Elemek szűrése dátum szerint: július 2019

Ismét nagy lehetőség előtt áll a Csurgói Női Kézilabda Club, hiszen a tavalyi NBII-ben elért ezüstérmes eredményt követően a 2019/20-as szezont már az NBI/B osztályban kezdheti meg. Közben számos változás történt a klub életében, ugyanakkor továbbra is egységes célokkal, kiváló lehetőségeket biztosítva tekint a csapat az előtte álló kihívásokra. Szászfalvi Bencével, a Csurgói Női Kézilabda Club ügyvezető elnökével beszélgettünk.

Mozgalmas szezont zárt a Csurgói Női Kézilabda Club. Milyennek értékeled az elmúlt évet?
Sz.B.: Lassan rá kell jönnünk, hogy minden szezon mozgalmas. Egyik szezon ezért a másik azért. Sajnos az NBI/B bajnokság szűkítése és az elért tizenkettedik hely miatt kiestünk tavaly az NBII osztályba. Nem lehetett más cél, mint a visszajutás NBI/B osztályba. Ennek megfelelően két rutinos országosan ismert kézilabdázót is igazoltunk akik NBI osztályban is bizonyítottak. Sajnos négy játékos heti 2-3 alkalommal tudott velünk edzeni, illetve akik Csurgón edzettek nem hozták stabilan a tőlük elvárt szintet. Sok olyan játékosban csalódtunk, akik az NBI/B osztályban stabil és néha kiemelkedő és bravúros teljesítményt nyújtottak. Idén nem sikerült nekik. Balkezes játékosunk nem volt, ami nagyon hiányzott. Kapusok terén viszonylag elégedettek lehetünk, de nekik is volt 6-7 olyan mérkőzésük, ahol fejben nem voltak a pályán. Az idei szezon is bizonyította, hogy a csapategység és az összefogás legyőzhet bármilyen összeállítású csapatot. Minket négy alkalomal olyan csapat győzött le, akiknek a költségvetésük és a játékosállományuk minősége töredéke a miénknek. Ez rendkívül bosszantó és szégyenletes. Nem tudtunk csapat lenni és hiányzott a profi gondolkodás és a koncentráció.Egyszer lehet „botlani” egy ilyen lehetőségekkel és állománnyal bíró csapatnak, négyszer nem.

Egymást követően két szezonját is a másodosztályban – NBI/B – játszotta a Csurgói Női Kézilabda Club, mely után a csapat a tavalyi évet az NBII-ben folytatta. Az idei szezonban ismét a másodosztályban – NBI/B – bizonyíthat a CSNKC. Milyen új kihívásokat jelent ez a klub vezetősége számára?
Sz.B.: A kihívás a régi: klubunk gazdag múltjához és világhírű kézilabda neveléseinkhez – Kovacsics Anikó, Balogh Beatrix, Simics Judit -, méltó helyen elhelyezni magunkat a magyar női kézilabda „térképén”. Véleményem szerint egy 5000 lakosú kisváros csapatától ami elvárható, azt mi már túlteljesítettük. Most magunknak állítottunk fel egy olyan célt és mércét, ami az NBI/B osztály első öt helyezése, ezt szeretnénk stabilizálni. Minden szezon más és más, de az elmúlt években óriási idő-, anyagi- és munkabefektetés árán megbirkóztunk ezernyi akadállyal ezért jogosan várhatjuk az élettől, hogy jön egy szezon ahol akár minden tekintetben „kijöhet nekünk a lépés”. A sikert nem adják ingyen és úgy nem is értékelnénk. Mindennap el kellett végezni azt a munkát, amivel egy újabb téglát rakunk a meglévőkre és ezt a Csurgói Női Kézilabda Club vezetősége és szakmai stábja mindennap megtette és elvégezte. Kaptunk elég pofont és csalódtunk eleget emberekben de mindig felálltunk és újrakezdtük. Úgy érzem készen állunk egy nagy sikerre.

Az idei feljutást követően mennyit változott a klub megítélése a városban?
Sz.B.: Különösebben a visszajutás a másodosztályba hallomásaim alapján nem különösebben változtatott a csurgói emberek véleményén. Aktív és sikeres átigazolási tevékenységünk viszont annál inkább. Sok pozitív visszajelzést és elismerő szavakat kaptam én is személyesen, amiért kiemelkedő minőségű igazolásokkal tudtuk megerősíteni a csapatot. Ezek a visszajelzések újra és újra megerősítenek abban, hogy jó úton járunk.

Összesítésben az ötödik szezonját játsza a másodosztályban - NBI/B - a Csurgói Női Kézilabda Club. A megyében, vagy akár országosan mennyire van látható helyen a klub a képzeletbeli sporttérképen?
Sz.B.: Hét éve vezetem ezt a sportegyesületet és akkor válaszottak meg az élére amikor a szűkös anyagi lehetőségek miatt a megszűnés közelében negyedosztály középmezőnyében tanyáztunk. Boldogsággal és örömmel tölt el, hogy rengeteg munkát követően összesen egy év negyedosztály, három év harmadosztály után már a harmadik szezonunkat kezdjük a világ legerősebb női kézilabda bajnoksága alatti másodosztályában. Városunk méretét és lehetőségeit magasan túlteljesítettük és hírnevét országosan is öregbítettük. A megyében úgy gondolom elég nagy ismertsége van klubunknak az országos ismertségért dolgoznunk kell még. A másodosztályban országosan nézve huszonnégy csapat - keleten és nyugaton tizenkét-tizenkét csapat – verseng, magasan mi vagyunk a legkisebb lakosú város. Több NBI-es nagy klub fiókcsapata, anyagiakban és utánpótlásban gazdag megyeszékhely és Budapest környéki csapatok, NBI osztályból kiesett csapat, Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata, ahogy a felsorolásból is látszik nagyon erős a mezőny, ők a mi ellenfeleink. Ez is kisebb csoda, hogy történelmünk során ötödször, az elmúlt hét évben harmadszor kivívtuk a jogot, hogy ezek között a csapatok között versenyezhessünk. A szó jó értelmében ambíciózus kézilabdaklub vagyunk, ahol évről évre magasabb a léc önmagunknak, így van fejlődés. Nem igazán motiválna ha az lenne a célunk hogy a „langyos vízben” a harmadosztályt nyerjük meg minden évben. A nagy álmokban van egy közös: mind elérhetetlennek tűnnek elsőre. Aztán amikor dolgozol és teszel a nagy álomért akkor folyamatosan közeledik és egyszer arra eszmélsz, hogy elérted.

DSC 2470 net

Számos új igazolást jelentett már be a vezetőség. Hogy sikerültek az igazolások?
Sz.B.: Azt gondolom az elmúlt hét év legsikeresbb átigazolási szezonja van a hátunk mögött, picit el is fáradtam :) Országosan játékosokkal és menedzserekkel folyamatos, napi szintű telefonos, emailes és személyes kapcsolattartás volt január óta és szerződések átnézése, aláírása. Nagy kihívásnak élek meg minden átigazolási szezont és élvezem. Klubunk történelmében az elmúlt húsz évben nem fordult elő, hogy három képzett balkezes játékossal vághatunk neki a szezonnak. Két rutinos és tapasztalt NBI-es játékost igazoltunk – egyikőjük még nincs bejelentve a nagyközönség előtt, ez hamarosan megtörténik. Az ő nevük, elért eredményeik tiszteletet követelnek majd a pályán és fiataljaink vezérei lehetnek! Egyikük Scholtz Andrea sok nagy csatát megélt rutinos kapus, aki profi mentalitásával és emberi értékeivel tartást és erőt adhat csapatunk védelmének. Örömmel tölt el, hogy Hanusz Bogi és Ghetu Andi visszatérnek Csurgóra, hiszen mindketten itt ismerkedtek meg a kézilabdával és itt tanulták meg e sport alapjait. Rutinjukat és tapasztalatukat az anyaegyesületüknél tudják kamatoztatni és itt tudnak kiteljesedni. Simsik Cyntia személyében egy határozott, törtető és gólerős játékost igazoltunk aki szinte bármely poszton bevethető, igazi vezéregyéniség lehet. Pap Marcédesz fiatal kora ellenére sok gólt szerez és Győrben kapta meg a kézilabdázás alapjait, sokat várunk tőle is. Tornóczky Sára az NBI-es Alba Fehérvár balszélsője, aki gyorsaságával és magas atlétikus testalkatával reményeink szerint tarthatatlan lehet az ellenfeleink számára. Két balszélsőnk Bab Ágota Marosvásárhelyen, Orsós Alexandra Siófokon Kiss Szilárd mesteredző kezei alatt sajátították el a kézilabda alapjait. Nagyon remélem,hogya nyolc hetes felkészülés alatt igazi csapattá formálódnak a lányok, hiszen abban rejlik az igazi erő. Igyekszik klubunk csapatépítő programokkal ezt elősegíteni. Küzdenünk kell egymásért a pályán és pályán kívül is. Hálásak lehetünk a minőségi igazolásokért, most játékosainkon a sor, hogy bizonyítsanak.

Mennyire nehéz új és főleg megfelelő játékosokat találni, valamint Csurgón tartani?
Sz.B.: Ahogy fejlődik klubunk és növekedünk szerencsére országosan is egyre jobb hírünk van. Amikor egy játékossal először beszélek mindig ez az első kérdésem, hogy mit hallott rólunk és most már örömmel mondhatom kivétel nélkül csak pozitívat mondanak. Hozzá kell tennem borzasztó sok munkát teszünk a klub építésébe kommunikáció, marketing és közösségi média területén. Több mint 3300 ember követ minket Facebookon, Instagram követőink ugrásszerűen nőnek, terveink közt szerepel még egy fő alkalmazása aki csak ezzel és a CSNKC MEDIA egyéb területeivel foglalkozna. Az idei évben egy professzionális, több mint három perces image filmet és egy közel egy perces image videót készíttettünk klubunk napi munkájáról és körülményeiről (YouTube-on megtekinthetők). Úgy gondolom ezek a drónkamerával elkészített video-spotok méltók klubunk történelméhez és céljaihoz, melyet képviselünk. Azoknak a játékosoknak akik távolság miatt vagy idő híján nem akarnak eljönni megnézni körülményeinket, elküldöm nekik és hirtelen megváltozik a hozzáállásuk irányunkba. Idén is volt pár példa, hogy emiatt igazoltak ide, ez volt a döntő tényező. A modern technikát és a közösségi média adta lehetőségeket ki kell használni és a mi oldalunkra kell fordítani. Sok a rugalmatlan és kényelmes játékos akinek Csurgó földrajzi helyzete nem felel meg. Ezen nem tudunk változtatni, azon kívül mindenen igen. Megértem részükről ezt az érvet, de a körülményeink mégis sokkal jobbak mint az ellenfeleink nagy részénél. Sok helyen járok az országban csak a legnagyobb kluboknál és a nemzeti akadémiánál vannak olyan modern körülmények, mint nálunk. Azt gondolom aki igazán profi mentalitású és dolgozni és fejlődni akar, annak Csurgó kiváló lehetőség minden tekintetben. Aki alibizni és szórakozni szeretne, az ne minket válasszon. Az edző személye is egyre fontosabb úgy látom. Nagyon sok játékosnál ez a döntő tényező. Boldog vagyok, hogy klubunk pozitív hírének hála játékosok jelentkeznek be hozzánk már és nem csak mi keressük őket. A másik fontos lépés, olyan szakmai és infrastruktúrális körülményeket tudunk biztosítani, hogy eljutottunk oda, hogy mi válogathatunk. Ez óriási szintugrás!

A megújult játékoskereten túl új edző is érkezett Mato Matijević személyében. Mik a várakozások és az elvárások a vezetőség részéről?
Sz.B.: Az edző személye nagyon felértékelődik a mai modern kézilabdában. Azt gondolom Mato Matijevic ambíciózus munkaalapú felfogása, emberi értékei, szakmai tapasztalata és rutinja az NBI/B mezőnyében kiemelkedő. Bizonyított már horvát junior és felnőtt válogatottnál, több Bajnokok-Ligája csapatban, a Győri Audi ETO-nál és más magyar kluboknál is. Ismert és elismert a kézilabda világában itthon és külföldön egyaránt. Amikor megkérdeztem tőle az alapozást indító csapatmegbeszélésen a lányok előtt, hogy mit tekint fő céljának Csurgón, akkor ezt válaszolta: „Azt, hogy a Győri Audi ETO felnőtt csapata egyszer itt lépjen ellenünk pályára.” Erre csend lett a teremben. Azt gondolom ez mindent elmond felfogásáról és hozzáállásáról. Ő lehet az a szakember akivel átléphetjük saját határainkat. Olyan sikereket érhetünk el, amit sokan ma még nem gondolnak rólunk. Július elsejétől van vele szerződésünk de májusban és júniusban is többször találkoztunk Csurgón felmérte az infrastruktúrát, eszközparkot, sportfelszereléseket és július elejére elkészítette a teljes nyolc hetes edzésprogramot. Egy védekező specialista csapatot, taktikus támadójátékkal erős fizikummal párosítva szeretne felépíteni, amihez minden körülményt igyekszünk számára biztosítani. Örülünk érkezésének és bízunk benne. Precíz és profi szakember, akinek a munkája ha beérik sokan meg fognak lepődni.

Professzionális munkavégzés és XXI. századi körülmények. Röviden így fogalmazhatóak meg a klub általi elvárások és lehetőségek. Miért érdemes Csurgón kézilabdázni?
Sz.B.: Azért érdemes Csurgón kézilabdázni, mert itt semmi mással nem kell foglalkozni egy játékosnak csak a kézilabdával. Mindent megadunk és biztosítunk, ami a maximális koncentrációhoz és a legmagasabb szintű minőségi kézilabdázáshoz szükséges. Más kluboknál nem biztosítanak lakást, meleg étkezést, szaunát, uszodát, masszőrt, gyógytornászt, gyúrót, VIP sportolói balesetbiztosítást, munkahelyet, tanulási lehetőséget sem. A klubok többségénél ezt a játékosnak magának kell megoldania. Nálunk ha nem is azonnal, de mindent megoldunk pedig sokszor nem egyszerű egy kisvárosban. Nagy kluboknál „futószalag” van, jönnek-mennek a játékosok és szakemberek és kevésbé foglalkoznak a játékos pályán kívüli problémáival, mondhatjuk túl személytelen az egész. Nálunk egy családias közegbe érkezik a játékos, ahol érzi, hogy tartozik valahova, érzi, hogy fontos. Ez nagyon nagy különbség.

Mennyire tud megélhetést biztosítani a játékosok számára a kézilabdázás?
Sz.B.: Sokuknak teljes megélhetést biztosít, de ez persze függ a játékosok igényeitől. Akinek több az igénye, ő tud munkát is vállalni amiben segítünk.

Csurgón továbbra is a város történetének egyik legnagyobb beruházása zajlik, mely eredményeként egy sport és turisztikai komplexum valósul meg. Milyen lehetőséget nyújt ez a CSNKC számára?
Sz.B.: Száz évet megvizsgálva is kijelenthetjük, hogy városunk legnagyobb beruházása zajlik. Ezáltal elérhetővé válik első osztályú klubcsapatok illetve válogatott csapatok edzőtáborának Csurgóra szervezése és nem mellékesen ez jó felkészülést biztosíthat csapatunknak is ha folyamatosan a nálunk edzőtáborozó csapatok ellen felkészülési mérkőzéseket tudunk játszani. Sok klubnál és válogatottnál minimum elvárás edzőtábor helyszín kiválasztásánal a négy csillagos hotel, ez a csurgói komplexum elkészültével teljesítve lesz. Említsük meg, hogy a megépülő református gimnázium sportcsarnokával együtt négy teljes értékű kézilabdapálya lesz Csurgón. Ez a város méretéhez képest világrekordnak számít. Így könnyen megrendezésre kerülhet egy 10-12 csapatos kézilabdatorna is, ahol párhuzamosan zajlanának a csarnokokban a mérkőzések. Számos 80-120 ezres lakosságú megyeszékhelyen maximum egy vagy két kézilabdapálya lehetőség van. A komplexum elkészültével megemelkedik az igény rekreációs szakemberekre, masszőrökre, gyúrókra, sportszakemberekre. CSNKC játékosokat arra bíztattam mindig, hogy a kézilabda mellett tanuljon és képezze magát és akár ő is kihasználhatja az épülő komplexum lehetőségeit. Újabb pozitívum, hogy sikerült elérnünk, hogy a komplexum mellett egy vagy két strandkézilabdapálya is megépítésre kerül, így a CSNKC játékosok számára nyáron sem fog megállni a kézilabdaélet.

Új szakmai irányítás kerül az utánpótlás élére. Hogy áll most és merre tart a csurgói utánpótlás nevelés?
Sz.B.: Amikor elkezdtem ezt a munkát az volt az elsődleges célom, hogy gazdag múltú sportegyesületünk utánpótlásnevelését az alapoktól újjászervezzük és ismét válogatott kézilabdázókat adhassunk Magyarországnak. Örömmel mondhatom: a Csurgói NKC utánpótlásnevelése újra teljes gőzzel dübörög! Az elmúlt két évben 40%-al nőtt az aktív utánpótláskorosztályú játékosaink száma, ami azt gondolom egy nagyon dinamikus növekedés. Ma már Kadarkútról, Kutasról, Berzencéről, Somogyudvarhelyről, Csurgónagymartonból járnak be gyermekek kisbusszal megszervezve kézilabdaedzéseinkre és a jövőben tervben van három-négy további település bekapcsolása utánpótlásakadémia rendszerünkbe. Ez nem sikerülhetett volna azok nélkül az utánpótlásedzők nélkül, akik idejüket és energiájukat nem kímélve végzik elhivatottan és lelkiismeretesen munkájukat. Megtartják mindennap az edzéseket, bíztatják a gyerekeket, kapcsolatot tartják a szülőkkel és versenyeztetni viszik kézis lányainkat. Hálás vagyok és ha mondhatom így nagyon büszke is, hogy hét utánpótlásedzőnkből hatan pedagógusok! Teljesen más képzést kap a gyermek, ha pedagógus végzettségű kézilabdaedző foglalkozik velük. Kevés klubnál van ez sajnos így. Történt egy kis átalakulás az utánpótláscsapataink életében. A jövőben az idei felnőtt vezetőedzőnk, Molnár Ferenc kerül az ifjúsági csapat élére és emelett összefogja és szervezi a teljes utánpótlás edzői stáb munkáját is. Szabó Tünde a serdülő és az U15 korosztályú csapatunkat vezeti majd és emelett a nagy sikernek örvendő óvodai labdás foglalkozásokat viszi tovább Csurgón és egy csurgói járásban lévő újabb óvodában. Ebben oroszlánrésze van utánpótlásedzőink szorgalmának és türelmes, alapos munkájának.

Nyulné Bőzsöny Erika az U14, Ráskó Anna és Takács Inez az U13 korosztályért felel majd a jövőben, becsatlakozik szakmai stábunkba Kiss Zoltán aki az U11 csapat edzője lesz és a teljes klubunk kilenc utánpótláscsapatánál felel majd az kapusedzésekért. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni az egyéni kapusképzésekre és kapusedzésekre, ez a szakmai irány is ezt a célt szolgálja majd.

Kissné Hosszú Henriett az U9 és U10 csapatokat fogja edzeni, Karsainé Füle Anikó pedig az U8-as korosztályt.
Edzőink szakmai képzettsége mellett kiemelkedő emberi értékeket is képviselnek nagyon hálás vagyok, hogy velük dolgozhatom együtt.

Tavaly ilyenkor jelentettük be, hogy megkezdjük az óvodai foglalkozásokat is és ez meg is történt. Nagyon nagy sikernek örvend ez a program. Fontos, hogy mielőtt az általános iskolában a kézilabda alapjaival ismerkednek meg a gyerekek, az óvodában már labdás alapokat kaphassanak foglalkozások keretében. Ez egyfajta megalapozása a kézilabdának, amivel általános iskolásokkal foglalkozó utánpótlásedzőink munkáját könnyítjük meg, illetve a gyermekeknek is így folyamatos a tanulás.

Sajnálattal tölt el, hogy városunkban egy másik női kézilabda utánpótlásnevelő egyesülettel évek óta nem sikerül megegyeznünk a korosztályokról, így fordulhat elő, hogy a korosztályos bajnokságban ők is és mi is részt veszünk egymás ellen a kézilabdapályán és egymást gyengítjük. Más városok csapatai oda tudnak menni egy egységes városi csapattal, sok minőségi játékossal a legerősebb összeállításban, ellenük így nem mindig van esélyünk a győzelemre. Ennek ellenére utánpótlásedzőink így is a maximumot kihozzák kézis lányainkból. A még nagyobb csurgói női kézilabda utánpótlássikerekhez közös egységet kell alkotnunk.

Folyamatosan van megkeresés utánpótlásjátékosaink és utánpótlásedzőink felé nagy klubok és nemzeti kézilabdaakadémia részéről is. Próbálják Csurgóról elcsábítani őket. Úgy gondolom ezek a megkeresések méltó elismerése a klubunknál folyó minőségi szakmai munkának.

Idén kerül megrendezésre ötödik női kézilabda nyári táborunk, melyet a jelentkezők óriási száma miatt, már két korosztályra – és két helyszínre -, kellett szétbontanunk. Augusztus 5-6-7-énkerül megrendezésre Kaszópusztán a bentlakásos teljes ellátással bíró nyári táborunk a 8-13 éves korosztálynak. Augusztus 26-27-28-án kerül megrendezésre 14-17 éves utánpótláskorú játékosainknak Gyékényesen bentlakásos táborunk teljes ellátással. Mindkét táborunkba várunk mindenkit sok szeretettel, az előző évekhez hasonlóan ajándékot is kap minden táborlakó és kézilabdás meglepetésvendégekkel is készülünk!

2012 augusztusában egy felnőtt csapatunk volt egy edzővel, most 2019 szeptemberében felnőtt csapatunk és felnőtt vezetőedzőnk mellett kilenc korosztályos utánpótláscsapat nyolc utánpótlásedzővel! Ez nagyon szép eredmény! Közel nulláról került felépítésre utánpótlásbázisunk és ezzel együtt egész klubunk.

Itt és most szeretnék köszönetet mondani a teljes CSNKC stábnak, utánpótlásedzőinknek, technikai vezetőinknek és sportmunkatársainknak az áldozatos – sokszor családjukat is nélkülöző – munkájukért, nélkülük nem érhettük volna el ezeket a nagy sikereket.

Hol tart most a Csurgói Női Kézilabda Club és milyen irányok, elképzelések vannak a jövőt illetően?
Sz.B.: Ahogyan előző néhány válaszomban is említettem, klubunk óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt hét évben. Sokszor nehéz tartanunk a tempót, saját klubunk dinamikus fejlődésével. Gondolok itt a megfelelő emberek megtalalására a megfelelő munkakörökhöz, a folyamatos buszhiányra ami tíz csapatunk folyamatos utaztatásánál felmerül, de a megnövekedett klubunk zavartalan működéséhez szükséges anyagi források előteremtése is komoly kihívás. Újabb siker, hogy április végén beadott TAO pályázatunkat elbírálta Magyar Kézilabda Szövetség megkaptuk jóváhagyó határozatunkat és a tavalyi évi felhasználható keretünkhöz képest tovább növelte lehívható keretünket. Továbbá megpályáztunk egy 9 személyes kisbuszt is, melyet a szakszövetség pozitív irányban bírált el, így ha sikerül összegyűjtenünk a vállalkozásoktól a szükséges TAO forrást, klubunk 2020 első félévében gazdagodik egy vadonatúj kisbusszal. Azért fontos ez számunkra, mert így Csurgó környező településeiről zavartalanul tudjuk megoldani utánpótláskorú játékosaink edzésre járását illetve versenyeztetését. Van két infrastruktúrális beruházási program melyben szeretnénk részt venni a következő évben, egyik az általános iskolai korú utánpótláskorú játékosainknak ad minőségi kézilabdás körülményeket, másik program pedig óvodai fejlesztés lesz, ahol óvodás gyermekeknek valósítunk meg egy XXI. századi sporthelyszínt. Folyamatosan újabb célokat tűzünk magunk elé több területen. Felnőtt csapatunk életében reméljük az idei év komoly áttörést hoz, utánpótlásbázisunk játékoslétszámát dinamikusan tovább kívánjuk növelni, valamint klubunk logisztikai-, sport-, és gyógyászati eszközrendszerét és gépparkját szeretnénk tovább szélesíteni. A cél egy olyan fiatalos és lendületes kézilabda klub felépítése és stabil üzemeltetése, ami célt és kitörési lehetőséget ad minden kézilabdázni vágyó lánynak, akik a sporttal kapcsolatosan képzelik el az életüket és jövőjüket.

A szülők, sportolni vágyók miként érhetnek el benneteket, hogy szerezhetnek a leggyorsabban információt a lehetőségekről?
Sz.B.: A csnkc.hu webcímre kattintva a lap alján látható telefonos és email elérhetőségeken, Facebook és Instagram közösségi média oldalainkon üzenet formájában vehetik fel a kapcsolatot velünk és legfrisebb híreinkről és információkról is az előbb felsorolt online felületeinken tudnak a leggyorsabban értesülni. Várunk mindenkit sok szeretettel! Hajrá CSNKC!

Kategória: Hírek
2019. július 24., szerda 09:09

Értesítés szúnyoggyérítésről

ÉRTESÍTÉS SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város és Porrogszentkirály Község Önkormányzatainak illetékességi területén a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium (6724 Szeged, Kossuth L. sgt.43.) kivitelezésében földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

FÖLDI VÉDEKEZÉS

A földi védekezés időpontja CSURGÓ illetékességi területén: 2019. július 29. napján a napnyugta utáni időszakban.
Rossz idő esetén a szúnyoggyérítés 2019. július 30-31. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A földi védekezés időpontja PORROGSZENTKIRÁLY illetékességi területén: 2019. július 31. napján a napnyugta utáni időszakban.
Rossz idő esetén a szúnyoggyérítés 2019. augusztus 1-2. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése földi irtás esetén: Deltasect 1,2 ULV

A készítmények méhekre veszélyesek, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2019. július 24.

Tisztelettel:

Lantos Sándor

jegyzői feladatokat ellátó aljegyző

Kategória: Hírek
2019. július 09., kedd 08:10

FESTETICS ÖSZTÖNDÍJ 2019

Csurgó Város Képviselő-testülete a felsőfokú tanulmányaikat végző csurgói hallgatók számára megalapítja a „Festetics Ösztöndíjat” a nagy iskolai mecénás, gróf Festetics György emlékére. A Képviselő-testület a „Festetics Ösztöndíj” működését az alábbiakban határozza meg.

1. Az ösztöndíj célja:

Főiskolai és egyetemi tanulmányaikat folytató, tehetséges, kiemelkedő előmenetelű hallgatók munkájának elismerése.

2. A pályázaton való részvétel:

Főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytató csurgói lakóhellyel rendelkező hallgatók pályázhatnak.

Feltételek:
a) kettő előző félévi tanulmányi átlageredménye minimum: 4

b) valamely területen elért eredményes Tudományos Diákköri tevékenység és / vagy kiemelkedő publikációs, előadói, alkotói és sport tevékenység, külföldi egyetem ösztöndíja, Csurgó város hírnevét öregbítő tevékenység

c) szociálisan rászoruló hallgató

A fent szerepelt feltételek közül legalább kettőnek teljesülnie kell a pályázat benyújtásához
3. A pályázat benyújtása és elbírálása:

A pályázatokat a Csurgó Város Polgármesterének kell benyújtani, a pályázatok döntésre való előkészítését az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság Bizottságra végzi. A pályázatok elbírálásáról Képviselő-testület dönt.

4. Az ösztöndíj mértéke, hatálya és átadása:

Két hallgató részesülhet ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke 100.000 Ft/fő. Az ösztöndíj egy évre szól. Az ösztöndíjat a város polgármestere a Csurgón rendezett Őszi Fesztiválon 2019. szeptember 14-én, ünnepélyes keretek között emléklappal együtt adja át.
A pályázat benyújtásának határideje: 2019. szeptember 10. 12.00 óra

A pályázati adatlap beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban, illetőleg letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C