2017. december 19., kedd 16:41

Indulhat a Csurgót is átszelő útfelújítás Kiemelt

Teljes útfelújítás veszi hamarosan kezdetét a Berzence-Csurgó-Iharos szakaszon, melynek köszönhetően új útburkolattal bővül Csurgó úthálózata - jelentette be 2017. december 19-i sajtótájékoztatóján Füstös János polgármester, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, továbbá Németh Zsolt Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somgy Megyei Igazgatóság megyei igazgatója.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondta: Nagy örömmel szeretnénk bejelenteni ezen a mai napon, hogy több évtizedes álmunk valósulhat meg, hiszen végleges döntés született a Berzence-Csurgó-Iharos közötti útfelújításáról. Az elmúlt héten befejeződött a közbeszerzési eljárás. Azt már tudtuk, hogy a forrást elnyertük, hiszen több mint egy évvel ezelőtt a források vonatkozására a döntések megszülettek, ugyanakkor le kellett bonyolítani még a műszaki előkészítést, engedélyeztetést, illetve a közbeszerzési eljárást, mely egy központi közbeszerzési eljárás volt. Ennek a végéhez érkeztünk el az elmúlt héten, ezért nagy örömmel jelentem be azt, hogy az időjárástól függően most már minden akadály elhárult azelőtt, hogy ez a beruházás elkezdődjön. Ez a beruházás a Települési és Területi Operatív Program keretéből, illetve hazai költségvetési forrásból tud megvalósulni. A TOP keretéből körülbelül 1,4 milliárd forintot nyert el a város, illetve a térség. Hazai forrásból pedig több mint 600 millió forintot fordít a kormányzat ennek az útnak a felújítására. Ez azt jelenti, hogy amint megkezdődhet az időjárástól függően a beruházás, a Berzencétől Csurgón keresztül egészen Iharosig – Iharosnál már egy 2 km-es szakasz elkészült, tehát gyakorlatilag Iharosberényig, a 61-es útig - teljesen felújításra kerülhet ez az útszakasz. Ez azt jelenti, hogy a Berzencei belterületen, valamint a Csurgói belterületen is az állami út felújítása meg tud valósulni. Azt gondolom, hogy ez a beruházás konkrétan ábrázolja és megmutatja azt, hogy a kormány elkötelezett a hátrányos helyzetű térségek fejlesztése és felzárkóztatása iránt. Már az elmúlt esztendőkben számtalan ilyen fejlesztési program itt Csurgón megvalósulhatott. Azt gondolom, hogy ez a térség számára egy óriási előrelépést jelent, részben gazdasági szempontból, - hiszen a gazdasági szereplők számára könnyebben és gyorsabban elérhetővé válik ez a térség, illetve ezek a települések - részben pedig a lakosságnak az életminőségének a kiszolgálása érdekében nagyon fontos beruházásról van szó.

Füstös János polgármester hangsúlyozta: Régi álmunk vált valóra Csurgón, a Csurgón és a térségben élőknek, hiszen hosszú évek után a Berzence-Csurgó-Iharosberényi szakasz felújításra kerül. Azt gondolom ez egy történelmi lépés a város életében. Az elmúlt években sokakban vetődött fel az a jogos észervétel és kritika, hogy ezen az útszakaszon a közlekedés nagyon sok kivetnivalót hagy maga után. Csurgó egy nagyon hosszan elterülő település, több mint 5 km-es a belterület, a Csurgó városán áthaladó közút hossza, így a csurgói lakosoknak nagyon fontos, hogy ez a beruházás meg tud valósulni.

Németh Zsolt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somgy Megyei Igazgatóság megyei igazgatója kifejtette: A felújítás kapcsán hat új gyalogos átkelőhely fog megépülni.

Megjelent: 1581 alkalommal

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C