Elemek szűrése dátum szerint: december 2017

Tovább folytatódik Csurgó turisztikai komplexumának kivitelezése. A 2013 decemberében elkezdődött sport és turisztikai centrum első ütemében a Sótonyi László Sportcsarnok bővítése, továbbfejlesztése valósult meg, továbbá a Festetics Park teljes felújítása. Ezt követően elkészült a Városi Uszoda, a mostani fejlesztéssel pedig kiteljesedik a város turisztikai beruházása. A várhatóan 2019 augusztusában megvalósuló beruházás üzemeltetése 20 évre biztosított, mely komplex turisztikai szolgáltatásokat, továbbá számos új munkahelyet is jelent. Ismertette december 21-i sajtótájékoztatóján Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint Füstös János polgármester.

DSC 5563 netin 1

Szászfalvi László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az egyik legfontosabb értéke és üzenete ennek a sport és turisztikai centrumnak az Csurgó és térségének turisztikai vonzerejének növelése. Több évtizedes álmunk és tervünk volt, hogy minél több olyan beruházást tudjunk megvalósítani, ami a turisztikai infrastruktúrát biztosítja, és ezzel képesek lehessünk arra, hogy minél több turistát tudjunk idevonzani Csurgóra. A másik következménye ennek az egész beruházásnak részben az építkezés ideje alatti munkahelyteremtés, részben pedig az építkezés utáni munkahelyteremtés, hiszen a beruházás számos új munkahelyet fog teremteni. Azt gondolom, hogy nagyon fontos terveket sikerült megvalósítanunk.

DSC 5563 netin 2

Füstös János Csurgó város polgármestere elmondta: egy örömteli esemény újra Csurgó életében. Folytatódik az a nagy beruházásunk, ami három évvel ezelőtt kezdődött el. December 7-én véglegesen aláírásra került az Aquaplus Kft-vel az a közbeszerzési tender, aminek alapján tovább folytatódhat a beruházás. Egy élményfürdő és egy szálloda épülése fog megvalósulni. A megépült uszoda mellett a keleti irányba tovább fog folytatódni a fejlesztés.

3000 nm2-en egy új élményfürdő fog épülni, összesen 5 medencével, egy 11nm2-es baba medence, egy 21 nm2-es benti, beltéri termálmedencével és egy 93 nm2-es élménymedencével, élményelemekkel és csúszdával. Ezek mind benti helyen kerülnek elhelyezésre. Kültéren is két medence kerül megépítésre, egy 231 nm2-es élménymedence szintén csúszdával és élményelemekkel és egy 35 nm2-es gyermekmedence, illetve gyógyászati részlegek is megépítésre kerülnek. Egy száraz és egy vizes gyógyászati részleg, fizioterápiás gyógy masszázs, gyógykezelések, mofetta kezelések és minden olyan gyógyászati kezelések, amelyek azt gondolom, hogy mindenféleképpen fontosak. Az Egészségügyi Centrummal, Orbán Csaba igazgató úrral már egyeztettünk és az elkövetkezendő időszakban is egyeztetni fogunk a közös együttműködési lehetőségről.

További 3300 nm2-en pedig egy négy csillagos szálloda fog megépülni 42 szobával, közel 100 férőhellyel, az azt kiszolgáló technikai, szociális és gazdasági blokkal. Ezzel a fejlesztéssel teljes lesz az a nagy turisztikai elképzelésünk, az a nagy álmunk, amelyet néhány évvel ezelőtt elkezdtünk. Azt gondolom, hogy nem csak Csurgó, hanem a térség életében is létre tudtunk hozni egy olyan nagy turisztikai attrakciót, amire a többi, városban épült, illetve térségben már jelenlévő turisztikai programot, megvalósult fejlesztést tudjuk hozzá csatolni. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy nem csak egy újabb létesítménnyel és egy újabb nagy objektummal gazdagodik a város, hanem biztosított annak működtetése is, hiszen a közbeszerzési tender alapján 20 évig az Aquaplus Kft. fogja működtetni ezt a komplexumot, mely reménység szerint 2019 augusztusában átadásra is tud kerülni.

csurgo sportkomplexum

SZB

Kategória: Hírek

Teljes útfelújítás veszi hamarosan kezdetét a Berzence-Csurgó-Iharos szakaszon, melynek köszönhetően új útburkolattal bővül Csurgó úthálózata - jelentette be 2017. december 19-i sajtótájékoztatóján Füstös János polgármester, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, továbbá Németh Zsolt Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somgy Megyei Igazgatóság megyei igazgatója.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondta: Nagy örömmel szeretnénk bejelenteni ezen a mai napon, hogy több évtizedes álmunk valósulhat meg, hiszen végleges döntés született a Berzence-Csurgó-Iharos közötti útfelújításáról. Az elmúlt héten befejeződött a közbeszerzési eljárás. Azt már tudtuk, hogy a forrást elnyertük, hiszen több mint egy évvel ezelőtt a források vonatkozására a döntések megszülettek, ugyanakkor le kellett bonyolítani még a műszaki előkészítést, engedélyeztetést, illetve a közbeszerzési eljárást, mely egy központi közbeszerzési eljárás volt. Ennek a végéhez érkeztünk el az elmúlt héten, ezért nagy örömmel jelentem be azt, hogy az időjárástól függően most már minden akadály elhárult azelőtt, hogy ez a beruházás elkezdődjön. Ez a beruházás a Települési és Területi Operatív Program keretéből, illetve hazai költségvetési forrásból tud megvalósulni. A TOP keretéből körülbelül 1,4 milliárd forintot nyert el a város, illetve a térség. Hazai forrásból pedig több mint 600 millió forintot fordít a kormányzat ennek az útnak a felújítására. Ez azt jelenti, hogy amint megkezdődhet az időjárástól függően a beruházás, a Berzencétől Csurgón keresztül egészen Iharosig – Iharosnál már egy 2 km-es szakasz elkészült, tehát gyakorlatilag Iharosberényig, a 61-es útig - teljesen felújításra kerülhet ez az útszakasz. Ez azt jelenti, hogy a Berzencei belterületen, valamint a Csurgói belterületen is az állami út felújítása meg tud valósulni. Azt gondolom, hogy ez a beruházás konkrétan ábrázolja és megmutatja azt, hogy a kormány elkötelezett a hátrányos helyzetű térségek fejlesztése és felzárkóztatása iránt. Már az elmúlt esztendőkben számtalan ilyen fejlesztési program itt Csurgón megvalósulhatott. Azt gondolom, hogy ez a térség számára egy óriási előrelépést jelent, részben gazdasági szempontból, - hiszen a gazdasági szereplők számára könnyebben és gyorsabban elérhetővé válik ez a térség, illetve ezek a települések - részben pedig a lakosságnak az életminőségének a kiszolgálása érdekében nagyon fontos beruházásról van szó.

Füstös János polgármester hangsúlyozta: Régi álmunk vált valóra Csurgón, a Csurgón és a térségben élőknek, hiszen hosszú évek után a Berzence-Csurgó-Iharosberényi szakasz felújításra kerül. Azt gondolom ez egy történelmi lépés a város életében. Az elmúlt években sokakban vetődött fel az a jogos észervétel és kritika, hogy ezen az útszakaszon a közlekedés nagyon sok kivetnivalót hagy maga után. Csurgó egy nagyon hosszan elterülő település, több mint 5 km-es a belterület, a Csurgó városán áthaladó közút hossza, így a csurgói lakosoknak nagyon fontos, hogy ez a beruházás meg tud valósulni.

Németh Zsolt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somgy Megyei Igazgatóság megyei igazgatója kifejtette: A felújítás kapcsán hat új gyalogos átkelőhely fog megépülni.

Kategória: Hírek
2017. december 18., hétfő 22:11

Ünnepi fénybe borult Csurgó!

A korábbi évekhez hasonlóan Csurgó idén is díszvilágításba borult az ünnepek idején.

DSC 6130

DSC 6128

DSC 6127

Kategória: Hírek
2017. december 14., csütörtök 21:29

Mindenki Karácsonya 2017.12.14. (képes összefoglaló)

Kategória: Hírek

Több mint 40 évvel ezelőtt, Németországban találta ki Ilse Tutt táncpedagógus ezt a fajta mozgásformát. Korában fiatalokat tanított táncolni, s anyósa kérésére fejlesztett ki olyan koreográfiákat is, melyek kimondottan az idős korosztálynak való nyugodtabb mozdulatsorokból, főleg sétalépésekből állnak.

Idővel annyira népszerűvé vált, hogy elterjed egész Németországban, ahonnan eljutott Ausztriába, majd a környező nyugat-európai országokba, sőt még Brazíliába is, egy kinti német kolóniának köszönhetően. Magyarországra, Csirmaz Szilvia szenior örömtánc-oktatónak köszönhetően jutott el, aki tavaly szeptember óta oktatóképzést is indít, így közel 30 ember tanítja ezt a fajta táncot már az országban.

A szenior örömtánc egy forradalmian új mozgásforma hazánkban, amely immár három hónapja Csurgón is elérhető. Az elkötelezett, lelkes kis csapat jelenleg kb. 14 asszony, - mert a résztvevők száma állandóan nő - e rövid idő ellenére a tánc szerelmese lett. A szorgalmas, élményteli gyakorlásnak köszönhetően, már fel is léptek a Városi Szociális Intézmény jótékonysági bálján.

23794791 1337869409656277 6469761066833935325 n

A Szenior örömtánc, egy könnyed mozgásforma, egy kíméletes sporttevékenység, amely elsősorban az 50-100 év közöttieknek, de fiatalabbak számára is élvezetes.

Abban mindenképp különbözik a szokványos társastánc tanfolyamoktól, hogy ide nem szükséges partnerrel jönni, hiszen itt alakítanak párokat amelyek egy-egy tánc során is cserélődnek. Körtáncokat, páros táncokat, blokk táncokat járnak, hirtelen forgások, ugrások, akrobatikus elemek nélkül.

Tehát ne egy hagyományos táncórát, sokkal inkább közösségi örömtáncot képzeljünk el, ahol nincs teljesítménykényszer! A koreográfiák rövidek, 3 vagy 4 lépéskombinációból állnak, tehát senkinek nem okozhat túl sok gondot a megtanulásuk, de attól még feladat ezeket megjegyezni. Mindez karbantartja az idős emberek agyát. Komoly összetett idegi munka, hiszen meg kell érteni a koreográfiát, azt meg kell tanulni, figyelni kell a zenére, a ritmusra, és nem árt, ha a partnerre is jut még egy kis figyelem. Ezen kívül tánc közben egy gondolattal már előbbre jár az ember agya, hiszen amikor éppen végrehajt egy mozdulatsort, már tudni kell, mi lesz a következő lépés. Egyszóval nagyon bonyolult agytevékenységről, mégis egyszerű mozgásról van szó, ami nem terheli meg az idős szervezetet.

Nem is beszélve a zene gyógyító erejéről, amitől mindenkinek jobb kedve lesz, vagy éppen a közösség megtartó erejéről.

MR-vizsgálatokkal bizonyították, hogy pár hetes tánc után az agynak azok a területei is aktivizálódnak, melyek addig nyugalomban voltak, tehát az idősek a tánc hatására elkezdik újra használni az agyuk azon részeit, melyekre már a mindennapi életük során nincs szükségük. Végül, de nem utolsó sorban sok a környezetünkben magányos, idős ember, akiknek nagy élmény újra közösséghez tartozni.

A szenior örömtánc tehát mozgás, öröm, plusz agytorna. A feladat az, hogy mindenki a saját képessége szerint próbálja magából a legtöbbet kihozni, figyelni, összpontosítani és persze jól érezni magát.
Csurgón, Sikterné Csizmadia Ágnes vezeti az órákat, ahova szeretettel várják mindazokat, akik szeretik a vidám hangulatot, a változatosságot, könnyed mozgásra vágynak, szeretnek közösségbe járni, akik nem csak az orvosoktól várják a megoldást, hanem maguk is akarnak tenni testi és mentális egészségük megőrzéséért.

Az órák nem épülnek az előző alkalmakra és bárki számára nyitottak. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni

Jelentkezni, érdeklődni a következő telefonszámon vagy email címen lehet:

Sikterné Csizmadia Ágnes: 06 20 770 3534, illetve: csizmadia70@freemail.hu

BV

Kategória: Hírek

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE

Csurgó Város Önkormányzata (8840 Csurgó Széchenyi tér 2.) ajánlatot kér „Marketing feladatok ellátása”, valamint „Közszolgálati televíziós műsorok készítése és közvetítése” tárgyában.

Az Önkormányzat a nyertes Ajánlattevőtől az alábbi szolgáltatásokat várja el:

1. rész: Marketing feladatok
• Csurgó Város hivatalos Facebook oldalának működtetése.
• RSS hírcsatorna működtetése.
• Videó készítés.
• Youtube csatorna működtetése.
• Lakossági fórum szervezése.
• Folyamatos sajtókövetés.
• Hírlevél küldése
• Csurgó és Környéke Közéleti és Kulturális lap nyomtatott, valamint online kiadásának szerkesztése, tartalmának megalkotása.
• Elégedettségi mutatók mérése.
• Önkormányzati intézmények bemutatása, népszerűsítése (kiadványok készítése)
• Kiadványok tervezése (fejlesztési tervek, „befektetőknek”, intézmények bemutatása)
• Önkormányzati intézmények rendezvényeinek támogatása (szervezés, lebonyolítás, médiamegjelenés).
• Csurgó Városi Kispiac népszerűsítése

2. rész: Közszolgálati televíziós műsorok készítése és közvetítése

Garantált televíziós műsorfelületek
• A képviselő-testületi ülések megjelenései
• A Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (Csurgói KÖH) megjelenései
• A polgármester, az alpolgármester és az önkormányzati képviselők megjelenései
• Önkormányzati felhívások, hirdetmények megjelenései
• Csurgói Városi Televízió műsora
• A közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok arányának meg kell haladnia a 75 %-ot.
• Hírműsor készítése, amit internetes honlapon on-line formában minimum 3 hónapos időszakra hozzáférhetővé kell tenni.
• Korszerű full HD minőségű felvételek készítése, az ahhoz szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítása,
• legalább heti 4 órányi saját készítésű műsor szolgáltatás,
• kiemelt sportesemények közvetítése élőben az interneten,
• hírcsere, hírügynökségi munka bevonása a városmarketing feladatrendszerébe,
• a televízió, a városi honlap és az újság átjárhatóságának biztosítása.

Az Önkormányzat a két részfeladat tekintetében külön kíván szerződést kötni. A szerződések időtartama:

1. rész: Megbízási szerződés
Szerződéses időtartama: 2018. január 01. – 2019. december 31.

2. rész: Helyi televíziós műsorszolgáltatási szerződés
Szerződéses időtartama: 2018. január 01. – 2021. december 31.

Az ajánlattételi határidő: 2018. december 08. 11.00 óra

A részletes felhívás és annak mellékletei az ajánlattételi határidő lejártáig személyesen megigényelhetők a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.), ügyfélfogadási időben vagy elektronikus úton a polgármester@csurgo.hu e-mail címen.

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C