2016. február 07., vasárnap 20:26

Pályázati felhívás - Csurgó Óvárosának turisztikai fejlesztésének üzemeltetésére Kiemelt

Csurgó Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a 2014. 07. 24. napján kelt Támogatási szerződés szerint a DDOP–2.1.1/A.B-12-2012-0053 kódszámú, „Csurgó Óvárosának turisztikai fejlesztése” című pályázat keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült. Nevezett projekt keretében jelentős építési és felújítási munkálatok valósultak meg a csurgói 3. hrsz., 14. hrsz., 281. hrsz., 13. hrsz., 282. hrsz., 458/4 hrsz., 283/2 hrsz., 280/3 hrsz. alatti ingatlanokon.

A pályázat keretében az egykori istállóépületben közösségi terek kialakítására került sor. A barokk eredetű épület négy jól elkülöníthető részből áll, melyek a hasznosításkor is jól elkülöníthető funkciókat kaptak.

Az északi, legnagyobb rész – az egykori boxos istálló – egy olyan kiállító és előadóterem, mely egy mobil fallal kisebb helyiségekre bontható, végén található helyiség raktárként került hasznosításra. A következő részben alakítottuk ki a közösségi épület előcsarnokát, főfala mögött a vizesblokkokkal. A harmadik részben egy büfét alakítottunk ki a minimális kiszolgálóhelyiségekkel, és ebben az épületrészben kapott helyet a kazánhelyiség is.

A negyedik – és legértékesebb -, hátsó traktus egy kilenc osztatú boltozott tér. Felújítását követően ez lett a komplexum díszterme, mely fogadások, tárgyalások, kiállítások és egyéb rendezvények megtartására is alkalmas. A boltozott terek szintén festettek, a fafödémes helyiségekben pedig a látszó faszerkezet került felújításra.

Az egykori gazdasági épületben kerültek kialakításra a zarándokszállások, valamint a foglalkoztatók. Az épület északi felében egy tizenhatszemélyes, két kétszemélyes és egy egyszemélyes (akadálymentes) szobát alakítottunk ki. A szálláshoz egy nagyméretű raktár is kapcsolódik. A zarándokszállás közösségi tereként étkező és társalgó került kialakításra. A közösségi tér mögötti folyosóról nyílva helyeztük el a közös használatú tereket, a mosóhelyiséget, a szárítóhelyiséget és a gépészeti (kazán) helyiséget. Az épület másik rendeltetése, hogy foglalkoztató helyiségeknek is helyet biztosítson. Ezekben a helyiségekben kézműves foglalkozások, népi mesterségek bemutatói vagy kis létszámú lelki gyakorlatok is tarthatók. Az épület végében, az utolsó részben nyitott színt alakítottunk ki, mely szintén akár fedett-nyitott foglalkoztatóként, vagy gyülekezeti térként hasznosítható. Mindkét épület homlokzata és belső terei az eredeti, barokk hangulatnak megfelelő anyag és színhasználattal lettek kialakítva, a történeti hitelesség és az építészeti összhang miatt.

A projekt eredményeinek sikeres működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges egy hatékony közönségszervező csapat közreműködése.

A projekt keretében a fenti helyiségek felszerelési és berendezési tárgyai illetve az információs táblák között napelemmel működő, akadálymentes beszélő tábla, valamint audio guide készülékek is beszerzésre kerültek, melyek érintettek a pályázati felhívással.

A kialakított helyiségekben és a parkban, az infrastruktúra megvalósításával az alábbi attrakciókat kell Csurgó Város Önkormányzatának működtetnie, amelyet ezen pályázati felhívással kíván üzemeltetésbe adni:

-          garantált programok színpadi előadások formájában,

-          foglalkoztatással egybekötött hagyományőrző és modern foglalkozások, tevékenységek,

-          helyfüggő mobil tartalmak és kiállítások,

-          az attrakciók látogatóit kiszolgáló vendéglátóegység működtetése,

-          zarándokszállások üzemeltetése.

  1. 2.A pályázat tárgya:

A pályázat tárgya a Csurgó 3. hrsz., 14. hrsz. alatt kialakított ingatlanok, melyek területén az üzemeltetés tevékenységei közé tartozik:

-          a parkgondozási feladatok,

-          büfé, shop üzemeltetése,

-          a létesítmény őrzése és védelme,

-          rendezvények, kiállítások szervezése, lebonyolítása,

-          tanösvény vezetése,

-          szállás, valamint a létesítmény területének gondnoki feladatainak ellátása,

-          népművészek biztosítása foglalkoztatás, bemutató alkalmával,

-          személyi, pénzügyi, beszerzési teendők megoldása,

-          pénzügyi, tájékoztatási, nyilvánossági tevékenység koordinálása,

-          a projekt utógondozása, beszámolók készítése,

-          a zarándokszállás, és hozzájuk tartozó, és átadott kis- és nagy értékű tárgyi eszközök üzemeltetési joga üzemeltetési szerződés szerint, a vonatkozó Támogatási szerződésben foglalt egyes kötelezettségek teljesítésének feladatával,

-          a zarándokszállás üzemeltetése.

 

 A pályázat teljes tartalma az alábbi linken érhető el:

Megjelent: 2896 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 07., vasárnap 21:10

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C