2019. október 31., csütörtök 10:43

Alakuló ülést tartott Csurgó új képviselő-testülete Kiemelt

Október 30-án 17.00 órai kezdettel tartotta meg alakuló ülését Csurgó Város Önkormányzatának új képviselő-testület. Négy bizottságot hoztak létre, és egy gazdasági program kidolgozásáról is döntöttek.

Az alakuló ülésen elsőként Füstös János polgármester köszöntötte a jelenlévőket, melyet követően Keszericze Jenő Attila, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a 2019. évi önkormányzati választás végeredményét. Ezt követően a képviselő-testületi tagok, valamint a polgármester eskütételére került sor. A soron következő napirendi pontban Füstös János polgármester a ciklusprogramra vonatkozó elképzeléseiről elmondta: egy gazdasági program kidolgozása fog megtörténni hat hónapon belül. Három olyan nagy irány van az elkövetkezendő időszakban, amit mindenféleképpen szeretnénk végigvinni. Ezek a gazdaságfejlesztés, a munkahelyteremtés, valamint a szociális terület, amely a választási kampány során is többször előjött, és amit az elkövetkezendő időszakban mindenféleképpen kiemelten szeretnénk kezelni. A sport és a turizmus területén önkormányzati részről már nagyon sok mindent megtettünk. Megtettük azokat a lépéseket, amelyek jó alapot adnak arra, hogy Csurgó városa és a térsége a turisztikai térképre felkerüljön. Várhatóan a következő évben a város nagy sport és turisztikai beruházása befejeződik, így ezt követően a szociális ágazatra szeretnénk fókuszálni. Egy bentlakásos idősek otthonát szeretnénk ebben a ciklusban építeni, és ehhez kapcsolódóan kezdjük majd el a munkálatokat. Fontosnak tartom még, hogy a meglévő, megkezdett és elnyert pályázatainkat befejezzük. Továbbra is igyekezni fogunk jó együttműködést folytatni a helyi közösségekkel, civil szervezetekkel, valamint a határon átnyúlóan elsősorban a horvátországi településekkel igyekszünk még inkább erősíteni a kapcsolatot. Szeptember hónapban egy újabb testvérvárossal (Đurđevac) gazdagodtunk. Tehát még intenzívebb együttműködést szeretnénk kulturális, turisztikai téren, rendezvényeken való megjelenés területén, illetve a következő fokozat a gazdaság fejlesztése lesz, mely azt gondolom egy kicsit távolabbi jövő, de mindenféleképpen keressünk ennek a formáját. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom a továbbiakban is az intézményrendszereink folyamatos működtetését, lehetőség szerinti fejlesztését, valamint a város infrastrukturális fejlesztését.

A korábbiakhoz hasonlóan ismét négy bizottságot hoztak létre. Az Ügyrendi Bizottság - amely az SZMSZ szerint 3 tagú, melyből 3 fő képviselő - elnöke Kozmáné Dr. Radák Edina lett, alelnöke Vörös Mátyás képviselő, tagja Szecsődi Istvánné képviselő.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag - elnöke Vörös Mátyás lett, alelnöke Kozmáné Dr. Radák Edina képviselő, tagja Vargáné Hegedüs Magdolna képviselő; külsős tagjai: Fekete Istvánt és Rádics László.

A Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag – elnöke Szecsődi Istvánné lett, alelnöke Vargáné Hegedüs Magdolna képviselő, tagja Ilia Csaba képviselő; külsős tagjai: Szalai Józsefné és Kazinczy Enikő.

A Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag – elnöke Vargáné Hegedüs Magdolna, alelnöke Szecsődi Istvánné képviselő, tagja Ilia Csaba képviselő; külsős tagjai: Simon Mihály és Márton-Szűcs Brigitta.

A bizottságok külsős tagjainak eskütételét az alpolgármesterek megválasztása követett. A titkos szavazás azonban nem volt eredményes, így az alakuló ülésen nem választottak alpolgármestereket.

Ezt követően a polgármester tiszteletdíjáról, valamint költségtérítésének megállapításáról döntöttek.

Végül a képviselők megszavazták, hogy hat hónapon belül ki kell dolgozni a következő 5 év városfejlesztési, gazdasági programját.

 

Az alakuló ülés dokumentumai az alábbi linkre kattintva érhető el:

Megjelent: 968 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. október 31., csütörtök 10:53

Eseménynaptár

Előző hónap Augusztus 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2
week 32 3 4 5 6 7 8 9
week 33 10 11 12 13 14 15 16
week 34 17 18 19 20 21 22 23
week 35 24 25 26 27 28 29 30
week 36 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C