Elemek szűrése dátum szerint: augusztus 2020

Csurgó Város Képviselő-testülete 2020. augusztus 31-én (hétfő) 14:00 órakor a Városháza tanácskozó termében tartja képviselő-testületi ülését, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Tervezett napirend:

1. Előterjesztés az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és egyéb helyiségek elidegenítéséről szóló 13/2016. (X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés a Csurgó 20/5 és 19/4 hrsz-ú ingatlanokkal kapcsolatos bérleti szerződés megkötéséről és a Csurgó 20/5 és 19/4 hrsz-ú ingatlanok vételárának meghatározásáról
Előadó: Füstös János polgármester

3. Előterjesztés a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság döntésének felülvizsgálatáról és a Nyárády u. 12. szám alatti lakóházra kiírt pályázat elbírálásáról
Előadó: Füstös János polgármester

4. Előterjesztés egyes önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésre kijelöléséről
Előadó: Füstös János polgármester

5. Előterjesztés az e-Mobi Nonprofit Kft-vel kötött együttműködési megállapodás módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

6. Előterjesztés települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás igényléséről
Előadó: Füstös János polgármester

7. Előterjesztés a Csurgó Városi Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

8. Előterjesztés vis maior pályázat benyújtásáról szóló 56/2020. (VII. 31.) KT. határozat módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

Csurgó, 2020. augusztus 26.

Füstös János
polgármester

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában, valamint az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek

Ünnepi szentmisével, és csendes koszorúzással emlékeztek az államalapítás ünnepére augusztus 20-án Csurgón. A programok a Szentlélek templomban megtartott ünnepi szentmisével kezdődtek, melyet Göndics János esperes-plébános celebrált. Ezt követően a résztvevők a meglemlékezés koszorúit helyezték el.

DSC 5595 netin

Kategória: Hírek

Bringázz hétköznap is, legyen minden napod olyan, mint a hétvégéd!

Egyre többen fedezik fel, mennyivel jobb hétköznap kerékpárral közlekedni. Te még nem vagy köztük?

Kerékpárral egyszerűen, gyorsan, olcsón és időben ott lehetsz a munkahelyeden, elintézheted a bevásárlást, találkozhatsz a barátaiddal vagy mozoghatsz a családoddal.

Nem hiszed el? Gondolj arra, mennyi időt veszítesz a tömegközlekedésre várva, vagy autóval a dugóban és parkolóhelyet keresve.

Átlagos hétköznapi távolságokon verhetetlen a kerékpár!

Mindeközben egészségesebb leszel és a környezetet is kíméled.

Próbáld ki! Bringázz hétköznap is!

Hasznos tanácsok a Kerékpárosklub Kisokosban: http://kerekparosklub.hu/kisokos

????????????

Szervező: Magyar Kerékpárosklub

Főtámogató: Aktív Magyarország, BKK - Budapesti Közlekedési Központ

Támogatók: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Stevens Bikes, Cross, Kelly’s, Gepida, Magyarországi Református Egyház, Neuzer, Merida, Csepel, Flowcycle, hello Bringás

https://bringazzamunkaba.hu/

Kategória: Hírek
2020. augusztus 17., hétfő 08:47

Csurgón öntötték össze az adománybúzát

Idén 28 tonna gabonát ajánlottak fel a somogyi gazdák a Magyarok Kenyere Program számára. Ez tizedével több mint tavaly. A szemeket a barcsi malomban őrlik majd meg.

Idén 250 somogyi mezőgazdasági vállalkozó tett hozzá a Magyarok Kenyere Program 15 millió búzaszeméhez. A megye gazdái a kezdetek óta támogatják ezt a jótékonysági kezdeményezést. Idén, annak ellenére több búzát ajánlottak fel Somogyban, hogy a megyében nagyjából 15 százalékkal kevesebb termett, mint egy évvel korábban - mondta el szombaton Csurgón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnöke, Berek Gábor: "Jobban meg tudjuk becsülni a gazdák adományát, ha figyelembe vesszük, hogy az idei év időjárása nem volt kedvező a búzatermelőknek sem. Ők mégis adtak, hogy ezt a példaértékű nemzetegyesítő ügyet szolgálják adományaikkal."

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének megyei elnöke, Szabó Tamás pedig arról beszélt, hogy bár a technológiák sokat változtak az elmúlt évtizedekben, egy valami állandó maradt: "A búzaszem ugyanúgy csírázik. Ugyanúgy kel ki. Ugyanúgy bokrosodik. Ugyanúgy hoz kalászt. A Gondviselő szerepe meghatározó ebben a folyamatban."

Országosan is évről-évre nő a jótékony célra fordítható búza mennyisége, az akciónak pedig már az egész Kárpát-medencére vannak követői.

Az adománybúza csurgói összeöntése után a gabonát a barcsi malomban őrlik meg. A lisztből idős- és gyermekotthonok, intézmények és rászorulók kapnak majd a határokon innen és túl.

Forrás/fotó: kapos.hu

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2020-08-16/csurgon_ontottek_ossze_az_adomanybuzat.html?fbclid=IwAR1uSyIdWHXRkMBY4s63tdb6QXXSAsa1krvJ_QItWcDs1pACBkd2e7h4Pio

 

Kategória: Hírek

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 11-én Füstös János polgármester. Témája a július végi árvízhelyzet volt. Füstös János polgármester. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítséget nyújtott ebben a nehéz helyzetben. Kiemelte azokat az intézkedéseket is, melyek az azóta eltelt időszakban születtek a károk enyhítése érdekében.

A sajtótájékoztató megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.csurgotv.hu/hirek/kozelet-1/polgarmesteri-sajtotajekoztato-az-arvizrol-es-az-azt-koveto-intezkedesekrol-507.html?fbclid=IwAR1mSD4sz2qyQ-bVtfoxTDoZZW2G1nyhbp5G65V9MI9P4FwZ8x3uKe18XvU

Kategória: Hírek

Tisztelt Csurgóiak!

A Csurgói Városgazdálkodási KFT. lehetőséget biztosít 2020.04.06-tól (hétfő) ebéd igénylésére.

Az aktuális étlap megtekinthető Facebook oldalunkon, továbbá a www.csurgo.hu weboldalon.

Rendelés leadásának módja:
Telefonon: 0620-280-4858
E-mailben: szakallné.erika@gmail.com

Az ebéd ára: 900 Ft/fő

Csomagolás módja:
Mikrózható, egyszer használatos, visszazárható fedeles dobozokban.

AKTUÁLIS ÉTLAP
időszak: 2020.08.10.-2020.08.23.

Etlapszocétk.08101.hét page 0001

Etlapszoc08172.hét page 0001

Menu

Kategória: Hírek
2020. augusztus 07., péntek 21:21

Értesítés földi szúnyoggyérítésről

Kategória: Hírek

Több zalai, valamint somogyi település mellett Csurgón is jelentős károkat okozott a július 24-25-én hirtelen lezúduló, extrém mennyiségű csapadék.

Csurgó Város Önkormányzata a helyszínen nyújtott segítségen túl, közel 2 millió forint rendkívüli támogatást juttatott a károsultaknak. A hirtelen jött segítségnek köszönhetően a lakók megkezdhették a tönkrement bútorok, műszaki cikkek pótlását. Csurgó Város Önkormányzata a lakók kérésére újabb konténert biztosított a tönkrement berendezések számára. Mindazon túl, hogy a károsultak már július 25-én vasárnap fertőtlenítőszert kaptak, a Csurgói Városgazdálkodási Kft. munkatársai, ahol kérték, fertőtlenítő permettel elvégezték a lakások, udvarok, kertek fertőtlenítését. A gátak megerősítése is megtörtént. A lakók kérését az önkormányzat továbbra is lehetőségeihez mérten próbálja kielégíteni.

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C