Nyomtatás
2017. szeptember 26., kedd 19:49

Ösztöndíjakat adtak át az Őszi Fesztiválon Kiemelt

Eger város volt pedagógusa Kaslik Józsefné ösztöndíjat alapított a 2004-ben tragikusan elhunyt lányai emlékére. A Kaslik Gabi ösztöndíj átadására Egerben, míg a Kaslik Edit ösztöndíj átadására Csurgó városában kerül sor minden év szeptemberében.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse egy-egy olyan fiatal célbajutását, aki általános és középiskolai tanulmányi eredményei alapján bizonyítottan tehetséges. A művészet vagy valamely tudományág területén felmutatta tehetségét vagy valamely sportágban bizonyította szorgalmát, kitartását; illetve valamilyen szaktárgy területén tanulmányi versenyt nyert.

Idén 12. alkalommal került átadásra a Kaslik Edit ösztöndíj Csurgón az Őszi fesztivál keretében.

Az alapító Kaslik Józsefné által létrehozott Kaslik Alapítvány a Tehetséges Gyermekekért Kuratóriuma döntése értelmében Kaslik Edit ösztöndíjban részesült Horváth Aurél.

Csurgó Város Képviselő-testülete a felsőfokú tanulmányaikat végző csurgói hallgatók számára megalapította a „Festetics Ösztöndíjat” a nagy iskolai mecénás, gróf Festetics György emlékére, a főiskolai és egyetemi tanulmányaikat folytató, tehetséges, kiemelkedő előmenetelű hallgatók munkájának elismerése céljából.

A Festetics-ösztöndíj nyertesei voltak: Dobri Laura, aki a Kaposvári Egyetem tanítói szakának hallgatója és Cservég Viola, aki az Eötvös Lóránd Tudományegyetem szabad bölcsészet szakának hallgatója.

Gratulálunk az ösztöndíjaasoknak és további sok sikert kívánunk életükhöz és további tanulmányaikhoz!

Megjelent: 901 alkalommal