Elemek szűrése dátum szerint: máj. 2020

Csurgó Város Önkormányzata a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából csendes megemlékezést tartott 2020. május 29-én pénteken délelőtt az alsoki Emlékműnél, valamint a központi Világháborús Emlékműnél. Tisztelet a hősöknek!

 

Kategória: Hírek

Három folyamatban lévő fejlesztés aktuális helyzetét ismertette Csurgó Város polgármestere május 27-én délelőtt. Füstös János elmondta: bár a koronavírus járványnak hivatalosan még nincs vége, Csurgó városában azonban ennek ellenére sem állt meg az élet. Jelenleg is több beruházás zajlik, melyek közül kettő önkormányzati, és egy nem önkormányzati fejlesztés folyamatáról számolt be.

- Csurgón a koronavírus járvány ellenére, a fejlesztések tovább haladnak. Ezekből most két nagy fejlesztést szeretnék kiemelni. Az egyik a belterületi kerékpárút fejlesztés. Ami elkezdődik Alsoktól a Fenyőfarmtól - ott a földmunkák jelenleg folynak -, és ahogy beérünk a Dynamic Kft. területéig, onnantól kezdve, felfestés lesz egészen a Gönczi utcai kereszteződésig. Utána pedig a Kossuth utcától, egészen a Petőfi tér és a Semmelweis sarokig pedig építés történik. Itt a Kossuth utcától, tehát az Arany János utca végétől, a Gönczi köztől egészen a Dózsa György közig ott a szegélyezés, és a nyomvonal kiépítése folyamatos. Ezt követően pedig szintén a Petőfi téren végig haladva, ott már csak az aszfaltozás az ami hátravan. A Semmelweis utcán csak felfestés lesz, és utána pedig a Sárgáti utcának a végére fog odaérni, ami ugye a Sportcsarnok, illetve az uszodához lenne becsatlakozva. Itt szintén már csak az aszfaltozási munkák vannak hátra, és itt egy 4 méter széles út lesz, ami egyben egy utca is lesz, tehát egy olyan útnak, egy aszfaltos útnak a kiépítése fog megtörténni, ami a kerékpárok mellett a helyi közlekedést is tudja biztosítani, hiszen eddig ott nem volt kiépített aszfaltos út, ezen a területen. Egyébként ez egy 3,3 kilométer hosszú szakasz, és jelenleg 70%-os készültségben áll a projekt, tehát a szerződés szerint halad minden. Várhatóan július végéig teljesen be fog fejeződni, átadásra fog kerülni minden. Lehet, hogy most nem úgy tűnik, de ahogy mondtam, nagyon sok helyen már csak az aszfaltozási munkák vannak vissza, azok pedig nagyon látványos, és viszonylag gyorsan haladó munkafolyamat, ezért július végéig a kivitelező azt ígérte, hogy ezt a projektet be tudja fejezni.

DSC 2402

A másik nagy projektünk, az az Ipari Parkban található nagy fejlesztés. Ez is egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló 450 Millió forintos fejlesztés, ahol a közműveknek a kiépítése fog megtörténni. Már az elmúlt évben megtörtént egyébként az alépítményeknek, az ivóvíz, a szennyvíz, gáz, és az elektromos áramnak a kiépítése. Ezek sem annyira látványos munkafolyamatok, hiszen a földben kerülnek elhelyezésre ezek az alépítmények. Jelenleg pedig gőzerővel folyik a 8,2 hektáros területen a terület rendezés és a bekötő útnak a kiépítése. Illetve a sorompót elhagyva, már látjuk azt, hogy mind a két oldalon a fák kivágásra kerültek, és itt megszélesítésre kerül ez az út, annak érdekében, hogy mind a két oldalon kanyarodó sávot alakítsanak ki, várhatóan június hónap folyamán. Ez a projekt is várhatóan július 31-ig be fog fejeződni, jelenleg 75%-os készültségben van. Szintén egy olyan fejlesztés, ahol majd az utolsó, az aszfaltozási munkák, illetve a kanyarodó sávoknak a kialakítása, kiépítése lesz az, ami még inkább látványos építés és fejlesztés. Egyébként itt a kanyarodó sávnak a kiépítése, szélesítése úgy fog történni, legalábbis az az elképzelés, hogy a forgalmat minél kevésbé akadályozza. Nem lesznek lezárások, lassításokra sor fog kerülni, de mind a két irányba engedni fogják a forgalmat. Én mindenkitől türelmet, és megértést szeretnék kérni, mind a kettő kivitelezés, mind a kettő fejlesztésnek a minél gyorsabb, szakszerűbb kivitelezésére.

Ugyanakkor a város központjában is van egy fejlesztés, beruházás, ami nem önkormányzati projekt. A Magyar Telekomnak a fejlesztése. Ami a Kanizsatel kivitelezésében valósul meg, és a LakiNet Kft. a gerincnek a tulajdonosa, ő bízta meg az alvállalkozót ezzel a munkával. Röviden ennek az a lényege, hogy az optikai gerinc szélesítését szeretnék megvalósítani. Jelenleg 50 Mbit/sec ennek a sávszélessége, és ezzel a fejlesztéssel 2000 Mbit-re fog növekedni, tehát közel 40 szeresére fog a sávszélesség növekedni. Ez elsősorban itt a Széchenyi tér, Petőfi tér, Csokonai utcában, és azokon a helyeken, ahol az optikai gerinc nem a villanyoszlopokon halad, hanem alépítményben a föld alatt. Hiszen több helyen a városban már kiépítésre került azokon a helyeken, ahol a villanyoszlopokon került kiépítésre, kihúzásra ez a kábel. Most pedig itt a városközpontban, azokon a helyeken, ahol alépítménybe kerül ez a fejlesztés, beruházás. Tudom, hogy nagyon sok kellemetlenséget okoz, hiszen pont az önkormányzat parkolójához való bejárást is nehezíti, és itt a város központban a szépen kiépített térköves, és egyéb szépen elkészített járdáknak az újra felszedése, és felbontása az amire sor kerül. Itt a munkának a minőségére is érkeztek kifogások. Ehhez kapcsolódóan a tegnapi napon kolléganőm, felvette a kapcsolatot a kivitelezővel, illetve helyi munkavezetővel, és ígéretet tettek arra, hogy azok a részek, ahol nem megfelelő minőségben kerültek visszaépítésre a térkövek, és a szakaszok, ott azokat a mai nap, illetve a holnapi nap folyamán rendezni fogják. Ahogy mondtam nem mi vagyunk a beruházók, de az engedélyt mi adtuk meg, úgyhogy különösen figyelünk arra, hogy ez a fejlesztés, ez a beruházás is sikeresen meg tudjon valósulni. Mindegyik lakóház, lakóegységhez befog állni ez az optikai gerinc, annak érdekében, hogy aki szeretné és igényelné a plusz sávszélességet, az már csak könnyedén rátudjon csatlakozni. Úgyhogy ez a fejlesztés is folyamatban van és zajlik, a nyár folyamán ez még biztosan el fog tartani - összegezte Füstös János polgármester.

Kategória: Hírek

Aktuális ügyekről számolt be Füstös János Csurgó Város polgármestere 2020. május 20-i, szerdai sajtótájékoztatóján:

Tisztelt Csurgóiak!

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a mai sajtótájékoztatónkon. Néhány dologról szeretnék beszámolni önöknek. Továbbra sincs Csurgó városában koronavírussal fertőzött személy. Kettő személy van jelenleg járványügyi megfigyelés alatt.

Az elmúlt héten már beszámoltam arról, hogy az adományszámlára befizetett pénzeszközből méteráru anyagot vettünk, amelyből megkezdődtek a maszkoknak a varrása. Ezek el is készültek, 1700 darab maszk varrása megtörtént az elmúlt hét folyamán és további még 300 darab maszk volt raktáron, így összesen 2000 darab szájvédő maszkkal rendelkezünk. Így arra az elhatározásra jutottunk, hogy minden Csurgói lakosnak szeretnénk biztosítani szájvédő maszkot. Ennek az lenne a menete, hogy a Csokonai Közösségi Házban kellene átvenni ezeket a maszkokat, minden héten hétfőtől csütörtökig, 9-12 óráig van lehetőség átvenni ezeket a szájvédő maszkokat, lakcímkártya szükséges hozzá. Aki esetleg az ismerősének, szomszédjának, barátjának is szeretné átvenni azt is jelezni kell, és a kollégák át tudják adni. Illetve aki nem tud elmenni, annak továbbra is házhoz tudják szállítani a kollégák. Azt gondolom, hogy mindenféleképpen szükséges a továbbiakban is ezeknek a védőeszközöknek a felszerelése, és sajnos valószínű, hogy hosszú évekre is be kell rendezkednünk ezekből. Igaz, hogy most már mindenhonnan azt halljuk, hogy lassan további könnyítések kapcsán, ez a veszélyhelyzet rövid időn belül meg fog szűnni, mégis a közlekedési eszközökön, boltokban, hivatalos helyeken is ajánlott, és van ahol kötelező, ezeknek a szájvédő maszkoknak a viselése. Én mindenkit arra kérek, aki ezt megteheti, hogy bizalommal keressék kollégáimat a közösségi házban, és minden csurgói lakosnak próbálunk segíteni, és ezzel a jelképes támogatással próbáljuk segíteni, azt, hogy ezt az időszakot el tudják viselni.

Az adományokról is volt szó a múlt hét folyamán. Ahogy ugye említettem, a Magyar Református Szeretetszolgálat által adományozott 100 darab multivitamin került leszállításra és átadásra a Csurgói Városi Szociális Intézmény vezetőjének. Ezeknek a kiszállítása az elmúlt hét folyamán megtörtént. Tehát azok, akik rászorultak és bent voltak ebben a körben, akiket a szociális intézmény feltérképezett, ők az elmúlt hét folyamán megkapták ezeket a vitamin kiegészítőket.

Illetve a héten, hétfői napon megkezdődött azoknak az adományoknak a kihordása, a Csurgói Napsugár Egyesület segítségével, amelyek a befolyt összegből kerültek megvásárlásra, ahogy említésre került 150 darab, 3500 Forint értékű adománycsomagnak a kiszállítása történt meg a napokban, ezeknek a kiszállítása folyamatos. Illetve megkezdődött annak a 40 adománycsomagnak is a kiszállítása, amit a helyi vállalkozók - 6 helyi vállalkozó állt össze - közösen állítottak össze. Összesen 40 adománycsomag, a többivel együtt szintén kiszállításra került, illetve fog kerülni, ezen a héten.

Továbbá a Máltai Szeretetszolgálat is 30 darab adománycsomagot készített össze a csurgói rászoruló családok részére. Ezeknek az átvételére, holnap Pécsen kerül sor, és ezt követően a pénteki nap folyamán történik meg a kiszállítása, a rászoruló családok részére. A Csurgói Katolikus Karitász egyesület 10 darab csomagot állított össze, és az ő ismeretségi körében adományozta oda, juttatta el azokhoz a családokhoz, akik rászorultak.

DSC 2372

Ezúttal is szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, és itt is szeretném megemlíteni a Csurgó Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatot és annak elnök asszonyát, Horváthné Lakatos Máriának a támogatását, miszerint az önkormányzat által költségvetési rendeletben meghatározott összegből, ő 200.000 forintról lemondott, ezt vissza is utalta az önkormányzat számára, és az volt a kérése, hogy ezt a 200.000 forintot is a Csurgói Napsugár Egyesület számlájára utaljuk át, ezt a következő napokban fogjuk megtenni. További rászoruló családoknak tudunk ebből adománycsomagot venni. Hálásan köszönöm neki is, és minden vállalkozónak, minden magánszemélynek, akár forintálisan, akár ilyen adománnyal támogatta ezt a kezdeményezésünket. Köszönjük szépen a helyieknek, és az országos civil szervezeteknek, segélyszervezeteknek is, hogy támogatták a csurgói lakosokat.

Szeretném tájékoztatni önöket továbbá arról, hogy az óvodában és a bölcsődében továbbra is működik az ügyeleti rendszer. A tegnapi naptól kezdve, a bölcsődei dolgozók az eredeti intézményünkben, tehát a bölcsődében várják a kisgyerekeket. Tehát ugyanúgy történik ott is az ügyeleti ellátás. Az elmúlt hetekben megtörtént a tisztasági festés, karbantartás, tehát nyári leállás így most nem lesz ebben az intézményben. Ügyeleti rendszerben egyelőre működik a bölcsőde és az óvoda is. Az óvodában 5 csoportban látják el a kollégák, az óvodás korúak ügyeletét.

Az országos jogszabályokhoz illeszkedve Csurgón is megkezdődött az a folyamat, miszerint az éttermeknek, a kávézóknak nemcsak a kerthelyisége, hanem a belső tere is, a belső helyiségek is kinyithatnak és látogathatók. Tehát a csurgói éttermek és a csurgói kávézók is megkezdték a belső terüknek is a megnyitását a lakosok és a vendégek előtt. Természetesen az a kérés, hogy mindenki az előírásokat betartva, védőtávolságokat, az előírt maszknak a viselését, ahogy azt az alkalom és a lehetőség adja, azt tartsák be.

Arról is be tudok számolni, hogy szép lassan visszarendeződnek az intézményekben is, egy-két intézményben az élet, és újraindul. Elsőként a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, családsegítő intézmény Kossuth utca 1. szám alatt lévő intézmény kezdi meg jövő héttől a működést, várja az ügyfeleket, abban a munkarendben, és abban az ügyfélfogadásban, ahogy tette ezt a március 16-i állapot előtt. Kérem, hogy az intézményvezetővel, illetve az ott dolgozókkal szíveskedjenek egyeztetni, nemcsak Csurgón, hanem a járás többi településén is újraindul az intézménynek ez a szolgáltatása. Az önkormányzatnál is a jövő héttől visszatér az az ügyfélfogadási idő, ami a márciusi állapot előtti időszak, itt is az a kollégák kérése, hogy az előírásokat, védőtávolságokat, higiéniai szabályokat mindenki tartsa be, és ugyanaz szerint az ügyfélfogadási rend szerint várjuk a lakosokat, és az ügyfeleket.

Szeretnék beszámolni arról is önöknek, hogy az elmúlt hét folyamán megkeresett a Nagyatádi Kórház igazgatója, illetve az operatív igazgatója, miszerint ismert előttünk az a tény, hogy néhány hónappal ezelőtt a Nagyatádi Kórház egy CT-vel gazdagodott, és néhány héttel ezelőtt ennek a CT-nek az ellátását nemcsak a fekvő betegek, hanem a járóbeteg ellátásban résztvevők is megilletik. Az a kérése az igazgatónak, illetve a Nagyatádi Kórháznak, hogy nyilatkozzunk Csurgó városa, illetve a többi Csurgó városban lévő település, hogy a Nagyatádi ellátási körzethez szeretnénk csatlakozni a CT ellátásra, alkalmazása kapcsán. Ehhez kapcsolódóan egy nyilatkozatot fogunk eljuttatni igazgató úrhoz, a Barcsi és a Csurgói járás felé érkezett ez a kérés, hiszen fontos lenne az, hogy ez idáig a kaposvári Kaposi Mór Kórház, illetve a Toponári CT-hez való bejutás helyett, Nagyatádra kelljen ilyen vizsgálatra elmenni a Csurgóiaknak, úgyhogy ezt a nyilatkozatot, az elkövetkezendő napokban megfogjuk tenni. Amennyiben szükséges, akkor természetesen testületi döntéssel is megtudjuk erősíteni ezt a véleményünket.

DSC 2377

Tájékoztatom továbbá arról önöket, hogy június 1-ével, illetve június 15-ével további közfoglalkoztatotti programok indulnak, első körben azoknak, akik a járvány miatt veszítették el a munkahelyüket, de nemcsak azoknak, mindenkinek, aki úgy érzi, hogy ebbe a programba szeretné, hogy bekerüljön, kérem szíveskedjen keresni a kollégáimat, és ők próbálnak segíteni. Természetesen itt vannak előírások, jogszabályi feltételek, amiknek meg kell felelni. Amennyiben ezek rendelkezésre állnak, akkor lehetőség van arra, hogy a június 1-ével, illetve 15-ével induló programhoz csatlakozni tudjanak.

A képviselő testületnek május 31-ig kellett volna dönteni a város tulajdonában lévő Kft.-k beszámolóinak az elfogadásáról. A kialakult helyzet kapcsán, ennek a beszámolónak az időpontja szeptember 30-ra tolódott ki. Egy jogszabályváltozás lehetővé tette azt, hogy szeptember 30-ig kell ezeket a beszámolókat a Kft.-knek megtenni, így majd a szeptemberi ülésen fogja ezt a képviselő testület megtárgyalni. Tehát most május hónapban az önkormányzati Kft.-knek a beszámolói nem kerülnek beterjesztésre.

Végezetül szeretném még tájékoztatni arról a lakosokat, hogy beadásra került egy pályázat, az önkormányzat működési támogatásának a segítésére, hiszen ahogy korábban említettem, egy reorganizációs programot állítottunk össze kollégáimmal néhány héttel ezelőtt. Ez a reorganizációs program a belügyminisztérium államtitkárságára beküldésre került. Ők azt a választ adták, hogy egy pályázatot kell benyújtanunk, egy rendkívüli, önkormányzati támogatásra, egyébként minden évben van erre lehetőség, de most ezt korábban szándékozunk benyújtani. Várhatóan vagy a hét folyamán, vagy a jövő hét folyamán ezt a pályázatot be tudjuk nyújtani, a szükséges döntés megszületett, és bízunk abban, hogy amennyiben beadásra kerül ez a pályázat, ami az önkormányzatnak a működési támogatását, likviditását fogja segíteni, hogy gyorsan és remélhetőleg pozitív döntés fog születni.

Döntés született arra vonatkozóan is, pontosan a pénzügyi likviditásnak a megőrzése, egyensúlyának a megtartása miatt, hogy a folyószámla hitelkeretet további 10 millió forinttal megnöveljük. A szükséges döntés megvan, a számlavezető még kockázatvállalási mutatót, illetve számításokat végez, és amennyiben megfelel az önkormányzat ezeknek a számításoknak, úgy június 1-től, a jelenlegi 40 milliós folyószámla hitelkeret 50 millió forintra fog emelkedni. Ez szükséges ahhoz, hogy az önkormányzatnak a további biztos pénzügyi egyensúlya kiszámítható és biztonságos legyen.

Ezek a döntések, illetve intézkedések születtek az elmúlt héten. Én mindenkinek jó erőt, egészséget és kitartást kívánok! Bízzunk abban, hogy rövidesen, tényleg mindenféle korlátozás országos szinten, így Csurgón is feloldásra kerülhet, és visszatérhet az élet a régi kerékvágásba. Köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet.

Kategória: Hírek

A koronavírus járvány hatására kialakult veszélyhelyzet miatt sokan hirtelen nehéz anyagi helyzetbe kerültek Csurgón. Csurgó Város Önkormányzata, valamint a Csurgói Napsugár Egyesület ezért közel egy hónappal ezelőtt adománygyűjtési akcióba kezdett. Az adományok azóta is folyamatosan érkeznek, az összefogásnak köszönhetően így számos rászoruló családhoz juttathatnak el adománycsomagokat.

Arról, hogy hol tart most az adománygyűjtés, Vassné Huszics Bernadett alpolgármester asszonyt, a Csurgói Napsugár Egyesület elnökét kérdeztük.

Hogy került a Csurgói Napsugár Egyesület ennek a példátlan összefogású, karitatív tevékenységnek a középpontjába, és lett a lebonyolítója?

A polgármester úrral, képviselőkkel, valamint az intézményvezetőkkel közösen együtt leültünk, gondolkodtunk, beszélgettünk, és mindenképpen célravezetőnek tartottuk azt, hogy legyen ennek a kezdeményezésnek egy központja, illetve egy vezetője, aki kézbe veszi a teljes adománygyűjtési akciót. Ezt követően összegyűjtöttünk neveket, és mind a munkáltatóktól, mind a vállalkozóktól, önkormányzat részéről, önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőitől névsort gyűjtöttünk arra vonatkozóan, hogy kik lehetnek a leginkább érintettek a koronavírus járvány negatív hatásaival. Ezután Füstös János polgármester úr felkérte a Csurgói Napsugár Egyesületet arra, hogy a folyószámlánkra érkezhessenek az adományok. Polgármester úr levélben fordult a vállalkozókhoz, és magánszemélyekhez, azt kérve, hogy akiknek módjukban áll erejükhöz mérten anyagilag támogatni a városunkban élő hátrányos helyzetű családokat, azok felajánlásaikat a Csurgói Napsugár Egyesület által nyitott adománygyűjtő számlára juttassák el. Kollégáimmal együtt, illetve az egyesületi tagokkal együtt tehát kezdettől fogva részt veszünk ebben a karitatív akcióban.

DSC 2346

Mit lehet elmondani, mennyien figyeltek fel a felhívásra, és mennyien akartak segíteni a csurgói rászorulókon?

A lakossági folyószámlára eddig 175.000 Ft jött, 5 vállalkozó, illetve egyén adott kisebb-nagyobb pénzbeli támogatást. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy 6 vállalkozó összefogásában, a Csurgó-Coop Zrt.-t megkérték, és ők 40 darab 3500 Ft értékű csomagot készítettek, melyek a múlthéten meg is érkeztek intézményünkbe a Kossuth utca 1.-be. A Vilkor Kft., a Csurgó Coop Zrt., SEFAG Zrt. Csurgói Gyára, a Korontos Kft., a Nagy és Társa Kft., valamint a TOPESA Kft. (vágóhíd) közösen összefogott, és ők készítettek 40 csomagot. Ez is már a rendelkezésünkre áll. Ez mellett lemondásra került a képviselői, alpolgármesteri, és polgármesteri díj is, melyek majd szintén az egyesület számlájára fognak kerülni. Ebből pedig egy helyi vállalkozó, Szabóné Bódis Edit és férje segítségével, 150 darab 3.500 Ft értékű csomagot tudtunk összeállítani, ami a mai napra már össze is állt. El is kezdtük a mai nap folyamán már kihordani a csomagokat. Nagyon fontos elmondani, hogy elsősorban olyan személyek fognak most csomagot kapni, akik a koronavírus miatt a munkahelyüket vagy elvesztették, vagy részben kellett munkaidőt csökkenteni, vagy nem hosszabbították meg a szerződésüket. Másodsorban, különböző szociális intézmények vannak, nappali ellátások például Csurgón is, mint fogyatékkal élők nappali ellátása, idősek klubja. Ugye ez alatt az idő alatt sajnos ők egyáltalán nem tudták igénybe venni az ellátást, ezáltal őket nagyon sok hátrány érte, hiszen amúgy is egy nagyon hátrányos csoportról van szó. Valamint az ő családtagjaikat is nagyon hátrányosan érintette ez a dolog, hiszen itt is a szülők nem tudtak munkába állni, sőt a mai napig sem tudnak még munkába állni, mert még a mai napig nincs arra kormány utasítás, hogy mikor jöhetnek vissza a nappali ellátásba az ellátottak. Úgyhogy szeretném kérni a lakosság türelmét, mivel ők fognak elsősorban adományt kapni, illetve a nagyon-nagyon kis jövedelműek. Nagyon fontosnak tartom, hogy a lakosság türelmét kérjük ebben az ügyben. Ugyanakkor, nyilván ha bárki, akár a szomszédságában, családjában úgy értékeli, úgy érzi, hogy ők ebbe a csoportba tartoznak, akkor továbbiakban is várjuk a jelzésüket.

DSC 2331

Mit tartalmaznak a csomagok?

A csomagok tartós élelmiszereket tartalmaznak, mint liszt, étolaj, rizs, cukor, tea, citromlé, konzervek, száraztészta stb.

DSC 2363

Akik még szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, élhetnek-e még a jövőben, tehát folyamatos lesz-e ez az önkormányzati segítségnyújtás, illetve összefogás általi segítségnyújtás?

Igen, igyekszünk. A meglévő csomagoknak nincs meg még mindnek a gazdája. Beérkeznek a telefonhívások, akár a családsegítőt, akár a gyerekjóléti szolgálatot, akár a Napsugár intézményt hívják. A felhívásunkat elérhetőséggel együtt igyekeztünk minden háztartásba eljuttatni. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hívják a telefonszámokat, és azt követően pedig igyekszünk kijuttatni a családokhoz az adományt. A későbbiek során is szeretnénk, ha főleg a szociális intézmények civil egyesületeinek bevonásával folytatódhatna a családok segítése. De azt is azért elmondanám, hogy miután így koordinálva lett ez a névsor, tehát az önkormányzat részéről is megkaptuk a listát, hogy pénzbeli támogatást ki kap, aztán van egy központi támogatás, melyből szinte havonta jön élelmiszer adomány bizonyos családoknak, és azt követően mi is ugye látjuk azt, hogy kinek tudunk adni. Tehát van egy összesített lista, hogy ki az, aki több mindenben is részesül. Így tényleg türelmet szeretnék kérni a lakosságtól, hogy aki ebben az évben már több mindenben részesült, akkor azoknak a családoknak higgye el mindenki, hogy vannak nagyon rossz állapotú, nagyon rossz helyzetben lévő családok pénz nélkül, nagy betegségekben, adott esetben fekvőbeteg van a családban, otthon gondozás, otthon ápolni kell a családtagot, tehát elsősorban ők fognak most kapni.

DSC 2339

Meg lehet-e saccolni, hogy ez Csurgón hány családot érinthet?

Mi 190 csomagot fogunk kiosztani. Akkor tudok mondani majd pontos számot, hogy ez elég volt vagy még többre lenne szükség, miután minden csomag kiosztásra kerül. A későbbiek során akár a kisnyugdíjasokat is igyekszünk bevonni, ha tudjuk, de én erre nem teszek ígéretet, mert ez egy felelőtlen kijelentés lenne. Szeretném még azt is elmondani, hogy az mellet, hogy 190 csomagot fogunk kiosztani, vállalkozók, önkormányzati képviselők, illetve polgármester összefogásával, ezen kívül még a helyi vöröskereszt 20 csomagot osztott ki, a helyi karitász 10 csomagot fog kiosztani, erre majd a jövő héten fog sorra kerülni, vagy e hét második felében. A Máltai Szeretet Szolgálat 30 nevet adatott le velünk, akinek vélhetően majd ők fogják házhoz szállítani a csomagokat. Illetve a Református Szeretet Szolgálat 100 vitamincsomagot adott, az pedig az idősek között lett kiosztva. Én azt gondolom, hogy összesítve elmondható, hogy a kellő összefogás megtörtént, és azt gondolom, hogy a várakozáson felül is tudunk több családot is ellátni. Türelmet kérünk a lakosságtól, és igyekszünk eljuttatni olyan háztartásokba a csomagokat ahol tényleg nagyon nagy, összetett, és halmozott problémák vannak.

Kategória: Hírek

Aktuális étlap (2020.05.18.-2020.05.29.) megtekintése PDF-ben:

étkeztetés

Tisztelt Csurgóiak!

Tájékoztatom önöket, hogy a rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel a Csurgói Városgazdálkodási KFT. lehetőséget biztosít 2020.04.06-tól (hétfő) ebéd igénylésére.

Az aktuális étlap megtekinthető Facebook oldalunkon, továbbá a www.csurgo.hu weboldalon.

AKTUÁLIS ÉTLAP
időszak: 2020.05.18.-2020.05.29.

Etlapfeln0518 page 0001

Etlapfeln0518 page 0002

Menu

Megrendeléssel kapcsolatos információk:

Rendelés leadásának határideje:
Heti rendelés: tárgyhetet megelőző hét csütörtök 9:00- ig
Napi rendelés: előző nap 9:00-ig

Rendelés leadásának módja:
Telefonon: 0620/280-4858 – munkanapokon, 6:00-14:00-ig
E-mailben: szakallne.erika@gmail.com címre (név, lakcím, elérhetőség megadásával)

Az ebéd ára: 900 Ft/ fő

Csomagolás módja:
Mikrózható, egyszerhasználatos, visszazárható fedeles dobozokban.
Kérjük, az ételeket hűtőben tárolja, és fogyasztás előtt melegítse fel.

Étel átvétele:
Csurgó, Kossuth u. 3. (Eötvös iskola - konyha, átadó ablakon keresztül)

Átvétel ideje: 11:30- 12:30-ig

Fizetés módja: átutalással (a számlát az első alkalommal kapják meg)

További Információért hívja a: 0620/280-4858-as telefonszámot, munkanapokon: 6:00- 14:00-ig.

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Társaságunk tervezi a közeljövőben a kiszállítás lehetőségét is (plusz díj ellenében) ez függ az érdeklődők számától. Ilyen igényeiket is kérem, jelezzék a rendelés leadásakor!

Vigyázzunk Egymásra!

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek

97549655 3355982054436235 7226644270680113152 o

Tisztelt Csurgói Lakosok!

Tájékoztatom önöket, hogy az elmúlt héten pénteken (2020.05.08.) baktericid, virucid, fungicid hatású fertőtlenítőszer alkalmazásával, a Csurgói Városgazdálkodási Kft. munkatársai második alkalommal is elvégezték Csurgó Város köztereinek, játszótereinek, parkjainak és köztéri elemeinek fertőtlenítését.

Vigyázzunk egymásra!

Füstös János sk
polgármester

Kategória: Hírek

Vegyszermentes ózonos fertőtlenítést végeztek a Csurgói Egészségügyi Centrum teljes épületében. A MRT CLEAN KFT helyi vállalkozás felajánlásának köszönhetően 2020.05.07 és 08-án, 3 db ózongenerátorral megtörtént az épület fertőtlenítése, igazodva a szakrendelésekhez. A kezelt helyiségben a fertőtlenítés alatt minden ablakot és ajtót be kellett zárni, és a kezelés ideje alatt senki sem tartózkodhatott a helyiségben. Az eljárás a helyiségek méretétől függően 40-60 perces ózonkezelést igényelt, majd utána egy bő fél órás szellőztetést követően a kezelt helyiségek újra használhatóvá váltak.

2

- Az ózongenerátoros fertőtlenítés háromezerszer gyorsabb és ötvenszer hatékonyabb mint bármilyen vegyszeres eljárás. Tekintettel a jelenlegi vírusos helyzetre, a MRT CLEAN KFT térítésmentesen végezte el a Csurgói Egészségügyi Centrum teljes épületének vegyszermentes ózonos fertőtlenítését - hangsúlyozta Marton Sándor ügyvezető tulajdonos. Továbbá elmondta: Hatékonyan használhatók az ózongépek mindenhol, ahol a bakteriális és más szerves szennyeződések és a hozzájuk kapcsolódó szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény, és ahol erre a célra jelenleg káros vegyi anyagokat használnak. Különösen ajánlott azokon a munkaterületeken, ahol sok ember csoportosul mint például: egészségügyi intézmények, szállodák, éttermek, iskolák, bankok, stb. - tette hozzá.

Füstös János Csurgó Város polgármestere köszönetét fejezte ki Marton Sándor ügyvezető úrnak a közel százezer forint értékű felajánlásért, mely keretében elvégezték az Egészségügyi Centrum vegyszermentes ózonos fertőtlenítését.

1

43  

Kategória: Hírek

Füstös János Csurgó Város polgármestere május 13-án, a Magyar Református Szeretetszolgálat adományaként 100 darab multivitaminból álló csomagot adott át a Csurgói Városi Szociális Intézménynek.

Füstös János elmondta: a Magyar Református Szeretetszolgálat 100 darab multivitamint adományozott városunknak, ami Zabundia Szilvia intézményvezető asszonyon keresztül a Csurgói Városi Szociális intézményhez került. Ez a 100 darab vitaminból álló csomag azt gondolom nagyon fontos, hiszen folyamatosan hangsúlyozzák, és azt hallhatjuk, hogy az idősebb korosztály az, amelyet a leginkább védeni kell, és az immunrendszerük számára fokozottan biztosítani kell, hogy minél erősebb legyen, és mindenféle vírusnak ellenálló. Ezért az intézményvezető asszonnyal is egyeztetve, ez a vitamincsomag a nappali ellátásba, illetve a házi segítségnyújtásba beletartozó 100 családot érintve, 100 személyhez fog kerülni.

DSC 2292

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon fontos támogatás, hiszen fontos, hogy az egészségünket ilyen formában is tudjuk védeni. Szeretném megköszönni a Magyar Református Szeretetszolgálatnak a támogatását, és az adományát, illetve itt szeretném felhívni a figyelmet mindenkinek, arra vonatkozóan, hogy a szeretetszolgálat felé lehet beküldeni egyéni kéréseket is. Én egyeztettem a szolgálat vezetőjével. Ők általában nagyobb közösségeknek kevésbé, inkább egyénileg, személyeknek adnak támogatást. A jobbadni.hu honlapon található egy adatlap, ennek a kitöltése után lehet egyénileg, támogatást igényelni a rászorulók részére. Ennek a kitöltésében, illetve az elküldésében a Csurgói Városi Szociális Intézménynek a dolgozói segíteni fognak. Akinek ilyen jelegű kérése, kérdése, esetleg problémája van, az forduljon bizalommal az intézményhez, és azoknak a dolgozóihoz - hangsúlyozta Csurgó polgármestere.

Az átadást követően Zabundia Szilvia intézményvezető asszony köszönetét fejezte ki.

Kategória: Hírek

Amennyiben gondoskodni szeretne gyermeke jövőjéről, és ezért Babakötvényt kíván vásárolni, akkor az Ügyfélkapun keresztül (Magyarország.hu) már otthonról is megnyithatja gyermeke részére az ehhez szükséges Kincstári Start-értékpapírszámlát. Ráadásul, ha most, 2020. április 27. és június 30-a között teszi ezt meg, akkor még egy nyereményjátékban is részt vehet.

Már nem szükséges a személyes megjelenés a Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitásához, a Magyar Államkincstár legújabb fejlesztésének köszönhetően. A számla megnyitása és vezetése ingyenes, gyors és egyszerű, Babakötvény vásárlására pedig a szintén Ügyfélkapun is megigényelhető Webkincstár-, Mobilkincstár elektronikus csatornákon is lehetőség van.

A 2020. április 27-június 30. között Start-számlát megnyitó ügyfeleink nyereményjáték sorsoláson vehetnek részt. Nyeremény: állampapír vásárlásra beváltható utalvány a Kincstárnál. A részvételi feltételek a Játékszabályzatra kattintva olvashatóak.

További információ a Start-számláról:

http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/eletkezdesi_tamogatas

forrás: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/8309/

 

Kategória: Hírek
2020. máj. 14., csütörtök 16:11

Állampapíros nyereményakció a Kincstárban!

Amennyiben Ön 2020. április 27. és június 30. között az Ügyfélkapun keresztül (Magyarország.hu) értékpapírszámlát nyit a Magyar Államkincstárban, és legalább 100.000 forint értékben állampapírt vásárol, akkor részt vehet akciós nyereményjátékunkban. A nyereményjátékban25 darab Kincstár által kibocsátott 100.000,- forint értékű, a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható Nyereményutalványt sorsolunk ki.

Fontos, hogy a részvételhez nyilatkoznia kell. Ennek érdekében annyit kell tennie, hogy első lépésként az Ügyfélkapus felületen, a www.magyarorszag.hu-n a jobb oldali menüoszlopban található „Számlanyitás a Magyar Államkincstárnál” kiemelt cikkre kattintva beküldi a számlanyitáshoz vagy elektronikus szolgáltatás (WebKincstár és MobilKincstár) igényléséhez kapcsolódó Ajánlati Nyilatkozatát.

A nyereményjátékról további információkat a Nyereményjáték Játékszabályzatában talál. 

Nyerjen állampapírt állampapír vásárlással!

Az Állampapír-állománynövelő nyereményjáték 2020. április 27. és június 30. között tart, melynek nyereménye 50 darab Kincstár által kibocsátott 50.000,- forint értékű Nyereményutalvány, mely a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható.

Az Állománynövelő nyereményjátékban való részvételhez annyit kell tennie, hogy a Kincstárnál vezetett értékpapír nyilvántartási-számlájának vagy gyermeke Kincstári Start-számlájának állományát a nyereményjáték időszaka alatt 100.000,- forint névértékű új pénz befizetésből származó állampapír állománnyal növeli.

Az Állománynövelő nyereményjátékról további információkat a Nyereményjáték Játékszabályzatában talál.

http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/8311/

 

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C