2016. április 20., szerda 07:07

Sajtóközlemény - A CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT II. ÜTEMÉNEK ÁTTEKINTÉSE Kiemelt

CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE projekt

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT II. ÜTEMÉNEK ÁTTEKINTÉSE

Eszközbeszerzés
Játszótéri eszközök beszerzése: Az I. ütemben felújított fitnesz-, és játszópark felszerelése további gyermek és ifjúsági játékokkal, valamint a felnőtt rész kiegészítése egy lépegető géppel. Ezzel befejeződik a park teljes rekonstrukciója.
Kandeláberek beszerzése és üzembe helyezése: A csarnokot körülvevő parkolók és útszakaszok világításához szükséges lámpaoszlopok beszerzése és kiépítése.

Kivitelezési munkák
Parkoló: A csarnok működéséhez elengedhetetlenül szükséges parkolók kialakítása. A parkolók borítása térkő lesz, kialakítva mozgáskorlátozott és buszos parkolási lehetőséget. A játékosoknak és a kiemelt vendégeknek külön parkoló a csarnok bejáratánál.

Útépítés: Magában foglalja egy új utca kialakítását a park déli oldalán, valamint a csarnokhoz vezető utak felújítását. Egy körforgalom is kialakításra kerül a Lidl áruházzal közös kereszteződésben, a forgalom elvezetésének meggyorsítása érdekében.

Csapadékvíz-elvezetés: A csarnokhoz közeli lakóházaknál eddig is nagy gondot jelentett a környező csatornák túlterheltsége, ugyanis nagyobb csapadékvíz-mennyiséget nem voltak képesek elvezetni, ezáltal elöntötték a lakóházakat. A sportcsarnok nagy vízgyűjtőfelülete miatt ez hatványozottan is érvényesült. Az eredeti csatornák keresztmetszete bővítésre kerül, míg a csarnok által összegyűjtött csapadékvíz a park másik oldalán, az újonnan kiépített útszakasz mellett kerül elvezetésre.

Termál-, és hidegvizes kút: A sportcentrum fenntarthatóságának érdekében egy közeli termálvizes kút kerül kialakításra, melynek talpmélysége 1400 méterre tehető. A kútból nyert vizet gyógyvízzé kívánjuk minősíteni, annak magas oldott ásványi anyag tartalma miatt. A hideg vizes kútból fogjuk ellátni vízzel a tanmedencét és versenymedencét is.

Városi uszoda: Az újonnan épített, modern uszoda lesz hivatott fogadni az úszni tanulókat, a sportolókat, valamint a város lakóit is. Az új uszoda rendelkezni fog egy folyamatosan mélyülő tanmedencével, egyik oldalán teljes lépcsősorral, valamint külön egyesületi szobával a sport szakosztály részére. A versenymedence mind a négy oldalról feszített víztükrű lesz, huszonöt méteres hossza pedig lehetővé teszi mind a sprint, mind a hosszú távú számok gyakorlását. Az idősebbekre gondolva, a versenymedencébe nemcsak rajtkövekről lehet majd bejutni, hanem lépcsős bejáró is kialakításra kerül. A medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros lelátó is kialakításra kerül, alkalmassá téve az épületet versenyek megrendezésére. Az épületen kívül egybefüggően két termálmedence kerül kialakításra, mely kiválóan alkalmas lesz a pihenőidő eltöltésére. Az emeleten szauna park várja a lazítani vágyókat. Tartalmazni fog infra- és
finn szaunákat, gőz- és só kabinokat, valamint jakuzzit és hűtőfürdőt.

Megjelent: 1018 alkalommal

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Május 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C