Elemek szűrése dátum szerint: december 2016
2016. december 29., csütörtök 14:29

Plüssmacik kerültek a csurgói mentőautókba

Egy országos kezdeményezéshez csatlakozva új útitársakkal bővültek az Országos Mentőszolgálat Csurgó Mentőállomásának mentőautói. Az akció során több mint hat zsák plüssállatka gyűlt össze azzal a céllal, hogy a mentőautókban utazó, ellátásra szorult gyermekek ijedtségét és fájdalmát enyhítsék az ajándék macikkal.

- Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy azok a beteg gyerekek, akiket a mentőszolgálat szállít, nagyon meg vannak ijedve. Ezt az ijedtséget, a pillanatnyi fájdalmukat szeretnénk enyhíteni azzal, hogy egy plüss állatot a kezükbe tudunk adni, ami egy kicsit feloldja őket. Füstös János polgármester úrral egyeztetve, ehhez az országos akcióhoz csatlakoztunk mi is itt Csurgón. Nagyon örültem neki, hogy az intézményvezetők magukévá tették ezt a gondolatot. Mindenkinek tetszett és elég jelentős mennyiség gyűlt össze. Remélem, hogy nagyon sok gyermeknek sikerül majd enyhíti az ijedtségét és fájdalmát – hangsúlyozta Dr. Orbán Csaba az akció szervezője.

A gyűjtésbe a településen működő családsegítő központ is bekapcsolódott. - Fontosnak éreztük, hogy részt vegyünk ebben az akcióban, hiszen nekünk már van ebben gyakorlatunk, mert több mint egy éve például műanyagkupakokat gyűjtünk egy Down-szindrómás kisfiú részére. Kiplakátoltuk és a közösségi oldalnak köszönhetően közzétettük, hogy gyűjtjük nem csak a mackókat, hanem mindenféle plüssöket. Végül nagyon sok mackó és egyéb állatka érkezett. Külön nagyobb mennyiség a Gyékényesi „Csemeték-kertje” Óvodából és a Csurgói Jézus Szíve Karitásztól jött – összegezte Buzásné Mester Bernadett a Csurgó Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője.

A 18 települést ellátó csurgói mentőállomás dolgozóit gyakran akár naponta többször is riasztják gyermekekhez, általában felső légúti megbetegedések, tüdőgyulladás, asztma és egyéb gyerekbetegségekkel kapcsolatban. A balesetek az időjárásnak köszönhetően még nem annyira jellemzőek, azonban a nyári időszakban a gyerekbaleset száma is megnövekszik.

SZB

Kategória: Hírek

A bort, már a régi idők óta a lélek italának tartják az emberek. Szent János napja már az ősi magyar hagyományok szerint is a bor megáldásának az ideje. Ezen a napon minden család bort vitt a templomba, hogy a pap áldását kérje a palackokban lévő italra.

A Szent János-napi boráldás eredetéről annyit tudunk, hogy a középkori legenda szerint Aristodemus pogány főpap azt mondta Szent Jánosnak: akkor hajlandó hinni Krisztusban, ha kiürít egy mérgezett borral teli kelyhet, és az nem árt neki. Szent János imádkozott, megáldotta a mérgezett boros kelyhet, kiitta, és semmi baja nem lett. Szent Jánost boros kehellyel a kezében is szokták ábrázolni.

A János-napi borszentelés hagyománya ma is él az ország bortermelő vidékein. Ezen a napon a szőlősgazdák egy kis üveg bort visznek a templomba, a főoltár jobb oldalán álló asztalkára teszik, majd a megszentelt borból megkínálják egymást, a maradékból pedig a pincében minden hordóba öntenek egy keveset, hogy ne romoljon meg a hegy leve.

Az elmúlt évek hagyományai szerint december 27-én, Csurgón is János napi borszentelésre, boráldásra került sor a Szentlélek templomban. A szentmise a Szent László Lovagrend, a Csurgói Csokonai Borlovagrend és a lelkészek bevonulásával vette kezdetét.
A hagyományos misei liturgiába építve, Bálint Gábor katolikus plébános János apostolra, a szeretett tanítványra, annak céltudatos, hívő életére emlékezett szentbeszédében. Kiemelte, hogy János ment, és hirdette az örömhírt, valamint gondoskodni akart a rábízott emberekről, ahogy azt Jézustól, a Mesterétől tanulta.

Arról a Jánosról beszélt, aki valóban hosszú vívódásokon keresztül, de felismerte, hogy valóban Jézus Krisztus az Isten fia. Így életét a Mester szolgálatába állítva Krisztusi közösségeket alkotott és hozott létre. Ahogy most a neve napján a szőlő és a bor szeretete mellett is közösség jött létre, melyben azonban a bor szeretete mellett a Krisztus szeretete is összehozott és összeköt bennünket.

Utalt arra, hosszú hónapokkal ezelőtt a szőlőhegyben kértük az erőt és a segítséget a Jóistentől, most pedig hálát adunk, azért, hogy ezt megkaptuk. Hiszen minden gazdálkodó ember tudja, hogy mily rengeteg munka, és hosszú hónapok fáradtsága van benne ezekben a palackokban. Ezért arra kérte a borosgazdákat, hogy Isten erejét, áldását is közvetítsék, amikor kínálnak, isznak ezekből a borokból. Így adják tovább az örömöt, a boldogságot, és a hálás szeretetet is Isten iránt.

Szászfalvi László református lelkész beszédében kiemelte, hogy hálát és köszönetet mondani jöttünk egybe Isten csodálatos ajándékaiért. Legelőször azért, hogy Istennek terve van ezzel a világgal, mely világot a semmiből alkotta. Melybe aztán Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert, és gondviselő szeretetével azóta is kormányozza ezt a világot.

Hálát adni jöttünk, mert Isten a maga teljességét, a karácsonykor megszületett Jézus Krisztust nekünk adta, ezzel létrehozva a szeretet szövetségét. Hálát adni jöttünk azért is, mert Istennek további üdvösséges terve van ezzel a világgal.

Továbbá hangsúlyozta, hogy az ajándékok között a bort is megköszönjük Istennek, mely az úrvacsora vétel és a szentáldozás során a szeretet is kiábrázolja. Így ebben az esetben nem csak a borról van szó, hanem, így függ össze Isten, világ és ember szeretet kapcsolata abban a materiális anyagban, amely itt van előttünk az üvegben.

Így hívta fel a figyelmet, hogy tudjunk hálát adni azért, hogy Istennek terve van ezzel a világgal, így tudjunk hálát adni a csodálatos nedűkért, az ő ajándékaiért. Mindazon túl érezzük át az Isten csodálatos szeretetét, mely közelebb visz minket egymáshoz.

Györgyi Zsolt evangélikus lelkész a 6. zsoltár 5. versének gondolatával indította beszédét:
„Fordulj hozzám, Uram, mentsd meg életemet, szabadíts meg, mert irgalmas vagy!” Utalva arra, hogy nem tudjuk életünk napjai mettől meddig tartanak. Ezért az Istenhez kell fordulnunk, mert nélküle elveszett emberek vagyunk.
Majd a bölcs Salamon király gondolatait idézte a Prédikátor könyvéből: „ Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd!” Préd. 9,7
Ezért éljük az életet, és ehhez hozzá tartozik a bor is, de mégis fontosabb, hogy hozzá tartozzon az Isten is. Ezért aztán a végső tanulságként hozzátette, hogy:
„Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az.”Préd 12, 13–14
Végezetül kifejtette, hogy hálát adni jöttünk, Istennek megköszönni, hogy megáldotta a mi kezünk munkáját, mert jó így élni, tudva, látva, hogy van Isten. Így ajánlotta, hogy így éljünk jókedvvel, igyuk a mi borainkat, nem elfeledkezve arról a másik igei tanulságról sem, sem, hogy éljünk mértékkel az Isten rendje szerint.

Ezt követően a lelkészek hálát és köszönetet mondva megáldották a borokat. Majd a szentmise utána borosgazdák a gyurgyeváczi, magyarul szentgyörgyvári, horvát vendégeikkel együtt átvonultak a közeli Csokonai pincébe, ahol a Csurgói Csokonai Borlovagrend szervezésében egy kellemes beszélgetés mellett jó szívvel kínálhatták kóstolásra boraikat egymás örömére és egészségére.

Vargáné Hegedűs Magdolna

Kategória: Hírek
2016. december 19., hétfő 08:52

Karácsonyi köszöntő

Nagyon sok szeretettel köszöntöm Csurgó Város Lakosságát és minden kedves Olvasót!

Ismét elmúlt egy esztendő és újra elérkezett 2016 karácsonya is. Annak a karácsonynak az ünnepe, mely nemcsak Jézus születésének, a kereszténységnek, hanem a család, a békesség, az öröm, és a szeretet ünnepe is egyben. A karácsony, mely a család, békesség, szeretet melegét hozza közelebb hozzánk.

A szeretet tökéletesen összefog mindent, az Adventi készülődés erre is figyelmeztet. Nem elég minden egyéb a karácsonyi ünnephez, feldíszített fenyőfa, ajándékok sokasága, ha hiányzik a szeretet, nem lesz teljes az ünnep. Mi tehát a karácsony titka, hogy megmutassa a szeretet útját?
Ahogy Pál Apostol mondja:

"Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet."

A szeretet soha el nem múlik.

Mit jelent ez a szó, hogy szeretet? Engedjék meg, hogy néhány példával szemléltessem, mit is jelenthet ez a szó. Valahogy így:

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.

Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs benne szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.

Ha a szegénykonyhában, vagy az öregek otthonában segédkezem, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.

Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.

A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
A videojátékok tönkre mennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak, de a szeretet ajándéka megmarad.

Nagy szükségünk van rá, hogy erőt meríthessünk a mindennapokban és a következő időszakot megújult erővel tudjuk folytatni.
Megint eltelt egy év. Mintha csak ma lett volna, hogy a karácsonyfa körül ünnepeltünk az elmúlt évben mindannyian. Akkor is, most is a szeretetről, a megbocsátásról beszéltünk, beszélünk.
Azt kívánom mindnyájuknak, hogy a lehető legtöbb pillanatát éljék meg a karácsony csodájának azokkal, akik fontosak az Önök számára. Adjuk időnket, figyelmünket, magunkat családunknak, szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek.
Kívánom mindenkinek, hogy a Szeretet és a vele együtt járó békesség tegye csodássá az ünnepeket!

Csurgó Város Képviselőtestülete, magam és a családom nevében Áldott, kegyelemteljes, meghitt, békés karácsonyi ünnepeket kívánok, Önöknek Juhász Gyula: Karácsony felé című versével.

"Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben."

Csurgó, 2016. december 19.

Füstös János
polgármester

Kategória: Hírek

A Napsugár Szociális Intézmény, a Csurgó Járási család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, valamint a Csurgói Városi Szociális Intézmény összefogásából ismét meghitt, színvonalas rendezvényen vehettek részt az Advent Csurgón rendezvénysorozat központi napjára ellátogatók.

A december 15-én megtartott Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvény célja, hogy karácsonyi köszöntőkkel, karácsonyi áldásokkal és ünnepi műsorokkal még jobban tudjunk egymásra figyelni és így közösségben is érezhessük a karácsony üzenetét.
Füstös János Csurgó város polgármestere köszöntőjében a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet: - A szeretet tökéletesen összefog mindent, az Adventi készülődés erre is figyelmeztet. Nem elég minden egyéb a karácsonyi ünnephez, feldíszített fenyőfa, ajándékok sokasága, ha hiányzik a szeretet, nem lesz teljes az ünnep.
Szászfalvi László országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte: - a Biblia középponti igéjében üzenetében az Isten szeretetén van a hangsúly, a legnagyobb ajándékunk karácsonykor, amire készülünk, amit megkaptunk és amit újra és újra megkaphatunk, az Isten szeretete.

A meghitt eseményen ünnepi műsort adtak a Mókuskert Óvoda nagycsoportosai, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói, továbbá a Napsugár Szociális Intézmény dolgozói és ellátottjai. A műsort Decsi Richárd énekei színesítették.
Az egyházak képviselőinek karácsonyi áldását követően Pappné Tősér Éva a Városi Óvodák vezetője nyitotta meg a Csokonai Közösségi Ház aulájában helyet kapott „Gyermekkorunk játékai” elnevezésű kiállítást.

SzB

Kategória: Hírek
2016. december 15., csütörtök 08:27

Évet értékelt a KDNP Somogy Megyei Választmánya

December 14-én, Csurgó Óvárosi Turisztikai Központjában tartotta kihelyezett ülését a KDNP Somogy Megyei Választmánya. A szervezet az elmúlt időszakban komoly előrelépést tett politikai munka, települések fejlesztésében való részvétel, valamint szervezetépítés terén is. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, a KDNP Somogy Megyei Választmányának elnöke évértékelőjében számos területen előrelépésről számolt be.

- A 2016-os esztendő mérlegét tekintve azt mondhatjuk, hogy nagyon komoly előrelépések történtek a munkahely teremtés tekintetében az országban. Nagyon fontos volt a bérnövekedés ebben az évben, az első 8 hónapban 7,4 százalékos reálbér növekedés történt Magyarországon. Jelentős adócsökkentés történt 2016 elejétől, melyben az SZJA 1 százalékkal csökkent, illetve a kétgyerekes családokban pozitív változás történt az adókedvezmény területén. Az elmúlt egy esztendőben 126 ezer fővel nőtt a foglalkoztatás és 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy azok a társadalompolitikai célok, amelyek a KDNP számára rendkívül fontosak, ilyen például a családi adókedvezmény kérdése, a családtámogatások rendszere, a családi otthonteremtési kedvezmény, minden területen nagyon komoly lépéseket tudtunk tenni, amelyeknek most már úgy tűnik, hogy a demográfiai hatásai is kezdenek pozitívan mutatkozni. Hiszen a termékenységi ráta lépésről lépésre növekszik Magyarországon, ami egy rendkívül fontos mutató. Nagyon fontos, hogy a házasságkötések száma is növekszik, ugyanakkor csökken az abortuszok száma. Azt gondolom, hogy mind-mind egy erősödő családtámogatási családpolitikának a következménye is lehet.

Azt gondolom, hogy nagyon fontosak voltak azok a kdnp-s kezdeményezések, amelyek a Parlamentben pozitív visszhangra leltek. Ilyen volt például a családi csődvédelem intézményrendszerének a megvalósítása. A nyugdíjasok megvédése tekintetében nagyon fontos volt az, hogy az árubemutatóknak a szigorítását a KDNP javasolta a parlamentbe és ezt elfogadtuk. Illetve éppen a tegnapi napon elfogadtuk a keresztényüldözés elítéléséről szóló országgyűlési határozatot a parlamentben, mely szintén egy kdnp-s javaslat volt. A szociális és családtámogatási céljainkat nagyrészt sikerült megvalósítani. A foglalkoztatáspolitika területén jelentős előrelépéseket tettünk, hiszen az elmúlt 26 évben most a legmagasabb a foglalkoztatási arány, 4,4 millió ember dolgozik ma Magyarországon. És ezzel párhozamosan néhány olyan érték ügyben is sikerült előre lépni, ami a Kereszténydemokrata Néppárt számára rendkívül fontos, hiszen a keresztény értékeket jelenítette meg.

Összefoglalva azt tudom mondani, hogy kellő szerénységgel és kellő alázattal, de jó lelkiismerettel azt mondhatjuk, hogy jelentős lépéseket tettünk előre az elmúlt évben, de az elkövetkező években még nagyon sok fontos feladatunk van. A történelmi mértékkel mérve is jelentős minimálbér emelés január elsejétől, illetve a szakmunkásoknak a garantált bérminimum, illetve ezen túlmenően pedig a különböző közszférában az életpályák által meghatározott jelentős béremelések, illetve az adócsökkentések, amelyek mind-mind január elsejétől fognak realizálódni. Azt gondolom, hogy ez mind tovább fogja erősíteni a GDP növekedését, a foglalkoztatás, illetve a családtámogatási rendszernek az erősségét és biztonságát, ami szerintem egy rendkívül fontos dolog. Ahhoz hogy mindezt el tudjuk végezni, egy nagyon fontos alapra volt szükség. Ez pedig az, hogy Magyarország megvédte a magyar családokat és a magyar polgárokat az elmúlt évben is. Tehát a határainkat megvédtük, és a migrációs nyomást ki tudtuk védeni nagyon komoly kormányzati intézkedésekkel, de hála Istennek tartjuk a frontot még. – összegezte Szászfalvi László.

SZB

Kategória: Hírek

December 14-én 16 órai kezdettel a Somogy Megyei Kormányhivataltól Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kollégáival és Szászfalvi László országgyűlési képviselő úrral a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat épületében 20 db névre szóló értékes cipős doboz ajándékcsomagot adott át a csurgói hátrányosabb helyzetű gyermekeknek.

Pénteken (december 16.) Karácsonyi játszóházat (mézeskalács díszítés, karácsonyi ajándék készítés szervezünk szintén a hátrányosabb helyzetű gyermekeknek, kézműves foglalkozás uzsonna és karácsonyi ajándék csomag várja a járásban élő gyermekeket.

Köszönjük az adományokat Melhardt Miklós a Dynamic cég vezetőjének, Christophe Claessens a Csicso Pig Kf ügyvezetőjének és a Papp Gyulának a Papp pékségből.

Az intézmény Kistérségi Rászorulókért Egyesülete pedig szintén a járásban fog január első hetében tartós élelmiszer adománycsomagot osztani.

Buzásné Mester Bernadett
Intézményvezető

Kategória: Hírek

Az „Advent Csurgón” programsorozatához kapcsolódva, december 13-án felolvasó estet tartott a Csokonai Irodalmi kör. A tavalyi évhez hasonlóan színvonalas műsort állított össze a kör egyik alapító tagja, Dani Margit. Az előadók maguk által választott, vagy saját verset osztottak meg hallgatóságukkal. A versek, prózák, felölelték az adventi időszak történéseit, melyeket Györgyi Zsolt evangélikus lelkész gitárjátéka és éneke, valamint Varga János és Balogh Veronika hegedű duettje színesített.
A hangulatos előadás közös megvendégeléssel ért véget.

BV

Kategória: Hírek

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

pályázatot hirdet

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

Esetmenedzser

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A gyermekjóléti szolgáltatáshoz kapcsolódó esetmenedzseri feladatok ellátása az 1997. évi XXXI. tv. (Gyvt) alapján.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

• Főiskola, szociális szakvégzettség,

• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

• B kategóriás jogosítvány,

• Magyar állampolgárság, Bűntetlen előélet,

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

• Szakmai önéletrajz, mely tartalmazza a pályázó személyes adatait és elérhetőségét is. Végzettséget, képesítést igazoló okiratok másolata. 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt. Nyilatkozat arról, hogy a pályázóval szemben az 1997 évi XXXI tv. 15 § (8) bek. meghatározott kizáró okok nem állnak fenn. Nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázati eljárásban résztvevők a pályázati anyagba betekinthessenek.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. december 28.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Buzásné Mester Bernadett nyújt, a 06205305541 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

• Postai úton, a pályázatnak a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Kossuth utca 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 2181/2016. , valamint a munkakör megnevezését: Esetmenedzser.

Személyesen: Buzásné Mester Bernadett, Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1. .

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. december 30.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

• Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu - 2016. december 9.

• Csurgó Városi Televízió - 2016. december 9.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2016. december 9.

A pályázati kiírás közzétevője a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság (KSZF). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZF részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Kategória: Hírek

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

pályázatot hirdet

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

Családsegítő

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Család- és gyermekjóléti szolgáltatás családsegítői tevékenységének ellátása a szociális munka módszereivel. Hivatalos ügyintézésben segítségnyújtás, nevelési, életvezetési tanácsadás, komplex családgondozás.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

• Főiskola, szociális szakvégzettség,

• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

• B kategóriás jogosítvány,

• Magyar állampolgárság, Bűntetlen előélet,

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

•  szakmai önéletrajz  végzettséget igazoló dokumentumok másolata 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt.  A pályázó nyilatkozata, hogy személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.  Nyilatkozat a 1997. évi XXXI. tv. 11/A.§ (8). bekezdés, valamint 15.§. (8.). bekezdése szerint, hogy kizáró okok nem állnak fent személye vonatkozásában.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. december 28.

A pályázatok benyújtásának módja:

• Postai úton, a pályázatnak a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Kossuth utca 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 2180/2016. , valamint a munkakör megnevezését: Családsegítő.

Személyesen: Buzásné Mester Bernadett, Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1. .

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. december 30.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

• Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu - 2016. december 9.

• Csurgó Városi Televízió - 2016. december 9.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2016. december 9.

A pályázati kiírás közzétevője a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság (KSZF). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZF részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C