Elemek szűrése dátum szerint: augusztus 2016

Csurgó Város Képviselő-testülete 2016. augusztus 30-án 16:30 órakor a Baksay S. u. 9. szám alatt tartotta soron következő képviselő-testületi ülését, melyen az alábbi napirendi pontokat tárgyalta:

 

1. Előterjesztés a Csurgói Sportcsarnok Üzemeltető Nonprofit Kft. Alapító Okiratának módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés „Csurgó Óváros turisztikai komplexumára” vonatkozó közszolgáltatási szerződés I. számú módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

3. Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről
Előadó: Füstös János polgármester

4. Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról
Előadó: Füstös János polgármester

 

A képviselő-testületi ülésekkel kapcsolatos anyagok az alábbi linken keresztül érhetőek el: http://csurgo.hu/hu/varoshaza/kozos-onkormanyzati-hivatal valamint a "Dokumentumtár/Közös Önkormányzati Hivatal" fül alatt.

Kategória: Hírek

MEGHÍVÓ

Csurgó Város Képviselő-testülete 2016. augusztus 30-án (kedd) 16:30 órakor a Baksay S. u. 9. szám alatt tartja képviselő-testületi ülését, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Tervezett napirend:
Nyílt ülés:
1. Előterjesztés a Csurgói Sportcsarnok Üzemeltető Nonprofit Kft. Alapító Okiratának módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés „Csurgó Óváros turisztikai komplexumára” vonatkozó közszolgáltatási szerződés I. számú módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

3. Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről
Előadó: Füstös János polgármester

4. Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról
Előadó: Füstös János polgármester

Csurgó, 2016. augusztus 24.

Füstös János
polgármester

Kategória: Hírek

Pályázati hirdetmény

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése alapján a Mecsek –Dráva Önkormányzati Társulás, melynek társult tagja önkormányzatunk is, a „ KEOP 1.1.1/2F Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének fejlesztése” című pályázaton 12,9 milliárd forint támogatást nyert.
A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási program a Dél-Dunántúli Régió három megyéjében 313 település, több mint 426 ezer lakosának életminőségére gyakorol pozitív hatást.
A projekt a hulladékképződés megelőzésére helyezi a fő hangsúlyt. A hulladékok lerakása helyett, minél nagyobb arányú hasznosítást támogatja, valamint jelentős beruházásokat valósít meg a lakossági szelektív hulladékgyűjtés és a házi komposztálás fejlesztésére.

A Csurgó Kistérség Többcélú Társulás tagjaként városunk 200 db komposztáló edényt kapott. A készítmény egy átlagos családi háznál keletkező komposztálható zöldhulladék éves gyűjtésére szolgál.

A komposztláda ingyenes használatba adásáról pályázatot írunk ki. Várjuk a lakossági igényeket Csurgó Város Jegyzője, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2. címre.

A borítékra írják rá: „Mecsek-Dráva házi komposztláda” pályázat.

A pályázatnak tartalmaznia kell: a pályázó nevét, címét, születési helyét, idejét, anyja nevét. Igazolást arról, hogy a pályázó hulladékkezelési közszolgáltatási tartozással nem rendelkezik, illetve nyilatkozatot arról, hogy a pályázónak nincs köztartozása.

A pályázatok elbírálása a beérkezések sorrendjében történik.
A nyertes pályázóval a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás 5 évre szóló edényhasználati kölcsön szerződést köt. A szerződés lejártával az edényt használatra alkalmas állapotban kell visszaszolgáltatni.
A pályázattal kapcsolatos bővebb információ kérhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodában Füstös Sándorné ügyintézőtől személyesen, vagy a 82/471-388/147 telefonszámon.

 

Csurgó, 2016. augusztus 29.

 

Fábián Anita sk.       Füstös János sk.
jegyző                     polgármester

Kategória: Hírek
2016. augusztus 29., hétfő 09:20

Megújul a Városháza tetőszerkezete

1908-ban épült városunk egyik legrégebbi és legimpozánsabb épülete, amely elegáns díszített homlokzatával a századforduló eklektikáját hordozza magában. A helyi védelem alatt álló épület már több mint 140 éve áll a város főterén, meghatározva a városképet. Az önkormányzat anyagi lehetőségek híján az elmúlt években csak kisebb összegeket tudott fordítani az állagmegóvásra, amely mára súlyos problémákat okoz. Szakértői vélemény szerint a tetőszerkezet több helyen deformálódott, helyenként életveszélyes, az északi falazaton repedések jelentkeztek. Félő volt, hogy az épület romlása olyan mértéket érhet el, ami nem csak a vagyonbiztonságot, de akár a dolgozók és az ügyfelek testi épségét is veszélyeztetheti. A probléma megoldására támogatási igényét nyújtotta be a város önkormányzata a Belügyminisztérium felé. A fejlesztés bruttó 80.000.000 Ft-al 2006/2015. (XII. 29.) Korm. határozat szerint támogatott. A fa szerkezetű tető és a borított gerendafödém károsodott részei kicserélésre kerülnek, a tetőszerkezet megerősítése megoldódik, a falszerkezetben keletkezett repedéseket kijavításra kerülnek. A szerkezeti javítások elvégzését követően új tetőfedés fog megvalósulni. A munkálatok folyamatosan zajlanak, a befejezés várható időpontja 2016. október. A felújítás ideje alatt a Közös Önkormányzati Hivatal több szervezeti egysége is a Baksay u. 9- szám alatti (volt orvosi rendelő) épületbe költözött.

FM

Kategória: Hírek

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg ismét kapuit a Sótonyi László Sportcsarnok. Az augusztus 26-án tartott rendezvény mérföldköve a városban zajló Sótonyi László Sportcsarnok fejlesztése és bővítése elnevezésű projektnek, mely során komplex szolgáltatásokat nyújtó sport-, szabadidő és turisztikai centrum létesül.

Az eseményen Füstös János Csurgó város polgármestere köszöntőjében kiemelte: Csurgó történetének egyik legnagyobb beruházása zajlik, mely által egy új közösségi tér és új városközpont jön létre.
Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, a kormány 2010 óta stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ennek eredményei sportsikerekben, köztük az olimpiai és labdarúgó Európa-bajnoki szereplésben, illetve infrastrukturális beruházásokban, sporttámogatásokban is látható.
A legfontosabb cél az, hogy az új és megújuló létesítmények használatával a nemzet egészségesebb, boldogabb legyen – közölte.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője arról szólt, hogy a sportcsarnok építése és mostani felújítása, bővítése régi vágya volt a kisváros lakosságának.
A fejlesztéssel a csurgói fiatalok olyan nemzetközi szintű létesítményben sportolhatnak, amelynek köszönhetően, jó eséllyel, akár világversenyekre is kijuthatnak – fogalmazott.
A politikus szerint a csurgói és az ahhoz hasonló sportlétesítmények rekonstrukciója jelzi, hogy a sport a magyar kultúra része, ehhez a kultúrához pedig Magyarország ragaszkodik, azt a következő évtizedekben, századokban is meg kívánja őrizni.

A munkálatoknak köszönhetően a sportcsarnok előteret, új, számozott székekkel ellátott lelátót, korszerű eredményjelzőt kapott. Az épületben immár modern szellőzőrendszer üzemel, a sportolók és a közönség kényelmét büfé, ruhatár, s egyebek mellett számos újonnan beszerzett bútor, eszköz szolgálja.

A megújult sportcsarnokot az idősebb Sótonyi László emlékére szervezett kézilabdatornával avatták fel. Az eseményen a házigazda Csurgói KK férfi csapata mellett Szlovéniából az RK Gorenje Velenje és az RK Maribor Branik, Horvátországból pedig RK Varazdin vett részt.

Forrás: MTI

 

 

Kategória: Hírek
2016. augusztus 24., szerda 08:47

Új ülőhelyek a Spartacus pályán

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatása értelmében a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukcióját megelőző bontási munkálatok eredményeképp, díjmentesen 300 ülőhely igénylésére jogosult Csurgó Város Önkormányzata. A város a lehetőséggel élve a József Attila utcai Sporttelepet fejleszti. Jelenleg fedett lelátó áll rendelkezésre, amihez viszont megfelelő, korszerű ülőhelyek nem tartoznak, a most elnyertek viszont minden igényt kielégítenek. A tervek szerint a közeljövőben a teljes lelátó megújulásával egy időben kerülnek az új ülőalkalmatosságok felszerelésre. A szóban forgó helyszín jelenleg otthont nyújt a Csurgói Torna Klubnak, valamint számos sporttal kapcsolatos városi eseménynek, illetve az év egészében a sportolni vágyó lakosság rendelkezésére áll. Városunk a lehetőségekhez mérten folyamatosan alkalmaz infrastrukturális fejlesztéseket, hogy a célközönség a sporttelepen a 21. századnak megfelelő körülmények között végezhesse szabadidős tevékenységét. A közelmúltban ilyen beruházás volt a sportöltöző felújítása és a reflektorok felszerelése a labdarúgó pálya köré.

DSC 4405 1

FM

Kategória: Hírek

A Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal
a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal
Önkormányzati Iroda
Oktatási és kulturális ügyintéző
munkakör betöltésére

A közszolgálati jogviszony tartalma: Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Somogy megye, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

Oktatási feladatkör

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Munkaköri feladatai a köznevelési, közoktatási ágazat tekintetében:
Ellátja a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény és egyéb végrehajtási rendeletekben az önkormányzat - Képviselő-testület, Polgármester, Jegyző – hatáskörébe utalt közneveléssel, közoktatással kapcsolatos fenntartói, előkészítő, végrehajtási feladatokat a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területén működő intézmények tekintetében.
Munkaköri feladatai közművelődési ágazat tekintetében:
Koordinálja az éves rendezvényterv összeállítását, melynek alapján az önkormányzatokat érintő rendezvényeket szervezi, felügyeli. Figyelemmel kíséri a közművelődésről szóló törvényi, helyi rendeleti feladatok megvalósulását, végzi az önkormányzatok fenntartásában lévő közművelődési intézmények tekintetében a fenntartói, előkészítő, végrehajtási feladatokat.
Munkaköri feladatai a sport ágazat tekintetében:
Gondoskodik a települési önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatainak szervezői, koordinátori teendőinek ellátásáról.
Munkaköri feladatai az esélyegyenlőségi ágazat tekintetében:
Segíti feltárni és felmérni a legjelentősebb esélyegyenlőségi hiányosságokat. A feltárt hiányosságok megszüntetésére megoldásokat dolgoz ki és bevezetésében segítséget nyújt.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a „Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló” 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2016. évi illetménykiegészítésének megállapításáról és a Köztisztviselők juttatásairól szóló helyi rendeletben foglaltak rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Felsőfokú képesítés,
- Felsőoktatásban szerzett bölcsészettudományi, társadalomtudományi, hittudományi, közszolgálati, jogi, gazdaságtudományi, természettudományi, művészeti, pedagógus, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és közművelődési, közgyűjteményi felsőfokú szakképesítés.
- Magyar állampolgárság,
- Büntetlen előélet,
- Cselekvőképesség,
- Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség lefolytatása.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- Közoktatásban szerzett szakmai tapasztalat,
- Közigazgatásban szerzett szakmai gyakorlat,
- Közigazgatási alapvizsga, szakvizsga megléte,
- Helyismeret.

Elvárt kompetenciák:
- Megbízhatóság, pontosság.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- A végzettséget, szakképzettséget igazoló dokumentumok másolata,
- Fényképes szakmai önéletrajz a 45/2012. (III. 20.) Kormányrendelet 1. melléklete szerint,
- Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
- Nyilatkozat arról, hogy alkalmazása esetén vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének eleget tesz,
- A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja: 2016. szeptember 12.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. szeptember 5.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Fábián Anita jegyző nyújt, a 06-82/471-388/112-s telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
- Postai úton, a pályázatnak a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CS/3805/2016, valamint a munkakör megnevezését: oktatási és kulturális ügyintéző.
vagy
- Személyesen: Fábián Anita jegyző részére, Somogy megye, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. szeptember 9.

A pályázati kiírás közzétételi helye:
- www.kozigallas.gov.hu
- Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu
- Csurgó Városi Televízió

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:
A sikeresen pályázó hat hónap próbaidő kikötésével kerül alkalmazásra.
A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

Kategória: Hírek
2016. augusztus 22., hétfő 05:46

Új járda épül a Rákóczi utcában

A 2015-ben elnyert pályázati forrásnak köszönhetően elindulhatott a Rákóczi utcai járdák felújítása. A város önkormányzata a sikeres projekt érdekében az elnyert 13 millió forint mellé, további 7 millió forint önkormányzati önerőt biztosít. A munkálatok a közel 1 kilométeres szakaszon már lassan a végéhez közelednek. A befejezés várható időpontja 2016 szeptember, tudtuk meg Tóth Sándortól, a Beruházási és Műszaki Iroda vezetőjétől. A térköves burkolat a megfelelő vízelvezetéssel több évtizedre megoldja a közlekedési problémákat az adott szakaszon. Jelenleg csak a fő útvonal menti szakasz keleti oldalán zajlik a beruházás, tervek szerint azonban a közeljövőben a másik oldal felújítása is megvalósul. Füstös János, polgármester elmondása szerint, a közeljövőben a cél, hogy Csurgó belterületén az összes járdaszakasz biztonságosan járható legyen. Ennek érdekében a felmérések folyamatosak. A legrosszabb és legtöbbet használt közlekedési útvonalak felújítása fog először megtörténni. A szükséges forrásokat állami támogatásokból és önkormányzati önerőből kívánja a város megoldani.

DSC 4413 netin

FM

 

Kategória: Hírek

Sokszínű programokkal, új helyszínen várta az érdeklődőket Csurgó városa, az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen.

Az ünnepség 16 órakor ünnepi szentmisével kezdődött, melyet Szászfalvi László országgyűlési képviselő ünnepi beszéde, valamint koszorúzás követett. A koszorúk elhelyezése után, Füstös János Csurgó város polgármestere átadta a település zászlóját a csurgói templomok képviselőinek. Az új kenyér megáldását követően a programok Csurgó új Turisztikai Központjában folytatódtak.

 

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C