2016. február 07., vasárnap 20:26

Pályázati felhívás - Csurgó Óvárosának turisztikai fejlesztésének üzemeltetésére Kiemelt

Csurgó Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a 2014. 07. 24. napján kelt Támogatási szerződés szerint a DDOP–2.1.1/A.B-12-2012-0053 kódszámú, „Csurgó Óvárosának turisztikai fejlesztése” című pályázat keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült. Nevezett projekt keretében jelentős építési és felújítási munkálatok valósultak meg a csurgói 3. hrsz., 14. hrsz., 281. hrsz., 13. hrsz., 282. hrsz., 458/4 hrsz., 283/2 hrsz., 280/3 hrsz. alatti ingatlanokon.

A pályázat keretében az egykori istállóépületben közösségi terek kialakítására került sor. A barokk eredetű épület négy jól elkülöníthető részből áll, melyek a hasznosításkor is jól elkülöníthető funkciókat kaptak.

Az északi, legnagyobb rész – az egykori boxos istálló – egy olyan kiállító és előadóterem, mely egy mobil fallal kisebb helyiségekre bontható, végén található helyiség raktárként került hasznosításra. A következő részben alakítottuk ki a közösségi épület előcsarnokát, főfala mögött a vizesblokkokkal. A harmadik részben egy büfét alakítottunk ki a minimális kiszolgálóhelyiségekkel, és ebben az épületrészben kapott helyet a kazánhelyiség is.

A negyedik – és legértékesebb -, hátsó traktus egy kilenc osztatú boltozott tér. Felújítását követően ez lett a komplexum díszterme, mely fogadások, tárgyalások, kiállítások és egyéb rendezvények megtartására is alkalmas. A boltozott terek szintén festettek, a fafödémes helyiségekben pedig a látszó faszerkezet került felújításra.

Az egykori gazdasági épületben kerültek kialakításra a zarándokszállások, valamint a foglalkoztatók. Az épület északi felében egy tizenhatszemélyes, két kétszemélyes és egy egyszemélyes (akadálymentes) szobát alakítottunk ki. A szálláshoz egy nagyméretű raktár is kapcsolódik. A zarándokszállás közösségi tereként étkező és társalgó került kialakításra. A közösségi tér mögötti folyosóról nyílva helyeztük el a közös használatú tereket, a mosóhelyiséget, a szárítóhelyiséget és a gépészeti (kazán) helyiséget. Az épület másik rendeltetése, hogy foglalkoztató helyiségeknek is helyet biztosítson. Ezekben a helyiségekben kézműves foglalkozások, népi mesterségek bemutatói vagy kis létszámú lelki gyakorlatok is tarthatók. Az épület végében, az utolsó részben nyitott színt alakítottunk ki, mely szintén akár fedett-nyitott foglalkoztatóként, vagy gyülekezeti térként hasznosítható. Mindkét épület homlokzata és belső terei az eredeti, barokk hangulatnak megfelelő anyag és színhasználattal lettek kialakítva, a történeti hitelesség és az építészeti összhang miatt.

A projekt eredményeinek sikeres működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges egy hatékony közönségszervező csapat közreműködése.

A projekt keretében a fenti helyiségek felszerelési és berendezési tárgyai illetve az információs táblák között napelemmel működő, akadálymentes beszélő tábla, valamint audio guide készülékek is beszerzésre kerültek, melyek érintettek a pályázati felhívással.

A kialakított helyiségekben és a parkban, az infrastruktúra megvalósításával az alábbi attrakciókat kell Csurgó Város Önkormányzatának működtetnie, amelyet ezen pályázati felhívással kíván üzemeltetésbe adni:

-          garantált programok színpadi előadások formájában,

-          foglalkoztatással egybekötött hagyományőrző és modern foglalkozások, tevékenységek,

-          helyfüggő mobil tartalmak és kiállítások,

-          az attrakciók látogatóit kiszolgáló vendéglátóegység működtetése,

-          zarándokszállások üzemeltetése.

  1. 2.A pályázat tárgya:

A pályázat tárgya a Csurgó 3. hrsz., 14. hrsz. alatt kialakított ingatlanok, melyek területén az üzemeltetés tevékenységei közé tartozik:

-          a parkgondozási feladatok,

-          büfé, shop üzemeltetése,

-          a létesítmény őrzése és védelme,

-          rendezvények, kiállítások szervezése, lebonyolítása,

-          tanösvény vezetése,

-          szállás, valamint a létesítmény területének gondnoki feladatainak ellátása,

-          népművészek biztosítása foglalkoztatás, bemutató alkalmával,

-          személyi, pénzügyi, beszerzési teendők megoldása,

-          pénzügyi, tájékoztatási, nyilvánossági tevékenység koordinálása,

-          a projekt utógondozása, beszámolók készítése,

-          a zarándokszállás, és hozzájuk tartozó, és átadott kis- és nagy értékű tárgyi eszközök üzemeltetési joga üzemeltetési szerződés szerint, a vonatkozó Támogatási szerződésben foglalt egyes kötelezettségek teljesítésének feladatával,

-          a zarándokszállás üzemeltetése.

 

 A pályázat teljes tartalma az alábbi linken érhető el:

Megjelent: 1850 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 07., vasárnap 21:10

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Május 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C