zenés beszélgetés 2016. október 27-én, csütörtökön 16 órától kezdődik a Díszteremben.

Szabó Benedek a mai alternatívnak nevezett könnyűzenei élet egyik legismertebb dalszerzője, előadója, a zenekar mellett egyéb munkái is vannak, nemrég a Rájátszás produkcióba is bekapcsolódott fehér renátó költővel az oldalán. A zenekar is egyre sikeresebb, rendszeres résztvevői a nyári fesztiváloknak és folyamatosan koncerteznek az ország kisebb-nagyobb fellépőhelyein.

Részletek az együttesről szóló Wikipédia-cikkből.

"Az együttest 2013 tavaszán alapította a bajai születésű, akkor huszonhat éves Szabó Benedek. A szerzői kiadásban megjelent Kapuzárási Piknik és A legszebb éveink lemezek a kor huszonéveseinek kétségeit, vágyait és félelmeit dolgozzák fel. A lemezek hangzásvilágára leginkább Cseh Tamás, a Neutral Milk Hotel, az Illés, a The Magnetic Fields és a Kaláka volt hatással."

Jelenleg harmadik nagylemezükön dolgoznak és az A38-as hajón nagykoncertet adnak, éppen a csurgói beszélgetés másnapján, október 28-án.

Lemezek

Kapuzárási Piknik (2013)
A legszebb éveink (2015)

forrás: http://csvmrg.hu/cikk/1256/zenes-beszelgetessel-folytatodik-irodalmi-sorozatunk-harmadik-vendegunk-szabo-benedek

Kategória: Hírek

Krasznahorkai László Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, a Nemzetközi Man Booker-díj kitüntetettje lesz a vendégünk a "csokonai.rtf" elnevezésű kortárs kulturális sorozatunk második beszélgetésén.

A program 2016. október 24-én, hétfőn 13 órától kezdődik. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Háború és háború, a Sátántangó, Az ellenállás melankóliája szerzőjét, a számos magyar és európai irodalmi díjjal kitüntetett Krasznahorkai Lászlót legújabb, egy hónapja megjelent regényéről a Báró Wenckheim visszatér című kötetről kérdezzük, de szóba kerül majd biztosan a Tarr Béla filmrendezővel való emberi és művészi kapcsolata, a szűkebb és tágabb hazájához való viszonya, miközben a számos nyelvre lefordított egyéb műveit is megidézzük.

Írásai, kötetei

1985 SÁTÁNTANGÓ (regény, Magvető Könyvkiadó, majd a Széphalom Könyvműhely) (változatlan kiadások: Széphalom Könyvműhely: 1993, 2004, Magvető Könyvkiadó: 2005, 2009, 2013, 2015)

1986 KEGYELMI VISZONYOK („halálnovellák”, Magvető Könyvkiadó) (további kiadások: 1997, 2007)

1989 AZ ELLENÁLLÁS MELANKÓLIÁJA (regény, Magvető Könyvkiadó, majd a Széphalom Könyvműhely) (változatlan kiadások: Széphalom Könyvműhely: 1999, 2001, Magvető Könyvkiadó: 2005, 2011, 2014)

1992 AZ URGAI FOGOLY (novellák, Széphalom Könyvműhely, majd a Magvető Könyvkiadó) (változatlan kiadás: Magvető Könyvkiadó: 2004)

1993 A THÉSEUS-ÁLTALÁNOS - Titkos akadémiai előadások (orációk, Széphalom Könyvműhely) ("javított" kiadásként a 2013-as Megy a világ című elbeszéléskötetébe szerkesztve)

1999 HÁBORÚ ÉS HÁBORÚ (regény, Magvető Könyvkiadó) (teljes, második kiadás: 2013)

2001 ESTE HAT; néhány szabad megnyitás (esszék, Magvető Könyvkiadó - Dovin közös kiadása)

2003 ÉSZAKRÓL HEGY, DÉLRŐL TÓ, NYUGATRÓL UTAK, KELETRŐL FOLYÓ (regény, Magvető Könyvkiadó) (változatlan kiadások: 2012)

2004 ROMBOLÁS ÉS BÁNAT AZ ÉG ALATT (dokumentumregény, Magvető Könyvkiadó)

2008 SEIOBO JÁRT ODALENT (elbeszélések, Magvető Könyvkiadó) (változatlan kiadások: 2012)

2009 AZ UTOLSÓ FARKAS (elbeszélés, Magvető Könyvkiadó)

2010 ÁLLATVANBENT (gondolatok Max Neumann festményeiről, Magvető Könyvkiadó)

2012 NEM KÉRDEZ, NEM VÁLASZOL - Huszonöt beszélgetés ugyanarról (szerzői szerkesztett interjúkötet, Magvető Könyvkiadó)

2013 MEGY A VILÁG (elbeszélések, Magvető Könyvkiadó) (beleszerkesztve a Théseus-általános - Titkos akadémiai előadások című kötetének javított verziója)

2016 Báró Wenckheim hazatér (regény, Magvető Könyvkiadó)

Forgatókönyvek, lemezek

1987-1988 Kárhozat (nagyjátékfilm, rend.: Tarr Béla) (Székely B. Miklós ötlete nyomán)

1989 Az ellenállás melankóliája (rövidfilm, rend.: Fehér György (operatőr))

1989-1990 Az utolsó hajó (rövidfilm, rend.: Tarr Béla)

(1985) 1990-1994 Sátántangó (nagyjátékfilm, rend.: Tarr Béla)

(1992) 1999 Háború és Háború (rövidfilm, rend. és operatőr: Fehér György) (megjelent a Háború és Háború - a teljes történet című CD-ROM-on)

1997-2001 Werckmeister harmóniák (nagyjátékfilm, rend.: Tarr Béla) (Az ellenállás melankóliája című regénye nyomán)

2003-2007 A londoni férfi (nagyjátékfilm, rend.: Tarr Béla) (Georges Simenon regénye nyomán)

2008 Háborús architektúra (5 CD, Dukay Barnabással és Gadó Gáborral) (Krasznahorkai László elmeséli a Háború és Háború című regényét)

2008-2011 A torinói ló (nagyjátékfilm, rend.: Tarr Béla)

Díjak, elismerések

1983 Móricz Zsigmond-ösztöndíj

1986 Művészeti Alap elsőkötetesek Bölöni-díja

1987 József Attila-díj

1987 Mikes Kelemen Kör díja, Hollandia

1987–1988 DAAD-ösztöndíj, Nyugat-Berlin

1992 Déry Tibor-díj

1993 Soros Alapítvány, Krúdy Gyula-díj

1993 Bestenliste irodalmi díj az év legjobb könyvéért /Melancholie des Widerstands/, Baden-Baden

1996 Wissenschaftskolleg Berlin, ösztöndíj

1998 Márai Sándor-díj

1999 Alföld-díj

2000 a Japan Foundation ösztöndíja

2002 Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj

2004 a Digitális Irodalmi Akadémia tagja

2004 Kossuth-díj

2005 a Japan Foundation ösztöndíja (Kyoto)

2008 Szépirodalmi Figyelő-díj

2010 Brücke-Berlin-díj (Berlin)

2012 Prima Primissima díj

2014 America Award

2015 Nemzetközi Man Booker-díj

forrás: http://csvmrg.hu/cikk/1254/kossuth-dijas-vendeggel-folytatodik-irodalmi-sorozatunk-krasznahorkai-laszlo-erkezik

Kategória: Hírek
1. oldal / 3

Események

K ápr. 30 @ 2:00PM - 03:00PM
Csokonai Közösségi Ház megnyitó

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C