Nyomtatás
2020. július 12., vasárnap 06:55

Terítőbe öltöztették a nők a sugárúti gesztenyesort Kiemelt

Ha véletlenül elmúlna a kánikula, akkor sem fognak fázni a csurgói fák, ugyanis gondos kezek díszes kabátkába öltöztették a belvárosi gesztenyefasort.

A sajátos kiállítás színesebbé és szebbé varázsolja a várost, mosolyt csal az arra járók arcára. Nem mindennapi a természetben elhelyezett tárlat alapanyaga sem: mintegy 100, kisebb-nagyobb terítőt gyűjtöttek össze a művelődési házban, ezek többsége a karanténidőszak alatt született, március óta.

A vírus miatti bezártságban sok idejük volt a csurgói hölgyeknek, és horgolással foglalták le magukat. Ebben a helyi kézimunkaklub jeleskedett, de más csurgói nyugdíjas is csatlakozott a kezdeményezéshez. Sok otthoni munkaórát öltek bele a kézimunkákba. A nagyatádi fonalgyár volt a fő támogatójuk, ingyen adott fonalat, és az önkormányzat vezetése is támogatta őket. Az elkészült terítők között van tíz centi átmérőjű, de egészen nagy méretű is. A közösségi ház munkatársai találták ki, hogy a 18 belvárosi, ahogyan ők mondják: „sugárúti” fát díszítsék fel a horgolásokkal. Természetesen a fák épségére és egészségére ügyelve, csak fonallal rögzítik a kész alkotásokat a fákhoz. Egész nyáron terítőbe burkolózik majd a fasor, de a kézimunkát megóvják az időjárás viszontagságaitól. Ha majd beköszönt a rossz idő, átmenetileg leszedik, jövőre azonban újra be szeretnék majd mutatni.

Márton-Szücs Brigitta, a közösségi ház vezetője elmondta: a rendhagyó kiállítással további hasonló alkotásokra szeretnék ösztönözni a városban élő lányokat és asszonyokat, és a jövőben elkészült kézimunkáknak is teret szeretnének adni. A helyszínt több installációval tették változatosabbá: a közelben egy adománygyűjtő pontot alakítottak ki, és az egyik terebélyes fából tündérlakot varázsoltak, ahol a gyerekek játszhatnak. A cél az, hogy a kis parkbeli sétányból olyan pihenőhelyet alakítsanak ki, ahol feltöltődhetnek az arra járó csurgóiak és az átutazók.

Forrás: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/teritobe-oltoztettek-a-nok-a-sugaruti-gesztenyesort-3019214/

 

 

 

Megjelent: 1199 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. július 13., hétfő 07:06