2020. december 25., péntek 11:30

Adventi naptárrá változott a sugárúti fasor Kiemelt

Igazi, karácsonyi hangulattal találkozhattak az idei ünnepi időszakban a Széchenyi téren sétálók. A sugárúti gesztenyesor ebben az évben már számos alkalommal mutatta új arcát, köszönhetően a Sportcsarnok Kft. kreatív munkatársainak. Egyedi hangulatával és megjelenésével sokak számára okozott a nyár folyamán boldog pillanatot a horgolt terítőkbe öltöztetett fasor, ősszel számtalanszor vált gyerekzsivajtól hangossá a több mint 200 faragott tökkel feldíszített park. Épült továbbá egy lakatfal a Szerelmesek Fája köré, és kihelyeztek egy kupakgyűjtő szívet is. A karácsony közeledtével pedig adventi naptárrá változtak a sugárúti fák. Az ötletgazda Márton-Szűcs Brigitta szerint a koronavírus idején különös jelentőséggel bír mindez, hiszen akciójuk közösségről, munkáról, önzetlenségről és egymás iránti odafigyelésről is árulkodik.

Vissza szeretnék nyúlni, egészen a tavaszig, amikor bejött ez a karantén időszak. Ugyanis az elsők között érintett bennünket is a korlátozás, mely következtében be kellett zárnunk az intézmény kapuit.

Az adventi időszakban fontosnak gondoltam, hogy hasonlóan a korábbi tökös akciónkhoz, a karácsonyi időszakban is örömet okozzunk az embereknek. Az ötlet onnan jött, hogy otthon a kislányomnak is készítek adventi naptárat, és minden nap érkezik az angyalka hozzá, és valami kis aprósággal meglepi. Egyik nap mikor elvittem az óvodába, és sétáltam visszafele a munkahely felé, ahogy jöttem a sugárúton elkezdtem számolni a fákat, több mint 24 darab fát számoltam, és meg is született az elképzelés. Elkezdtem rajta gondolkodni, hogy hogyan lehetne úgy feldíszíteni a sugárutat, hogy ebben a járványhelyzetben költséghatékony is legyen, hiszen most örülünk neki, hogy a béreket ki tudjuk fizetni - mondta Márton-Szűcs Brigitta.

A Csokonai Közösségi Ház vezetője továbbá kiemelte: tavasz óta Tratnyek László a Sportcsarnok KFT. vezetője, valamint Füstös János polgármester úr is azon dolgozott, hogy a Sportcsarnok Kft. alkalmazottait ne keljen elbocsátani, és meg tudják tartani az állásukat. Ezért is találtuk ki ezeket az ötleteket is, mivel a jelenlegi helyzet miatt be vagyunk zárva, és nem tudunk szervezni, így ki kellett találjak valami olyan dolgot, ami egyaránt ad értéket az itt élőknek, és hozzájárul ahhoz, hogy kollégáim megőrizhessék a munkájukat. Mivel otthon is működik az adventi naptár, itt is úgy gondoltuk, egy kis élő adventi naptárat létrehozva, hogy én, és a kollegáim a saját kezünk által készített apróságokkal lepnénk meg az érdeklődőket, vagy az erre járókat. Keresgéltem az interneten mindenféle karácsonyi jellegű dolgot, töltöttünk le szarvast, hóembert, a diótörő figurát, fenyőből a manókat. Aki a sugárútra kilátogat, láthatja, hogy mennyi dologgal készültünk, és ezeket mind a saját kezünkkel készítettük a dolgozóinkkal, és nagy büszkeséggel tölt el az, hogy az emberektől olyan pozitív visszajelzéseket kapunk ebben az időszakban, amikor az ember azt érzi, hogy be van zárva, és nincs rá szükség, hogy igenis szükség van rá.

Az emberek megbecsülik a munkánkat, és én hiszek abban, hogy ami az embereknek tetszik, ami az embereknek örömet okoz, és jó érzéssel tölti el őket, az számukra is értéket teremt és sajátjukként tekintenek rá. Mi sem nagyobb bizonyíték erre, hogy minden kihelyezett kis ajándék, még mindig ugyanott van, ahova mi tettük. Nagyon-nagyon örülünk neki, és köszönjük szépen, mindenkinek, aki egy picit is hozzájárult, és azoknak is köszönjük, akik erre jártak és megkérdezték tőlünk, hogy van-e valamire szükségünk, mert nagyon szívesen adnak valamit hozzá, ha kell. Kifejezték, hogy támogatnak bennünket, és ez óriási érzés - összegezte Márton-Szűcs Brigitta.

Az ötlet megálmodója a nehéz, bezártsággal teli év ellenére úgy látja, tevékenységükkel sikerült naprólnapra boldog pillanatokat szerezni az erre látogatóknak, és megmutatni, hogy ezekben a nehéz időkben is minden munkás kézre szükség van.

Megjelent: 873 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. január 18., hétfő 12:02

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C