Elemek szűrése dátum szerint: június 2017

Csurgó Város Önkormányzatának Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága

PÁLYÁZATOT HIRDET
Sporttámogatás elnyerésére

A pályázat célja: Csurgó területén működő, kiemelt támogatásban nem részesülő sportegyesületek alapító okiratukban megfogalmazott célok támogatása.

Pályázati feltételek:
Csurgó területén működő és bejegyzett sportegyesületek, melyek alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelően nonprofit tevékenységet folytatnak. Abban az esetben, ha egy szervezet sportszervezetek támogatására nyújt be pályázatot, a civil szervezetek támogatására kiírt pályázat benyújtásából kizárja magát, mivel a két kiírás közül CSAK EGYRE van lehetőség pályázni!

Egy egyesület csak egy pályázatot nyújthat be!

A pályázat teljes összege: 150.000,-Ft

A szervezetenként pályázható összeg: maximum 50.000 Ft

Pályázni lehet: A Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság által közzétett felhívás szerint, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon, mely beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal portáján, vagy letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
• hiánytalanul kitöltött adatlapot,
• a sportegyesület alapszabályát, illetve Alapító okiratát
• az egyesület által megfogalmazott célok részletes költségvetését
• az egyesület szakmai munkájáról 2016. évi beszámolót

A pályázati dokumentumot személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalhoz. (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.)

Pályázati határidő: 2017. július 14. (péntek) 12 óra

A korábban elnyert pályázattal határidőre való elszámolás hiánya a pályázatban való részvétel kizáró oka!

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető: Viola ernő
oktatási-kulturális referens
Tel. 06 82/ 471-388/127
Csurgó, 2017. június 28.

Szecsődi Istvánné sk.
Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága
elnök

A pályázati adatlap az alábbi linkre kattintva érhető el:

Kategória: Hírek
2017. június 22., csütörtök 05:46

Értesítés földi szúnyoggyérítésről

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város Önkormányzatának illetékességi területén a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium ( 6724 Szeged, Kossuth L. sgt.43. ) kivitelezésében földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2017. június 26-án, a napnyugta után.

Rossz idő esetén a védekezés 2017. június 27-28-án, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2017. június 21.

Tisztelettel:

Fábián Anita sk.
jegyző

Kategória: Hírek
2017. június 22., csütörtök 05:42

Értesítés légi szúnyoggyérítésről

ÉRTESÍTÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város Önkormányzatának illetékességi területén a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium ( 6724 Szeged, Kossuth L. sgt.43. ) kivitelezésében légi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2017. június 28-án, a napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: a főnapot követő 2 nap.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN, Mosquitox, Aqua . K-othrin ULV.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2017. június 21.

Tisztelettel:

Fábián Anita sk.
jegyző

Kategória: Hírek
2017. június 19., hétfő 09:07

Hirdetmény - növényvédelmi permetezésről

Hirdetmény!

Csurgó Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy a város belterületén 2017. június 22-25. között 22.00-03.00 óráig terjedő időszakban növényvédelmi permetezést végeztet, vadgesztenye aknázómoly ellen.

Runner 2F 0,5 l/ha, Dimilin 0,05% közterületi felhasználásra engedélyezett rovarölő szerekkel.

Csurgó, 2017.06.19.

Vargáné Borbás Erzsébet
kertész

Kategória: Hírek

Első úszóként köszönthette Bata Ferencet az újonnan megnyitott Városi Uszoda. A 82 éves Feri bácsi elmondása szerint mindenképpen szeretett volna az új uszoda első vendégei között lenni.

DSC 6998 netin - Szeretem a vizet, elég gyakran járok úszni. Szívbetegségem miatt rendszeresen, tudatosan úszok hol a gyékényesi kavicsbánya szép taván, hol strandokon, illetve uszodákban. Ezen kívül minden évben egy-egy hétre Hévízre is ellátogatok. Télen, vagy rosszabb időben a csurgói uszodában, illetve Nagyatádon szoktam úszni. Nagyon örülök, hogy részt vehettem az új Városi Uszoda megnyitó ünnepségén és hogy megérhettem ezt mint csurgói lokálpatrióta. Csurgónak vágyálma volt, hogy legyen egy megfelelő strandja. Korábban volt a vágóhíddal szemben, ami szép kis komplexum volt annak idején. Az idő sajnos meghaladta, azonban ez a mostani uszoda minden élményt kielégíthet - mondta Feri bácsi.

Jó egészséget és kellemes időtöltést kívánunk!


SZB

 

Kategória: Hírek

Ünnepélyes keretek között avatták fel Csurgó új Városi Uszodáját, mely által újabb turisztikai komplexummal bővült Csurgó. A 2016-ban kezdődött közel 1,45 milliárd Ft hazai forrásból megvalósult fejlesztés hat sávos, huszonöt méteres versenymedencét, tanmedencét, szaunavilágot, továbbá két kültéri meleg vizes medencét is tartalmaz. A beruházás része annak a 2014-ben kezdődött turisztikai fejlesztésnek, mely során megvalósult a Festetics-park teljes rekonstrukciója, továbbá megújult a Sótonyi László Sportcsarnok.

Az újonnan épített, modern uszoda lesz hivatott fogadni az úszni tanulókat, a városban működő úszó egyesület tagjait, a sportolókat, a város lakóit, valamint a Csurgóra ellátogatókat is. Az új létesítmény rendelkezik egy folyamatosan mélyülő tanmedencével, egyik oldalán teljes lépcsősorral, valamint külön egyesületi szobával a sport szakosztály részére. A versenymedence mind a négy oldalról feszített víztükrű, huszonöt méteres hossza pedig lehetővé teszi mind a sprint, mind a hosszú távú számok gyakorlását. Az idősebbekre gondolva, a versenymedencébe nemcsak rajtkövekről lehet bejutni, hanem lépcsős bejáró is kialakításra került. A medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros, kétszáz fős lelátót is kialakítottak, alkalmassá téve az épületet versenyek megrendezésére. Az épületen kívül egybefüggően két termálmedence került kialakításra, mely kiválóan alkalmas lesz a pihenőidő eltöltésére. Az emeleten szauna park várja a lazítani vágyókat. Tartalmaz infra- és finn szaunákat, gőz- és só kabinokat, valamint jakuzzit és hűtőfürdőt.

A fejlesztések a továbbiakban is folytatódnak. Csurgó történetének legnagyobb beruházásai zajlanak, mely során a város egész látképe átrendeződik és egy új városközpont épül. A megújult Sótonyi László Sportcsarnokkal, a Városi Uszodával, illetve a későbbiekben megépítésre kerülő élményfürdővel és egy négycsillagos szállodával együtt egy komplex épületegyüttes fogja a Csurgóra érkezők kikapcsolódását szolgálni.

Csurgó Városi Uszodája holnap délelőtt 9 órától várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat! Az uszodakomplexum szolgáltatásait csurgói lakcímmel rendelkezők 50% kedvezménnyel vehetik igénybe! Kellemes időtöltést kívánunk!

Kategória: Hírek

Csurgó Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel hív minden érdeklődőt 2017. június 16-án 18:00 órakor Csurgó Város új Városi Uszodájának avató ünnepségére! Az eseménnyel kapcsolatos friss információkat folyamatosan közzétesszük honlapunkon, valamint Facebook oldalunkon!

 

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C