Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
2018. augusztus 08., szerda 16:40

A Palacsintás királynő ezeregy csodája Kiemelt

Borongicsné Porcsa Zsuzsanna és férje munka közben

Bár termete és kisugárzása is királynői, de a mindenki által kiváló cukrászként ismert Borongicsné Porcsa Zsuzsanna mégis oly alázattal, szerényen dolgozott, figyelt és járkált a nagyszámban vidáman palacsintázgatók mellett, mint egy a kívánságaikat leső szolgáló.

A július 21-én délután a Történelmi Parkba látogatókat nem mindennapi illatfelhő és látvány fogadta. Négy tűzhelyen ügyes kezek sütötték a finom palacsintákat, a kinti közel 100 literes üstben pedig a babgulyás fortyogott. A palacsinták tölteléke és szemre való volt. A hagyományos lekváros, diós, kakaós, húsos, káposztás és egyéb finomságok mellett a különlegesebb mentás-túrós, jostás, áfonyás töltelékek is megjelentek. Gondolván az ételallergiásokra az egyik tűzhelyen glutén- és laktózmentes finomságok is készültek.

Borongicsné Porcsa Zsuzsannának, a rendezvény ötletadó háziasszonyának elmondása szerint azért választotta a palacsintázást egy kis közösség építő találkozó létrehozására, mert a palacsinta gyorsan elkészíthető, finom, és mindenki szereti. Segítői a baráti köréből és önkéntesekből álltak, aki talán több mint 500 darab palacsintát sütöttek meg az estig folyamatosan érkező vendégeknek.

A hozzávalókat az önköltségesen vásárolt, illetve a közösségi oldalon meghirdetett felhívásra összehordott alapanyagok biztosították. A kellemes hangulatú rendezvényt tovább színesítette a Gelencsér Andrea által felajánlott egyedi tervezésű női ruha kisorsolása is.

A palacsintás délután sikeressége okán a főszervező-háziasszony, Zsuzsi elmondása szerint a jövőre nézve vannak még további tervei is. Szeretné a rendezvényt egy igazi falusias hangulatú délutánná bővíteni, ahova más közreműködőket, akár bemutató mestercukrászokat is szívesen meghívna.

Ezek után már semmi kétségünk sincs, hogy a szerény Palacsintás királynő keze nyomán a több száz után, az ezeregyedik palacsinta csoda is hamarosan el fog készülni!

Vargáné Hegedűs Magdolna

Megjelent: 1254 alkalommal

Események

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Időjárás


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 394

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 395
Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C