Elemek szűrése dátum szerint: március 2017

Csurgó Város Képviselő-testülete 2017. március 29-én 14:00 órakor a Városháza tanácskozó termében tartotta soron következő képviselő-testületi ülését. A napirendekhez kapcsolódó előterjesztések az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

 

Kategória: Hírek

A Kovács Gábor vezette V-VI.korcsoportos lánycsapat a tavalyi harmadik hely után idén másodikként végzett.

Az egész tornán kitartóan és lelkesen játszó csapat méltán lett a református középiskolák második legjobb kézilabdacsapata!

A tavalyi bronzérmes lány az idei bajnokságon is magas színvonalon teljesített, büszkén adunk hírt arról, hogy ezüstéremmel tért haza küldöttségünk a Református Középiskolák Országos Bajnokságáról,melyet a Mezőtúri Református Kollégiumban rendeztek.

A csapat tagjai: Cserpán Virág, Fekete Ágota, Majoros Virág (12.a), Kovács Edina, Molnár Eliza (11.a), Bukovics Csenge, Czindery Ivett, Raczkó Petra (10.b), Kanyó Júlia (9.a), Baticz Dorina (8.o), Récsei Evelin (7.o)

FÉNYKÉPALBUM

Idén 40 éves kézilabda klubunk több éve szorosan együttműködve neveli a női kézilabda utánpótláskorú játékosokat az idén 225 éves Csokonai Református Gimnáziummal, ez a siker is megerősíti a két felet a partneri viszony folytatásában.

Gratulálunk az egész csapatnak!

Forrás: CSNKC.HU / CSVMRG.HU
Fotó: CSNKC.HU / CSVMRG.HU

 

Kategória: Hírek
2017. március 27., hétfő 08:09

Kicsikről nagyoknak...

A család legféltettebb kincse a gyermek, de eljön az idő, amikor a szülők munkavégzése, tanulmánya vagy egyéb életviteli okok miatt az alig cseperedő apróságokat bölcsődébe kell íratni, más felnőttek gondjaira szükséges bízni. A szülőknek ilyenkor pedig dönteniük kell, mi a célravezetőbb a család életszervezésében, a napi nevelésben, és hol van a féltés, valamint az elengedés határa. A döntésekhez nagy fokú bizalom, az intézmény és a dolgozók ismerete, és az elengedés bátorsága is szükséges.

Fábián Barbarát, a Csurgói Városi Bölcsőde vezetőjét a városunkban nemrég volt beiratkozások kapcsán annak eredményéről, valamint a bölcsőde életéről és hitvallásáról is kérdeztük.

Mikor volt a beiratkozás, és hány, és milyen korú gyermek iratkozott be?

A bölcsőde egész évben lehetőséget nyújt a beiratkozásra, hiszen előfordulnak váratlan események minden kisgyermekes család életében, mely szükségessé teheti a bölcsőde igénybevételét.

Ebben az évben február 22-23-án volt a beiratkozás, melyet nyílt nappal egybekötve tartottunk meg. Erre a két napra lehetősége nyílt minden szülőnek betekintést nyerni a bölcsőde életébe.

Fel tudtok-e venni minden gyermeket igény szerint?
Ha nem, mennyit kell várni?

Ez idáig öt szülő kért gyermeke számára bölcsődei ellátást. Az öt gyermekből kettő felvételre került, a többi gyermek számára pedig folyamatos a férőhely biztosítás. A bölcsődei férőhelyek száma 12 fő, mely létszám folyamatosan be van töltve. Annak alapján tudjuk a jelentkező gyermekeket elhelyezni, hogy a jelenlegi gyermekek közül hányan és mikor mennek át az óvodába. Ennek ellenére a többi jelentkezőt is számon tartjuk, ők egy ún. várólistára kerülnek. Ezekkel a szülőkkel folyamatos kapcsolatban állunk, akik tájékoztatást kapnak arról, hogy várhatóan mikor lesz lehetőség a gyermek felvételére.

Elegendő-e, és milyen az intézmény személyi ellátottsága?

Az intézményben három szakképzett kisgyermeknevelő tevékenykedik, melyből egy fő vezetői feladatokat is ellát. Rajtuk kívül a bölcsődében dolgozik 1 fő dajka, 1 fő szakácsnő/ élelmezésvezető, illetve 1 fő technikai dolgozó. Ez a 6 fő elegendő ahhoz, hogy minden téren el tudjuk látni a napi teendőket, beleértve a legfontosabbat: a gyermekek teljes biztonságának biztosítását.

A munkátokhoz lenne-e még szükség valamire?

Az elmúlt év nyári időszakában a bölcsőde felújításra került, melynek során az intézmény belső helyiségei át lettek alakítva, ezzel lehetőséget nyújtva a még eredményesebb nevelésre és gondozásra.

Melyek azok az értékék, és milyen az a szemlélet melyeket a napi munkában alkalmaztok és képviseltek?

Legfontosabbnak tartjuk a gyermek, illetve a család központú bölcsődei élet megteremtését. Bölcsődénk a családi nevelés értékeit és szokásait tiszteletben tartva és lehetőség szerint erősítve vesz részt a gyermekek nevelésében, gondozásában. Nyitott, a családi nevelésre alapozva, a szülők nevelő partnereként egy boldog gyermekkor biztosításával szeretnénk megteremteni a gyermeki személyiség szabad kibontakoztatásának optimális feltételeit. Arra törekszünk, hogy bölcsődéseink harmonikusan fejlődjenek, érezzék testi, lelki biztonságukat, melyhez meleg, harmonikus, egészséges környezetet alakítunk ki számukra. Legfontosabbnak tartjuk, hogy szeretettel, törődéssel, teljes odafordulással bánjunk a kisgyermekekkel. A bölcsőde dolgozói elkötelezettek munkájuk iránt, melyet a gyermekek iránt érzett szeretet táplál.

Vargáné Hegedűs Magdolna

Kategória: Hírek

Értesítés

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodája értesíti a lakosságot, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.

2017. április 22-én (szombaton)

lakossági veszélyes, elektronikai és autógumi hulladékgyűjtést

végez a következő helyszíneken és időpontokban:

  Helyszín Időpont
1. Alsok Italbolt 940-950
2. Eötvös József Ált. Isk. parkolója 955-1010
3. Nyárády Lakótelep 1015-1030
4. SEFAG parkoló 1035-1050
5. Vasútállomás 1055-1110
6. II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk .parkolója 1115-1130
7. MOL benzinkút 1135-1150

 

A fent megjelölt helyen és időben – a mobil gyűjtő kocsinál – lehetőség van az ép, nem kifosztott elektronikai hulladékok, valamint a veszélyes hulladéknak minősülő anyagok leadására.

(akkumulátor, vegyszermaradványok, gyógyszerek, szárazelemek, fáradt olaj, olajszűrők, elhasznált étolaj, lakk és festékmaradványok, és festékesdobozok, ép fénycsövek, égők, háztartásonként 5 db személyautó gumi, stb.)

Beruházási és Műszaki Iroda

Kategória: Hírek
2017. március 27., hétfő 05:37

Tavaszi lomtalanítás - 2017. április 7.

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Iroda értesíti a lakosságot, hogy a Viridis – Pannónia Nonprofit Kft. 2017. évi tavaszi lomtalanítási akcióját

2017. április 7-én, pénteken tartja.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint, a feleslegessé vált háztartási lim-lomot, az ingatlana előtti közút mellé kihelyezni szíveskedjék a lomtalanítás napján reggel 7.00 óráig oly módon, hogy az könnyen elszállítható legyen és a közúti forgalmat ne akadályozza. A kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lomtalanítás során nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási szemetet, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, valamint elektromos, illetve veszélyes hulladékot.

Az elektronikai hulladék/autógumi, illetve a veszélyes hulladék együttes gyűjtése 2017. április 22-én történik. (lásd:elektronikai hulladék hirdetmény!)

A közszolgáltató kizárólag attól az ingatlantól szállít el lim-lomot, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékszállítást nem szünetelteti, illetve 2017. január 31. előtti időszak során kiállított számlákat kiegyenlítette.

Kategória: Hírek

Terv szerint halad Csurgó új Városi Uszodájának építése, mely már elérte a 85 százalékos készültséget. A nagy medence burkolása befejeződött. A kis medence oldalfala már elkészült, jelenleg a medence aljának burkolását végzik. A zuhanyzók nagyrésze szintén burkolás alatt van. Két jacuzzi hidegburkolása megtörtént. Elkezdték a lelátó lapozását is. A gépészet, szellőzés beállítása is zajlik. Kívül hőszigetelési munkálatokat végeznek. Az új Városi Uszoda a májusi próbaüzemet követően júniusban nyithat.

Resized 20170323 105734

Resized 20170323 105536

Resized 20170323 105807

Kategória: Hírek

Új tornacsarnok építése, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium főépületének részbeni rekonstrukciója, továbbá egy energiahatékonysági fejlesztés is megvalósulhat – hangzott el az intézmény március 24-én tartott sajtótájékoztatóján.

Kovács József iskolaigazgató elmondta: Hosszabb folyamat előtt állunk, azonban sok előzetes tervünk van már. Az iskola főépületének az energetikai célú rekonstrukciója nagyon sok mindent takar nyílászárók cseréjétől a napelemek felszerelésén át a világítás, fűtés korszerűsítésén keresztül komoly belső megújulást jelent. Azt szeretnénk, hogy az épület tetőtéri szigetelése is megvalósuljon. Az új, 200-300 főt befogadó lelátóval rendelkező, szabvány kézilabda méretű tornateremet terveink szerint az új kollégium mögé szeretnénk építeni. A kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítunk a pálya borításának minőségére.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: A Magyar Kormány kiemelten fontosnak tartja a magyarországi történelmi egyházak és a kárpát-medencei történelmi egyházak munkáját, értékteremtő szolgálatát. Az elmúlt hét esztendőben az állam többszörösen megemelte ezeknek a történelmi egyházaknak a kormányzati, állami támogatását.

Nagy Csaba a Somogyi Református Egyházmegye esperese elmondta: Ekkora támogatást iskolánk korábban még nem kapott, így nagy várakozással, örömmel és bizakodva tekintek előre. A Dunántúli Református Egyházkerület egésze 2016-ban 5,122 milliárd forintot kapott intézményeinek rendbetételéhez, támogatásához. A középiskoláink fejlesztése ebből az összegből valósul meg. Csurgón túl Kaposvár is 650 millió forint támogatást nyert, így Somogy az összkeretből 1,3 milliárd forinttal részesült.

Az eseményen Szászfalvi Bence a CSNKC elnöke, valamint Erdélyi Péter a CSKK ügyvezető igazgatója a beruházás utánpótlás nevelő szerepét hangsúlyozták.

SZB

Kategória: Hírek
2017. március 24., péntek 07:13

Állásajánlat Letenyén buszjárattal

Kategória: Hírek

Tisztelt lakosok, kedves érdeklődők!

Bizonyára Önök is látják, hogy városunkban, térségünkben önerőből és támogatásokból számos fejlesztés valósul meg. Csurgó Város polgármestereként, és a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás elnökeként, kollégáimmal azon dolgozom, hogy településünkön az életminőség folyamatosan javuljon. A következő két évben számos új beruházás fog megvalósulni.

Csurgó Város Önkormányzata számára fontos, hogy a lakosság első kézből értesüljön a következő évek terveiről. Ennek okán, nagy tisztelettel és szeretettel invitálom Önt 2017. március 28-án, 17:00 órakor a Csokonai Közösségi Házban tartandó lakossági fórum rendezvényünkre, ahol Füstös János Csurgó Város polgármestere és Szabó Sándor Csurgó Város alpolgármestere kíván minden érdeklődőt tájékoztatni a jelenlegi beruházásokról és a jövőbeli tervekről.

Bízom benne, hogy minél többen jelen leszünk a város számára meghatározó fórumon.

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítok!

Csurgó, 2017. március 16.

Tisztelettel,

Füstös János s.k.
polgármester

lakossagi forum plakat

Kategória: Hírek
2017. március 22., szerda 10:10

A vízre épült Szentgyörgyvár visszavár

Đurđevac, 2017. március 17.

A đurđevaci önkormányzat meghívására utazott a csurgói küldöttség a szomszédos határmenti kisvárosba. Füstös János polgármester, Szabó Sándor alpolgármester, Vargáné Hegedűs Magdolna képviselő és Viola Ernő oktatási és kulturális referens.

Pénteken este 19 órára kellett Đurđevacra érkeznünk. Ezen a napon volt a Picokijádáról szóló multimédiás központ átadása, melyen a horvát minisztérium képviselői is jelen voltak. A tolmácsunk Ivana Pavlović oktatási és kulturális referens volt most is, aki nagyon lelkiismeretesen, fáradtságot nem ismerve vezetett végig bennünket a látnivalókon. Már várt bennünket a helyszínen. A nyitóünnepség után egy órás bemutató volt, mely során megismerhettük a đurđevaci várat, a várban lévő kulturális kiállításokat és a đurđevaci polgármester úr - Željko Lacković - vezetésével az új multimédiás központot is. Nagyszerű látvány volt a néhány teremben elhelyezett kivetítő rendszer és amit produkáltak a falakra, az volt az igazán látványos része a multimédiás központnak. A török korból vetítettek filmrészleteket, a vár és környezetéről. Az egész központ a Picokokról szóló legendán alapul. Közben korhű viseletekben és zászlókkal felszerelt katonák voltak a termekben, akik színesítették a forgatagot.

 IMG 0113

A kiállítások megtekintése után vacsorára hívtak bennünket, ahol a Városi Önkormányzati Bizottság Elnöke - Marijan Ružman úr és kollégái - Fuček Mario úr – a đurđevaci turisztikai egyesület igazgatója -, Markač Mirjam asszony - alkalmazott az önkormányzat pénzügyi szektorában - és Lukačin Silvia asszony – az önkormányzat pénzügyi bizottság elnöke - részvételével - beszélgettek el a csurgói küldöttséggel a közösen megvalósítható tervekről. Ilyen területek voltak elsősorban a közös horvát-magyar pályázási lehetőségek, a turizmus és az oktatás területei, a sportturizmus. További téma volt a közös kulturális programok szervezési lehetősége a városaink lakosainak. A helyi művészek kiállításai mindkét városban (jövő évben kezdődhetnek Đurđevacon, mivel az idén nincs szabad terminus). Vitézek bemutatkozása kölcsönösen mindkét városban. A környéken található kerékpárutakat kellene megtölteni tartalommal (3 van nálunk, egyik a Balatonig vezet). Kölcsönös látogatási lehetőségek egymáshoz, a városkártya adta lehetőségekkel kedvezmények kihasználása egymás településein. Az intézményeink illetve városaink tereinek külső és belső berendezése, a szolgáltatások előmozdítása a helyi lakossághoz alkalmazkodott tartalmak érdekében.

IMG 0090

A megbeszélés elég hosszan elhúzódott, de nagyon jó hangulatban folyt. Abban is megállapodtunk, hogy nagyon hasznos lenne mindkét fél számára, ha a nyelvi különbözőségeket is legyőzhetnénk esetleg kölcsönös nyelvi tanfolyamok szervezésével. Kerestük a közös szálakat a történelmi múltunkban és abban is megegyeztünk, hogy a jó szomszédi kapcsolatok ápolása a legfontosabb, akármilyen választási eredmények szülessenek is a jövőben. Nagyon kitartóak és kedvesek voltak a vendéglátóink, mely példaértékű lehet számunkra is. Az alábbi linken elérhető a horvát oldalon megjelent híradás is az eseményről: https://djurdjevac.hr/gradska-uprava/interpretacijski-centar-picokijade-otvorio-vrata-posjetiteljima-2

A folytatásra Csurgón kerül sor 2017. április 11-én, amikor a részterületek alaposabb egyeztetése lesz a következő találkozás fő célja és természetesen Csurgó megismertetése a vendégekkel. A távolabbi célok között szerepel, hogy a csurgói uszoda avatására is szeretnénk meghívni horvát szomszédainkat.

Viola Ernő okt. és kult.referens

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C