Aumale - Franciaország 1987.

Mintegy 3 évig szünetelt a kapcsolat. Új polgármester választásra került sor és kezdeményeztük újra az együttműködést. 2007-ben már itt volt csoportjuk a csurgói őszi fesztiválon, majd 2008-ban is a nyári napok – csurgói csuszafesztivál rendezvénysorozaton. Az idei évben az általuk elnyert uniós pályázat keretében 30 fős diák- és önkormányzati delegáció utazhatott 10 napra Franciaországba. Tárgyalásokat folytattunk a hulladék, a nap és szél energia hasznosításról.

Székelykeresztúr - Románia 1990.

2007-ben látogatást tett a csurgói delegáció Székelykeresztúrra. Működik az iskolák, diákok közti kapcsolat, mint pl. részt vettek az RKTDK tanulmányi vetélkedőn az idén is.

Vrsar - Horvátország 1999.

Velük szinte napi kapcsolatban állunk. Évente többszöri delegáció érkezik Csurgóra. Rendszeresen részt vesznek a csurgói rendezvényeinken. Vállalták a csurgói női kézilabda klub szponzorálását készpénzzel és sportruházattal, akik edzőtáboroztak az istriai településen. A Köztisztviselői Nap alkalmából a csurgói köztisztviselők egy hétvégére kiutazhattak a testvérvárosba. Kiemelkedő a borászok, horgászok kapcsolata. Somogy megye és Istria megye, egy uniós pályázat és program keretében találkoztak nemrégiben Kaposváron. A rendezvényen Csurgó is részt vett.

A Horvát-Magyar Európai Panoráma legújabb bejegyzése Csurgó és Vrsar kapcsolatáról.

Haimhausen - Németország 2001.

Az elmúlt 2 évben kétszer találkoztunk a testvérvárosi delegációval. A kapcsolat az önkormányzatok között jó. Velük is tárgyalásokat folytattunk a megújuló energia és a hulladék hasznosításról. Részt vettek kiemelt kulturális rendezvényeinken.

Verebély - Szlovákia 2007.

Ebben a választási ciklusban jött létre ez az új kapcsolat. A megállapodást mindkét fél részéről ünnepélyes keretek között aláírtuk. Az önkormányzati, kulturális és sport kapcsolatokon túlmenően erősödnek gazdasági kapcsolataink is. Ebben a hónapban sor került a szlovákiai település Ipari Parkjában lévő cégek vezetőivel a kapcsolatfelvételre és reményeink szerint lesz olyan, aki itt nálunk létesítene üzemet.

Durdevac - Horvátország 2019.

Szeptember 20-án a kölcsönös együttműködés és barátság jegyében testvérvárosi megállapodást írt alá Csurgó és a horvátországi Durdevac. A két város közötti régóta fennálló baráti kapcsolatot, amelyet elsősorban a határon átnyúló együttműködési projektekre és a turisztikai és kulturális térség tapasztalatcseréjére építettek, ez a megállapodás hivatalosan is megerősítette. A szerződés aláírását Csurgó város fennállásának 1000. évfordulója alkalmával készítették
elő. A baráti megállapodást Hrvoje Janči Đurđevac város polgármestere és Füstös János polgármester írta alá. Az eseményen mindkét fél hangsúlyozta: közös cél, hogy a két önkormányzat, két település eddigi jó együttműködését a
továbbiakban minél több területre kiterjesszék. Az együttműködési megállapodás aláírását követően a felek ajándékokkal köszöntötték egymást. Hrvoje Janči polgármester a barátság jeleként egy különleges, évente akár háromszor is gyümölcsöt hozó körtefát ajándékozott Csurgónak, melyet a Millennium parkban együtt ültettek el.

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Július 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C