Elemek szűrése dátum szerint: augusztus 2018
2018. augusztus 31., péntek 08:10

Erdőlátogatási tilalom 2018.09.01.-2018.09.29.

Hirdetmény

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Iharosi erdészete

2018. szeptember 01-től 2018. szeptember 29-ig
az Iharosi és Zsitfai vadászterületére erdőlátogatási korlátozást rendelt el.

A korlátozás délután 15:00 órától másnap reggel 9:00 óráig tart.

Ezen idő alatt az erdőterületet látogatni tilos!

A tilalom megszegői 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatók!

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek
2018. augusztus 31., péntek 08:06

Őszi lomtalanítás - 2018. szeptember 7.

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Iroda értesíti a lakosságot, hogy a Viridis – Pannónia Nonprofit Kft.
2018. évi őszi lomtalanítási akcióját

2018. szeptember 7-én, pénteken tartja.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint, a feleslegessé vált háztartási lim-lomot , az ingatlana előtti közút mellé kihelyezni szíveskedjék a lomtalanítás napján reggel 7.00 óráig oly módon, hogy az könnyen elszállítható legyen és a közúti forgalmat ne akadályozza. A kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lomtalanítás során nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási szemetet, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, valamint elektromos, illetve veszélyes hulladékot.

Tájékoztatjuk továbbá , hogy 2018. szeptember 15 -én, szombaton, lehetőség van az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok és veszélyes hulladékok
(akkumulátor, növényvédőszerek, vegyszermaradványok, gyógyszerek, szárazelemek, fáradt olaj, olajszűrők, elhasznált étolaj, lakk és festékmaradványok és festékesdobozok, ragasztóanyagok, valamint ezekkel szennyezett csomagolóanyagok, higanyos hőmérők, ép fénycsövek, égők) valamint háztartásonként 5 db személyautó gumi leadására az erre a célra indított mobil gyűjtő kocsinál az alábbi helyszíneken és időpontokban:

Alsok Italbolt 09:40 – 09:50
Eötvös J. Ált. Iskola parkolója 09:55 – 10:10
Nyárády lakótelep 10:15 – 10:30
SEFAG parkolója 10:35 – 10:50
Vasútállomás 10:55 – 11:10
Rákóczi F. Ált. Isk. parkolója 11:15 – 11:30
MOL benzinkút 11:35 – 11:50

A közszolgáltató kizárólag attól az ingatlantól szállít el lim-lomot, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékszállítást nem szünetelteti, illetve 2018. március 31-ig elvégzett szolgáltatások hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjáról kiállított számlákat kiegyenlítette, valamint a társaság egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Kérjük a lakosságot, használja ki a lehetőséget, és legálisan szabaduljon meg a háztartásában felgyülemlett lomjaitól!

Kategória: Hírek

Első alkalommal adta át a város vezetése az újszülöttek támogatását célzó ajándékcsomagot és emléklapot. A település ezzel régi hiányosságát pótolta, hiszen így már számos célcsoport mellett az egészen kisgyermekeket is támogatni tudja. Augusztus 28-án három újszülöttet és szüleit köszöntötték ebből az alkalomból. Füstös János polgármester az újszülöttek támogatására megalkotott rendelettel kapcsolatban elmondta:

DSC 0150

Csurgó Város képviselőtestületének ezen rendelete, ami az újszülöttek támogatásáról szól, augusztus 18-tól hatályos. Pontosan az volt az apropója ennek a rendeletnek, hogy a városban élő családokat kis gyermeket vállalókat támogassuk. Olyan sok mindenkit próbálunk támogatni, civil szervezeteket, sport egyesületeket, idősebbeket, eddig az újszülöttek és a kisgyermekes családok nem kaptak támogatást. Ezért jött az az elképzelés a város és a képviselőtestület részéről, hogy egy ilyet alkossunk. Sajnos az sem újdonság, hogy a többi településhez hasonlóan Csurgó demográfiai helyzete nem éppen rózsás, fokozatosan öregszik el a társadalom és jóval kevesebb a kisgyermeket vállalóknak a száma. Igaz, hogy jelképes összegről beszélünk - 30 000 ft-os vásárlási utalvány, amit a csurgói gyógyszertárban lehet felhasználni -, de mégis azt gondolom, maga a gesztus a lényeges és a fontos, hogy támogassuk a városban élőket, fiatal családokat, akik gyermeket vállalnak, hiszen ők a jövő. Hiába csinálunk több száz, vagy ezer milliós fejlesztést, ezek a gyermekek, fiatalok fogják néhány évtized múlva adni a város jövőjét, ezért is fontos, hogy figyelmet szenteljünk rájuk. Próbálunk egy kicsit az országos politikához is kapcsolódni, a kormány családpolitikája is nagyon sokat változott, az elmúlt években kiemelten támogatja a családokat. Azt gondoltuk, hogy az önkormányzat részéről mi is ami a teherbíráshoz képest még megtehető, azt megtesszük és örömmel tesszük meg. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon komoly előrelépés, hiszen már a legkisebbeket is tudjuk támogatni.

DSC 0127  

A rendelet, valamint a támogatási kérelem az alábbi linkre kattintva érhető el:

 

Kategória: Hírek

12 hónap - 12 alkotó címmel nyílt időszaki kiállítás 2018. augusztus 23-án Szörcsök Istvánné alkotásaiból a Csurgói Történelmi Parkban. A kiállítást Gyanó Szilvia néprajzkutató /Keszthelyi Balatoni Múzeum/ nyitotta meg. Az eseményen a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület táncos előadását láthatták az érdeklődők.

Kategória: Hírek

Magyarország Kormánya a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában egyetértett azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek.

Tehát a támogatás kifizetése nem pénzben történik, hanem természetben, továbbá a támogatás összege nem fedezi a szállítási és darabolási költségeket.

A támogatás igénylése érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentő nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet legkésőbb 2018. október 15. napjáig lehet benyújtani.
Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.
Az igénybejelentést a Csurgó Város közigazgatási területén élő, az adott háztartásban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy nyújthatja be.

Háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásban részesült lakossági fogyasztó vagy fogyasztói közösség, illetve a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III. 12.) Korm. rendelet szerinti, a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő árkompenzáció jóváírásban részesült, távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó.

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentés feltétele a bejelentő részéről annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogosult ellenőrizni, hogy a bejelentő háztartása korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben.

Az igénybejelentés formanyomtatványa és az ahhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató az alábbi linkekről letölthető, valamint papír alapon a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Portáján (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) vagy Önkormányzati Irodáján (8840 Csurgó, Csokonai u. 1.) ügyfélfogadási időben átvehető.

A kitöltött „Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatban foglalt háztartások részére” elnevezésű formanyomtatványt személyesen az Önkormányzati Irodán (8840 Csurgó, Csokonai u. 1.) ügyfélfogadási időben, vagy postai úton lehet benyújtani.

Ügyfélfogadás:
- hétfőn: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00
- szerdán: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00
- csütörtökön: 8.00 - 12.00

Letölthető dokumentumok:

 

Kategória: Hírek

Hirdetmény

A GS-PIPE Kft. tájékoztatása alapján a Mol Nyrt. megbízásából vezeték kiváltási munkálatokat végeznek az Adria DN600/700 kőolaj szállító vezetéken.
A kiváltási/élőre kötési munkafolyamatok elvégzéséhez szükséges a vezeték szénhidrogén mentesítése.

Csurgó szivattyú állomáson (015/3 hrsz) a légtelenítési művelet erős hanghatással jár, azonban mind a környezetre, mind a lakosságra nézve teljesen veszélytelen.

A karbantartás tervezett időpontja 2018 augusztus 26. 12 órától -17 óráig.

Tóth Sándor
irodavezető

Kategória: Hírek
2018. augusztus 21., kedd 19:55

Hirdetmény - erdőlátogatási tilalomról

Hirdetmény

A KASZÓ Zrt. tájékoztatása alapján

2018. augusztus 20-tól október 20-ig délután 15:00 órától - reggel 09:00 óráig

a társaság teljes erdő és vadászterületére erdőlátogatási korlátozás van érvényben, a vadgazdálkodási állomány hasznosítási tervek teljesítéséhez kapcsolódó, intenzív vadászati tevékenység során felmerülő balesetveszély elkerülése miatt.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a közforgalom céljára megnyitott szilárd burkolatú utakról az erdei földutakra bármely időpontban történő járművel – kerékpárral is – való behajtást határozatlan időtartamra megtiltva, behajtani csak az Erdőgazdaság által kiadott írásos behajtási engedéllyel lehet.
Kutyát az erdőben póráz nélkül sétáltatni tilos!

A tiltott időben, vagy az erdőgazdaság gépjárműforgalom elől elzárt területén jogosulatlanul ott tartózkodó személy ellen szabálysértési eljárás indítható.

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Lakossági tájékoztató

A Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján az országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető

2018. augusztus 21. 12:00 órától 2018. augusztus 23. 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el.

Tájékoztatjuk Csurgó város lakosságát, hogy a magas UV index érték élettani hatásai: leégést, rákos elváltozásokat okozhat a bőrön, ezen kívül a szemet is károsítja (szürke hályog) és az immunrendszert is gyengíti.
Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket, az idősebb korosztályt, és a napon dolgozókat, hogy tartózkodjanak árnyékban vagy fedett helyen 11 és 15 óra között, fedjék fejüket, viseljenek inget, kalapot, használjanak napvédő krémet!
Néhány fontos jó tanács mindenkinek:
• Lehetőleg éjjel szellőztessen! Célszerű az ablakokat nappal zárva tartani.
• Ne hagyjon kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!
• Fogyasszon sok folyadékot, előzze meg a kiszáradást!
• Az állatoknak adjon több vizet, kutyát a napra kikötni tilos!
• Viseljen világos, természetes alapanyagú, bő ruhát!
• Tárolja gyógyszereit természetes hőmérsékleten!

Klímaberendezéssel ellátott közintézmény: Városi Egészségügyi Centrum
Csurgó, Soltra u. 14.
Köztéri ivókutak a Művelődési ház előtt és a Millenniumi Parkban találhatóak.

Kérem, hogy az ajánlásokat feltétlen tartsák be egészségük védelme érdekében!

Együttműködésüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Fábián Anita sk.
jegyző

Kategória: Hírek
Kategória: Hírek

Csurgó Város Önkormányzata

a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet

Csurgó Városi Könyvtár

Igazgató
(magasabb vezető)

beosztás ellátására

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

Vezetői megbízás időtartama: határozott időre, 2018. október 1 – 2023. 09. 30-ig szól

A munkavégzés helye: Somogy megye, 8840 Csurgó, Baksay utca 6.

A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Az intézmény alapító okiratában foglalt feladatok ellátásának koordinálása, irányítása, ellenőrzése, költségvetésének betartása, a fenntartó által hozott döntések végrehajtása. Az igazgató feladata és felelőssége az intézmény szakszerű, jogszerű és hatékony működésének biztosítása, szakmai munkájának irányítása, képviselete. Az intézmény dolgozói fölött a munkáltatói jogkörök gyakorlása.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, a vezetői pótlék megállapítására a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a művészeti, a közművelődési és közgyűjteményi területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyával összefüggő egyes kérdések rendezéséről szóló 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

- szakirányú egyetemi végzettség és szakképzettség, vagy
- nem szakirányú felsőfokú végzettség és szakképzettség, valamint az OKJ szerinti segédkönyvtáros szakképesítés, és
- végzettségének és szakképzettségének és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban legalább öt éves szakmai gyakorlat,
- büntetlen előélet, nem áll nyilvános könyvtárban végezhető tevékenység folytatását kizáró foglalkoztatástól eltiltás hatály alatt,
- cselekvőképesség,
- a kultúráért felelős miniszter által a kulturális szakemberek szervezett képzési rendszeréről, követelményeiről és a képzés finanszírozásáról szóló rendelet szerinti akkreditált, államháztartási és vezetési ismeretek nyújtó tanfolyamot elvégezte, vagy vállalja, hogy a megbízását követő két éven belül elvégzi. (A 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet 6/G §. (3) bekezdése alapján mentesül a tanfolyam elvégzésének kötelezettsége alól az, aki jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkezik.)
- vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatása
- a pályázati kiírásban kért dokumentumok hiánytalan becsatolása.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

- könyvtárban eltöltött vezetői gyakorlat,
- Textlib számítógépes könyvtári integrált programrendszer rendszergazdai szintű ismerete,
- helyismereti dokumentálással kapcsolatos ismeretek,
- kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése.

A pályázat részeként benyújtandó iratok:

- képesítést, végzettséget igazoló okiratok másolata,
- szakmai önéletrajz,
- az intézmény vezetésére vonatkozó szakmai program,
- szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelés,
- az államháztartás és vezetési ismeretek nyújtó tanfolyam elvégzéséről szóló okirat, annak hiányában nyilatkozat arról, hogy a megbízás kezdetétől számított két éven belül elvégzi,
- a szakmai gyakorlat meglétét igazoló okirat,
- a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez, továbbításához hozzájárul,
- nyilatkozat, amelyben a pályázó hozzájárul a teljes pályázati anyagának, valamint az abban szereplő személyes adatainak harmadik személy által történő megismeréséhez a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez.
- nyilatkozat arról, hogy a pályázó megbízása esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz,
- három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,

A pályázati kiírással kapcsolatban bővebb felvilágosítást Füstös János Csurgó Város polgármestere nyújt a 82/471-388-s telefonszámon.

A beosztás betölthetőségének időpontja: 2018. október 1.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. szeptember 20.

A pályázatok benyújtásának módja:

Postai úton: a pályázatnak Csurgó Város Önkormányzata címére (8840 csurgó, Széchenyi tér 2.) történő megküldésével. Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CSU/3508./2018, valamint a beosztás megnevezését: Igazgató.

vagy

Személyesen: Füstös János polgármester részére, Somogy megye, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. szeptember 30.

A pályázati kiírás közzétételi helye:

- Személyügyi központ honlapja
- Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu

A pályázat elbírálásának rendje:

A pályázatról a pályázók meghallgatását követően, a véleményező bizottság véleményének mérlegelésével, Csurgó Város Képviselő-testülete dönt, fenntartva a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánításának jogát.

A pályáztató biztosítja a pályázók számára, hogy az intézményt megismerhessék, a szükséges tájékoztatást megkaphassák.

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C