Elemek szűrése dátum szerint: július 2016

Mérföldkőhöz érkezett július 28-án a „Csurgói Sótonyi László Sport és Szabadidőcentrum felújítása és bővítése” elnevezésű projekt. Az épülő turisztikai komplexum elérte a legmagasabb szerkezeti pontját, melyet bokréta avató ünnepséggel ünnepeltek.

DSC 4283

Ünnepélyes keretek között helyezték el az épülő új Városi Uszoda legmagasabb pontját jelző bokrétát, mely jelentőségét Schmidt József a Zselic Konstrukt Kft. építésvezetője köszöntőjében emelte ki: - egy település fejlődésének korszakait a megvalósult épületei határozzák meg, ezért jeles nap a mai Csurgó város életében, amikoris elérte az uszoda épület a legmagasabb szerkezeti pontját, mely alkalomból hagyományosan feltesszük a bokrétát.

Füstös János Csurgó város polgármestere, Csurgó Város Önkormányzata nevében köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: néhány hónappal ezelőtt kezdődött az uszoda épületének építése, de a város történetének legnagyobb beruházásának a részeként valósul meg az új uszoda megépítése.

DSC 4314

Szászfalvi László országgyűlési képviselő beszédében az esemény szimbolikus, valamint közösségteremtő értékét hangsúlyozta: a bokréta avató ünnepség egy szimbolikus esemény, egy szimbólumról szól. Ez a szimbolikus esemény régen is és ma is valami olyasmiről beszél, hogy többet látunk egy épületben, mint azokat a materiális részeit, amelyeket testi szemeinkkel látunk. A mai bokrétaavató ünnepségen e mögött az épület mögött azt látjuk, hogy egy közösség építkezik és új közösség épül egy közösségnek a java, előremozdulása és fejlődése érdekében. Azért építkezünk, mert egy közösségnek szüksége van erre, mert egy közösség fejlődik, mert egy közösség növekszik, mert egy közösség gondol az időseire, gondol a középkorúakra, és gondol a gyermekeire, gondol az utánpótlásképzésre, gondol a gyermekeknek a testi, lelki, szellemi fejlődésére.

DSC 4380

A sportcsarnokkal összeköttetésben épülő Városi Uszoda a 25 méteres versenymedence mellett tanmedencével és szaunázási lehetőséggel is rendelkezni fog, mely egyaránt nyújthat kikapcsolódást az úszást kedvelők, valamint a Csurgó Úszó SE úszói számára, akik közül Andrási Zsófia az I. Országos Cápa Bajnokságon országos első helyezést ért el 100 méter hátúszáson.

SZB

Kategória: Hírek

Idén is megrendezésre került az országszerte egyre népszerűbb Múzeumok Éjszakája a csurgói múzeumban. Hősök, felfedezők, újítók címmel indult útnak az idei központi tematika, amely lehetőséget nyújtott a múzeum munkatársainak, hogy a látogatókkal kicsit megismertessék a város híres szülötteit vagy az innen elszármazókat; mindazokat a személyeket, akik valamilyen módon segítették Csurgó létrejöttét, fejlődését, vagy akár csak messze földre vitték hírünket.
A program estéjén keresztrejtvényen küzdhették végig magukat a résztvevők, a kiállításokban elrejtett segítségek révén olyan kérdésekre kereshették meg a válaszokat, hogy ki volt a Református Gimnázium „legnagyobb diákja”, vagy éppen hogyan hívták azt a csurgói jobbágybírót, aki egészen Bécsig gyalogolt, hogy panaszt emeljen a császárnál a jobbágyokat érő méltánytalanságok ellen.
Az időjárásnak köszönhetően igaz, hogy elmaradt a tűzugrás, ám a gyerekek kipróbálhatták, milyen dörgések és villámlások közepette társasozni; a sötétségbe burkolózott emeleti kiállítótermekben sokszor a zseblámpa fényén kívül csak a villámok adtak némi támpontot.
Természetesen annak sem kellett unatkoznia, aki a keresztrejtvény végére ért, vagy megunta a bábu szerepét a társasjátékban. Mindenki lehetett egy kicsit „újító”, az újrafelhasználást vettük alapul, amikor pet palackokból lehetett ékszert, asztali díszt készíteni. Aki pedig tényleges kikapcsolódásra vágyott, a pincében kitűnő csurgói bor várta.
Ezzel azonban nem ért véget az idei év programja. Idén ősszel is lesz Múzeumok Őszi Fesztiválja, kalandos „nyomozással”, gyerekprogramokkal, épülettörténeti megemlékezéssel fűszerezve. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Petlánovics Eszter

Kategória: Hírek
2016. július 16., szombat 07:50

ÉRTESÍTÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város Önkormányzatának illetékességi területén a SZEMPAIR Légiszolgáltató Kft. ( 6724 Szeged, Pf. 1375 ) kivitelezésében légi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2016. július 18-án, a napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Rossz idő esetén a védekezés 2016. július 19-20-án, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-othrin ULV

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2016. július 15.

Tisztelettel:

Fábián Anita
jegyző

Kategória: Hírek
2016. július 15., péntek 07:56

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város Önkormányzatának illetékességi területén a SZEMPAIR Légiszolgáltató Kft. ( 6724 Szeged, Pf. 1375 ) kivitelezésében földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2016. július 19-én, a napnyugta után.

Rossz idő esetén a védekezés 2016. július 20-21-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2016. július 15.

Tisztelettel:

Fábián Anita
jegyző

Kategória: Hírek

Kaslik Józsefné 2005-ben ösztöndíjat alapított tragikusan elhunyt lánya Kaslik Edit emlékére.

Az ösztöndíj azzal a szándékkal jött létre, hogy támogassa az adott évben érettségizett, és felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, valamely területen tehetséges fiatal célbajutását.

Az alapító szándéka szerint az ösztöndíjat olyan tanuló nyerheti el, aki az eredményes középiskolai tanulmányai mellett, valamely szaktárgy (szaktárgyak) területén tanulmányi versenyt nyert valamely művészeti ágban kiemelkedően tehetséges, vagy valamely sportágban már bizonyította szorgalmát, kitartását és állandó lakóhelye Csurgón van. E szempontok mellett, a tanuló szociális körülményei is szerepet játszanak az ösztöndíj odaítélésekor. Az ösztöndíj az első diploma megszerzéséig jár, amennyiben a tanuló „jó” (minimum 3,5) eredményt elér.

A pályázatnak tartalmaznia kell

1. A tanuló adatait:
- A tanuló kézzel írt önéletrajzát
- Középiskolai tanulmányi eredményét, az érettségi eredményét
- Tanulmányi verseny (versenyek), művészeti téren elért eredmények és a sport terén elért eredményeket (ha van)
2. A felsőfokú intézmény nevét (kar, szak) – ahol a tanulmányait elkezdi
3. A középiskolai osztályfőnök által írt jellemzés
4. A középiskola igazgatójának indoklását.
5. A család szociális helyzetének igazolását
6. Igazolást arról, hogy állandó lakása Csurgón van

(Pályázati űrlap letölthető a www.csurgo.hu honlapról, vagy kapható a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal portáján.)

A pályázat beadási határideje: 2016. szeptember 1. 16 óra
A pályázatot személyesen vagy postai úton a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2. címre kell eljuttatni.

A beérkezett pályázatokból a Kaslik Alapítvány a Tehetséges Gyermekekért Kuratóriuma választja ki a támogatásra érdemes tanulót, akivel, mint adományozó szerződést köt.

Az ösztöndíj átadására az Őszi Fesztivál alkalmával, ünnepélyes keretek között kerül sor.

Eger / Csurgó 2016. július 07.

Szőkéné Komenczi Anikó sk.
Kaslik Alapítvány a Tehetséges Gyermekekért
Kuratórium elnök

Kategória: Hírek

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal

a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal
Beruházás és Műszaki Iroda

Építéshatósági ügyintéző
munkakör betöltésére

A közszolgálati jogviszony időtartama:

Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Somogy megye 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

Ellátandó feladatok:

I. fokú építésügyi hatósági ügyek intézése

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a „Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló” 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2016. évi illetménykiegészítésének megállapításáról és a Köztisztviselők juttatásairól szóló helyi rendeletben foglaltak rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

- Egyetem, vagy főiskola a 29/2012. (III. 7.) Kormányrendelet 1. számú melléklet 15. pontja I. besorolási osztály szerint előírt végzettség,
- Magyar állampolgárság,
- Cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
- Hat hónap próbaidő kikötése a 2011. évi CXCIX. törvényben meghatározottak szerint.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

- Építésügyi területen szerzett közigazgatási gyakorlat,
- Közigazgatási alap, illetve szakvizsga, építésügyi vizsga megléte,
- ETDR és e-napló ismeret, illetve vizsga,
- Építéshatósági gyakorlat,
- Helyismeret,
- B kategóriás jogosítvány.

Elvárt kompetenciák:

- Együttműködés és kapcsolatteremtő képesség,
- Kommunikációs készség szóban és írásban,
- Konfliktuskezelés, döntésképesség.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

- A 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet 8. §. alapján készített önéletrajz,
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
- Képesítést igazoló okiratok másolata,
- Szakmai gyakorlat meglétét igazoló okiratok,
- Hozzájáruló nyilatkozat a pályázatban foglalt személyes adatok kezeléséhez,
- Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatásának vállalásáról szóló nyilatkozat.

A munkakör betölthetőségének időpontja: 2016. augusztus 1.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. július 22.

A pályázati kiírással kapcsolatban további információt Fábián Anita jegyző nyújt a 06-82/471-388-as telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

- Postai úton: a pályázatnak a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CS/3499/2016, valamint a munkakör megnevezését: Építéshatósági ügyintéző
-
vagy

- Személyesen: Fábián Anita jegyző részére, Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Somogy megye, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A pályázati eljárásból kizárásra kerülnek azok a pályázók, akik nem felelnek meg a pályázati feltételeknek, vagy nem csatolják be a szükséges mellékleteket, késve küldik be pályázatukat. A pályázat alapján kiválasztott jelöltekkel személyes beszélgetést folytatunk.
A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. július 29.

A pályázati kiírás közzétételi helye:

- www.kozigallas.hu,
- Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu
- Csurgói Városi Televízió

Kategória: Hírek
2016. július 04., hétfő 10:48

Pályázati felhívás - Festetics Ösztöndíj

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a felsőfokú tanulmányaikat végző csurgói hallgatók számára kiírja a „Festetics Ösztöndíj” pályázatát a nagy iskolai mecénás, Gróf Festetics György emlékére. A Képviselő-testület a „Festetics Ösztöndíj” működését az alábbiakban határozza meg.

1. Az ösztöndíj célja:

Főiskolai és egyetemi tanulmányaikat folytató, tehetséges, kiemelkedő előmenetelű hallgatók munkájának elismerése.

2. A pályázaton való részvétel:

Főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytató csurgói lakóhellyel rendelkező hallgatók pályázhatnak.

Feltételek:
a) kettő előző félévi tanulmányi átlageredménye minimum: 4

b) valamely területen elért eredményes Tudományos Diákköri tevékenység és / vagy kiemelkedő publikációs, előadói, alkotói és sport tevékenység, külföldi egyetem ösztöndíja, Csurgó város hírnevét öregbítő tevékenység

c) szociálisan rászoruló hallgató

3. A pályázat benyújtása és elbírálása:

A pályázatokat Csurgó Város Önkormányzatához kell benyújtani, a pályázatok döntésre való előkészítését az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság végzi. A pályázatok elbírálásáról a Képviselő-testület dönt.

4. Az ösztöndíj mértéke, hatálya és átadása:

Két hallgató részesülhet ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke 100.000 Ft/fő. Az ösztöndíj egy évre szól, és egy összegben kerül kifizetésre. Az ösztöndíjat a város polgármestere a Festetics Városok Találkozóján szeptemberben ünnepélyes keretek között adja át.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. augusztus 19. 13:00 óra

A pályázati adatlap beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Önkormányzati Irodáján, illetve letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

Kategória: Hírek
2016. július 02., szombat 08:49

Állásajánlat - családsegítő munkakörbe

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

                           

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Csurgó Járási Család-és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat

családsegítő

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Család-és gyermekjóléti szolgáltatás családsegítői tevékenységének ellátása a szociális munka módszereivel. Hivatalos ügyintézésben segítségnyújtás, nevelési, életvezetési tanácsadás, komplex családgondozás.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

§         Főiskola, szociális szakvégzettség.,

§         Magyar állampolgárság,

§         Büntetlen előélet.

§         B kategóriás jogosítvány.

Előnyt jelentő kompetenciák:

§         Empátia,

§         Alkalmazkodó és problémamegoldó képesség.

§         Önállóság.

§         Terhelhetóség.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

§         Képesítést, végzettséget igazoló okiratok másolata,

§         Szakmai önéletrajz.

§         Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,

§         Nyilatkozat arról, hogy a pályázatban foglalt személyes adatokat és a pályázati anyagot az elbírálásban résztvevők megismerhessék.

§         Nyilatkozat arról, hogy az 1997. évi XXXI. tv. 15. §. (8) bekezdésében található kizáró okok nem állnak fenn.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a 2016. augusztus 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. július 22.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Buzásné Mester Bernadett nyújt, a 20-5305541 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

§         Postai úton, a pályázatnak a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Kossuth utca 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 1188/2016, valamint a munkakör megnevezését: családsegítő.

vagy

§         Személyesen: Buzásné Mester Bernadett, Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth utca 1. .

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A pályázatot elnyerő próbaidő kikötésével kerül alkalmazásra. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. július 29.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

  • Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu - 2016. július 2.
  • Csurgói Városi Televízió - 2016. július 2.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2016. július 2.

A pályázati kiírás közzétevője a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság (KSZF). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZF részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Kategória: Hírek

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C