2016. december 15., csütörtök 08:27

Évet értékelt a KDNP Somogy Megyei Választmánya Kiemelt

December 14-én, Csurgó Óvárosi Turisztikai Központjában tartotta kihelyezett ülését a KDNP Somogy Megyei Választmánya. A szervezet az elmúlt időszakban komoly előrelépést tett politikai munka, települések fejlesztésében való részvétel, valamint szervezetépítés terén is. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, a KDNP Somogy Megyei Választmányának elnöke évértékelőjében számos területen előrelépésről számolt be.

- A 2016-os esztendő mérlegét tekintve azt mondhatjuk, hogy nagyon komoly előrelépések történtek a munkahely teremtés tekintetében az országban. Nagyon fontos volt a bérnövekedés ebben az évben, az első 8 hónapban 7,4 százalékos reálbér növekedés történt Magyarországon. Jelentős adócsökkentés történt 2016 elejétől, melyben az SZJA 1 százalékkal csökkent, illetve a kétgyerekes családokban pozitív változás történt az adókedvezmény területén. Az elmúlt egy esztendőben 126 ezer fővel nőtt a foglalkoztatás és 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy azok a társadalompolitikai célok, amelyek a KDNP számára rendkívül fontosak, ilyen például a családi adókedvezmény kérdése, a családtámogatások rendszere, a családi otthonteremtési kedvezmény, minden területen nagyon komoly lépéseket tudtunk tenni, amelyeknek most már úgy tűnik, hogy a demográfiai hatásai is kezdenek pozitívan mutatkozni. Hiszen a termékenységi ráta lépésről lépésre növekszik Magyarországon, ami egy rendkívül fontos mutató. Nagyon fontos, hogy a házasságkötések száma is növekszik, ugyanakkor csökken az abortuszok száma. Azt gondolom, hogy mind-mind egy erősödő családtámogatási családpolitikának a következménye is lehet.

Azt gondolom, hogy nagyon fontosak voltak azok a kdnp-s kezdeményezések, amelyek a Parlamentben pozitív visszhangra leltek. Ilyen volt például a családi csődvédelem intézményrendszerének a megvalósítása. A nyugdíjasok megvédése tekintetében nagyon fontos volt az, hogy az árubemutatóknak a szigorítását a KDNP javasolta a parlamentbe és ezt elfogadtuk. Illetve éppen a tegnapi napon elfogadtuk a keresztényüldözés elítéléséről szóló országgyűlési határozatot a parlamentben, mely szintén egy kdnp-s javaslat volt. A szociális és családtámogatási céljainkat nagyrészt sikerült megvalósítani. A foglalkoztatáspolitika területén jelentős előrelépéseket tettünk, hiszen az elmúlt 26 évben most a legmagasabb a foglalkoztatási arány, 4,4 millió ember dolgozik ma Magyarországon. És ezzel párhozamosan néhány olyan érték ügyben is sikerült előre lépni, ami a Kereszténydemokrata Néppárt számára rendkívül fontos, hiszen a keresztény értékeket jelenítette meg.

Összefoglalva azt tudom mondani, hogy kellő szerénységgel és kellő alázattal, de jó lelkiismerettel azt mondhatjuk, hogy jelentős lépéseket tettünk előre az elmúlt évben, de az elkövetkező években még nagyon sok fontos feladatunk van. A történelmi mértékkel mérve is jelentős minimálbér emelés január elsejétől, illetve a szakmunkásoknak a garantált bérminimum, illetve ezen túlmenően pedig a különböző közszférában az életpályák által meghatározott jelentős béremelések, illetve az adócsökkentések, amelyek mind-mind január elsejétől fognak realizálódni. Azt gondolom, hogy ez mind tovább fogja erősíteni a GDP növekedését, a foglalkoztatás, illetve a családtámogatási rendszernek az erősségét és biztonságát, ami szerintem egy rendkívül fontos dolog. Ahhoz hogy mindezt el tudjuk végezni, egy nagyon fontos alapra volt szükség. Ez pedig az, hogy Magyarország megvédte a magyar családokat és a magyar polgárokat az elmúlt évben is. Tehát a határainkat megvédtük, és a migrációs nyomást ki tudtuk védeni nagyon komoly kormányzati intézkedésekkel, de hála Istennek tartjuk a frontot még. – összegezte Szászfalvi László.

SZB

Megjelent: 1583 alkalommal

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C