2020. december 11., péntek 17:19

Decsi fivérek és a Ceglédi Gigasztár Kiemelt

Fotó: GENIUS PHOTO

„Nehéz időket élünk. De nem adjuk fel. Mókázunk, nevetünk, dalolunk... Mert kell. Mert nem tehetünk mást. Mert ez az életünk.”

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Cegléden a Ceglédi Gigasztár elnevezésű tehetségkutató versenyt. Idén azonban a koronavírus járvány felülírta a hagyományos versenyeztetést, a szervezők úgy döntöttek, ha már élőben nem lehet, online rendezik meg a versenyt. Így telefonnal készített videókkal lehetett nevezni. Az ország számos pontjáról jelentkező énekeseket több kategóriában díjazták. A megmérettetésre közel húsz produkcióval neveztek, köztük - a csurgói térség számára jól ismert két előadó - Decsi Csaba és Decsi Richárd is nevezett. Csiszár Ágnes énektanár, Kecskeméti Ágnes énektanár, Bekker Betti a Rock suli énektanára, Ecsedi Péter énekművész, Szatmári Gábor a Cegléd Rádió szerkesztő riportere és a zsűri elnöke, Veréb Tamás énekes- színművész izgatottan várták a videókat, majd többszöri tanácskozás után döntöttek a véglges sorrendről. De ahogy mondani szokták, a zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Mint ahogy nem volt könnyű feladata a jelentkezőknek sem, hiszen a felvételek nem tudják visszaadni azt a hangulatot, amikor a színpadra állva, kigyulladnak a fények, felcsendül a zene, megszólal a taps, ami végigkíséri akár az egész dalt, hogy a végén orkánná erősödjön... Egy ilyen versenyen ez lett volna az igazi motiváció. Az élő zene varázsa, ami versenyzőt, zsűrit, közönséget egyaránt magával ragad. Ennek ellenére természetesen a döntés megszületett: az abszolút győztes a Csurgón élő előadó, Decsi Csaba lett. Testvére, Decsi Richárd az előkelő második helyen végzett, sőt, mint múlt hét vasárnap éjjel kiderült ő nyerte el a közönség díjat is. Veréb Tamás a zsűri elnöke a következőképpen értékelte a testvérpár produkcióit:

Decsi Csaba: „Wow! Nagyon jó! Nagyon szeretem a dalt, de meglepődtem a választáson, pop-ot vártam Tőle. Kíváncsi vagyok, hogyan énekel pl. Kökény Attila dalt, nagyon hasonló hangszín, csak kicsit mélyebb tónus. Őt és a tesóját szívesen „tanítanám”, örömmel foglalkoznék velük, ha komolyabb terveik vannak az előadóművészettel! Gratulálok! Hajrá!”
Decsi Richárd: „Szuper előadás, jó választás a dal. A refrén már jól működik, de a verzékben kicsit siet, erre érdemes odafigyelni, de lehet, hogy csak nem hallotta jól a zenét. Gratulálok!”

IMG 9009

Fotó: GENIUS PHOTO

Csabának már nem ez az első próbálkozása, a ceglédi versenyen is elindult már évekkel ezelőtt, akkor 2. helyen végzett. A versenyre beküldött dal a Rudolf című musicalből a Hétköznapi hős című szám volt. Számára az online megmérettetés könnyebb volt, hiszen az élő verseny izgalmát kizárhatta. Amikor az összes videó felkerült az esemény közösségi oldalára, titkon reménykedett a jó eredményben. Határtalan örömmel töltötte el, hogy első helyen végzett. Az énekes a győzelem erkölcsi elismerésén túl a ceglédi Regehű Lovastanya egy hetes nyaralását is megnyerte, amelyen másodmagával vehet majd részt. Utólag úgy gondolja, hogy szivesen megismételné élőben is ezt a versenyt.

Jövőbeli terveit illetően elmondta, hogy sajnos a koronavírus járvány miatt a fellépések háttérbe szorultak, de komoly tervezőmunkába fogott. Még a nyár elején felvette a kapcsolatot egy dalszerző-dalszövegíróval, akivel közös munkát terveznek. Bízik benne, hogy hamarosan elkészülhet egy saját dal is. Másrészt örömmel vette és élni is szeretne a lehetőséggel, amit a Ceglédi Gigasztár zsűri elnöke, Veréb Tamás ajánlott fel a számukra, ami szerint szivesen tanítaná őt és testvérét.

Gratulálunk a Decsi testvérek eredményéhez!

BV

Megjelent: 3250 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. december 11., péntek 17:48

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C