Elemek szűrése dátum szerint: június 2023
2023. június 21., szerda 05:06

Tájékoztatás hőségriasztásról

Kategória: Hírek
2023. június 20., kedd 12:56

Értesítés szúnyoggyérítésről

Kategória: Hírek

Június 16-án bár nem teljes szolgáltatási körrel, de ismét várja a fürödni, kikapcsolódni vágyókat a Csurgó Városi Uszoda. Mindezt június 14-én sajtótájékoztató keretében jelentette be Sándor Zsolt az üzemeltető Aquaplus Kft. képviseletében, valamint Füstös János Csurgó Város polgármestere.

Sándor Zsolt elmondta: Reméljük, hogy egy olyan időszaknak vetünk most véget, amely nem volt örömteljes sem a csurgói uszoda üzemeltetőjének, sem az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak és a csurgói lakosságnak sem. Sajnálatos módon az elmúlt időszakban a mindenki által ismert energiaválság, és egyéb külső körülmények nem tették lehetővé az uszodának a nyitva tartását, illetve egy darabig csak korlátosan volt lehetőség a szolgáltatásokhoz hozzáférni. Az önkormányzattal történő hosszas egyeztetések után az idei évi nyári szezonra az uszoda bár egyelőre nem teljes szolgáltatási körrel, de újra kinyitja a kapuit. Az elérhető szolgáltatások, medencék a nyári szezonhoz kapcsolódóan aktuális kültéri medencékkel, és azok szolgáltatásaival nyitnak és indulnak. Így tehát egyelőre a termálmedencék, a gyógyvizes medencék lesznek elérhetőek. A nyitva tartási idő várhatóan péntek, szombat, vasárnapra 14.00-19.00 óráig korlátozódik. Ekkor várjuk nagy szeretettel a vendégeinket a teljes nyári szezonban. Az első nyitásnap június 16-a péntek, és várhatóan augusztus 31-ig leszünk ilyen üzemrendben nyitva. Polgármester úrral történt egyeztetések során az is felmerült, hogy a belső medencék közül úszási lehetőséget hogyan fogunk tudni biztosítani. Abban az esetben, hogy ha az üzem során megfelelő igénybevételt tapasztalunk, a szezon közben lesz arra lehetőség, hogy a nyújtott szolgáltatásokat, a medencefelületeknek a mennyiségi és időbeli elérését bővíteni tudjuk. Erről folyamatosan tájékoztatást fogunk adni. Lesz lehetőség szauna szolgáltatásokra, szauna igénybevételre is. Ehhez a recepción tudnak érdeklődni azok, akik szeretnének a szaunában kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy tudva és ismerve, azt, hogy a környéken több kültéri, természetes vízfelület is elérhető, ezt a palettát szeretnénk egy olyan lehetőséggel színesíteni, és egyben biztosítani is egy biztonságos és mindenki számára kontrolláltan elérhető pihenési lehetőséget, ahol a sok esetben illegális, vagy féllegális kültéri pihenő-fürdőhelyekhez képest folyamatosan a nyitva tartás időszakában hatóságilag ellenőrzött, megfelelő vízminőséggel, megfelelő medencefelülettel és megfelelő szociális szolgáltatásokkal találkozhatnak a hozzánk érkezők. Ez a fiataloknak, időseknek, akik szeretnék a szabadidejüket ennek megfelelően megfelelő biztonságban eltölteni, fog egy további elérési lehetőséget, egy pihenési-szórakozási lehetőséget biztosítani.

DSC 8934 netin

Füstös János polgármester a tájékoztatójában elmondta: Az a terv, hogy az uszoda újranyitása egy első lépés legyen, és valóban, hogyha a számok ezt indokolják, és mutatják, akkor a működtető nyitott arra, hogy a további szolgáltatásokat is elindítsa, illetve bővítse. A számok sajnos makacs tények. Most már hat évre visszamenően rendelkezünk statisztikákkal. Én egy kéréssel szeretnék fordulni a csurgóiakhoz, illetve mindenkihez, aki egy kicsit is fontosnak gondolja a csurgói uszodát. Arra kérek mindenkit, hogy ne csak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítsák, hogy ez az uszoda, ez a fürdő fontos, és népszerűsítsék, illetve segítsék a mi munkánkat is abban, hogy minél többen jöjjenek és látogassák családok, baráti társaságok, csurgóiak és környékbeliek a környező városokból, vagy akár Horvátországból is. Az önkormányzat és az Aquaplus Kft. elkezdett egy közös marketing tevékenységet is azzal a céllal, hogy minél inkább népszerűsítsük ezt a szolgáltatást. Arra kérek és buzdítok mindenkit, hogy akár magánszemélyként, akár civil szervezetként, vagy intézményként is ebben az időszakban tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezek a látogatottsági számok, ezek az adatok azt támasszák alá, hogy ennek az uszodának a további szolgáltatásainak a bővítésére van igény, van szükséglet és kereslet. A működtető nyitott arra, hogy ezek a szolgáltatások is megnyitásra kerüljenek. Illetve szeretném tájékoztatni önöket arról is, hogy a Csurgó Kártyával rendelkezők továbbra is kedvezményesen vehetik igénybe a Csurgó Városi Uszoda szolgáltatásait. Bízom abban, hogy rövidesen még több szolgáltatás újranyitásával, illetve további szolgáltatásokkal tud majd bővülni a városi uszoda - zárta tájékoztatóját Csurgó polgármestere.

Kategória: Hírek

meghívó page 0001

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában, valamint az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek
2023. június 07., szerda 07:52

CSU-1919_12_2023 közlemény

Kategória: Hírek

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte Csurgó Város Önkormányzata a pedagógusokat. A Történelmi Parkban június 6-án megrendezett eseményen elsőként Violáné Bakonyi Ibolya részletet olvasott fel Csokonai Búcsúbeszéde csurgói tanítványaitól beszédéből. Ezt követően egy perces néma felállással emlékeztek meg a tavaly óta elhunyt pedagógusokról. A megjelenteket Füstös János Csurgó Város polgármestere köszöntötte. Az eseményen díjat kaptak: Jubiláló pedagógusok: Molnár Zoltánné Tamás Mária - rubin diplomás - 70 éve végzett, Szöllősi Pálné Gölöncsér Ilona - gyémánt diplomás - 60 éve végzett, Dr. Horváth József - gyémánt diplomás - 60 éve végzett, Tóth Árpádné Harmadás Jolán - arany diplomás - 50 éve végzett Tankerületi oklevéllel jutalmazott pedagógusok: Bodor Éva tanárnő, Dergecz Dezső tanár úr, Horváth Sándor pedagógus szolgálati emlékérem. Ünnepi műsorként irodalmi zenés összeállítást hallgathattak meg a jelenlévők Verseitek dallama címmel. A rendezvény közös vacsorával zárult.

További fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.635182298653318&type=3

Kategória: Hírek
2023. június 04., vasárnap 19:15

Trianon - városi megemlékezés 2023.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett megemlékezést Csurgó Város Önkormányzata a trianoni békediktátum 103. évfordulójára 2023. június 4-én 17 órai kezdettel a Trianoni emlékműnél. Az esemény zászlófelvonással vette kezdetét, melyet követően megemlékező beszédet mondott Biró Norbert a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke. A rendezvényen "A Költő Visszatér...." címmel ünnepi műsort adott a Zene a Fiatalokért Egyesület képviseletében Kiss Alexandra és Zádori Szilárd énekesek, és az egyesület táncosai. Az eseményen közreműködtek: Tratnyek Sára és Tóth Eszter a Csokonai V.M. Református Gimnázium tanulói, valamint az Overtones Zenei Egyesület. A megemlékezés koszorúzással zárult.

További fotók az eseményről: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=varos.csurgo&set=a.633914518780096

 

Kategória: Hírek
2023. június 02., péntek 07:10

ÉRTESÍTÉS SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

ÉRTESÍTÉS SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Csurgó Város és Porrogszentkirály Község Önkormányzatainak illetékességi területén a Szerocor Konzorcium (1119 Budapest, Etele út. 57.) szervezésében földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

FÖLDI VÉDEKEZÉS

A földi védekezés időpontja CSURGÓ és PORROGSZENTKIRÁLY illetékességi területén: 2023. június 6. napján a napnyugta utáni időszakban.
Rossz idő esetén a szúnyoggyérítés 2023. június 7-8. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése földi irtás esetén: Deltasect 1,2 ULV A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A készítmények méhekre veszélyesek, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Csurgó, 2023. június 01.

Tisztelettel:

Lantos Sándor

jegyzői feladatokat ellátó aljegyző

Kategória: Hírek

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C