Elemek szűrése dátum szerint: február 2021
2021. február 24., szerda 05:40

Tavaszi lomtalanítás - 2021. március 8.

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodája értesíti a lakosságot, hogy a Viridis – Pannónia Nonprofit Kft.

2021. évi tavaszi lomtalanítási akcióját
2021. március 8-án, hétfőn tartja.

A lomhulladékot 2021. március 8-án hétfőn reggel, 7:00 óráig helyezze ki az ingatlana előtti közút mellé olyan módon, hogy az könnyen elszállítható legyen, és a közúti forgalmat ne akadályozza.

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy az ingatlanoktól az adott időszakban háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3m3) lomhulladékot szállítanak el. A plusz lomhulladék elszállítására a Viridis Kft konténert biztosít díjazás ellenében, vagy hulladékudvarban (Nagykanizsa, Vár u.5., Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a lomtalanítás során nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási szemetet, építési törmeléket (WC csészét, kerti hulladékot és faágat, valamint elektromos, illetve veszélyes hulladékot).

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy közszolgáltató kizárólag attól az ingatlantól szállít el lim-lomot, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékszállítást nem szünetelteti, illetve 2020. szeptember 30-ig elvégzett szolgáltatások hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjáról kiállított számlákat kiegyenlítette, valamint a társaság egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Csurgón nincs kijelölt szemétlerakó hely. Tilos a városban hulladékot, építési törmeléket lerakni.
Építési törmelék esetén konténert kell rendelni, illetve beszállítható a törmelék a szolgáltató nagykanizsai telepére (Nagykanizsa Vár u.5).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Viridis-Pannónia Kft. az ingatlanhasználók részére egész évben a hulladékudvarban (Csurgó 0400/1 hrsz, Szennyvíztelep mellett) térítésmentesen biztosítja az elektronikai hulladék (hűtő, háztartási kisgépek, stb.), veszélyes hulladék, valamint háztartásonként évente 5 db személyautó gumi átvételét. A képmegjelenítő elektronikai berendezéseket (televízió, monitor) kizárólag a lomtalanítás időszakában (2021. március 1-31. között) veszik át.

Kérjük a lakosságot, használja ki a lehetőséget, és legálisan szabaduljon meg a háztartásában felgyülemlett lomjaitól!

Üdvözlettel:
Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón; a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatást kap - közölte Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón csütörtökön.

A politikus elmondta, hogy a somogyi város eddig több mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra. A pénzből uszoda épült, megújult a sportcsarnok és annak parkja, megkezdődött az élményfürdő, valamint a szálloda építése. Jelezte, hogy az újabb forrás az utóbbi két létesítmény kivitelezésének befejezésére nyújt lehetőséget.
Szászfalvi László hangsúlyozta: a fejlesztést indokolja a város élénk kulturális és sportélete, a Dráva közelsége, a környék kiemelkedő természeti értékei és a munkahelyteremtés igénye is.

Füstös János, Csurgó polgármestere a sport- és turisztikai komplexum kialakítását a legnagyobb projektnek nevezte a város történetében.
Rámutatott, hogy a helyi NB I-es férfi és NB I/B-s női kézilabdacsapatnak is otthont adó sportcsarnok a felújítást, bővítést követően ezer ember befogadására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá vált, az uszoda versenymedencével, termálvizes medencékkel és egyebek mellett szaunavilággal várja a látogatókat.
A beruházás harmadik ütemében épülő ingatlanegyüttesben a szálloda négycsillagos, 40 szobás lesz, mellette egy 62 férőhelyes ifjúsági szállásegységet is kialakítanak, az élményfürdőben öt medence és gyógyászati részleg kap helyet - emelte ki.
Úgy vélte, a komplexum "nagy turisztikai attrakció" lesz, amely országos ismertségre is szert tehet a csendet, nyugalmat, a kevésbé nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, látványosságokra kíváncsi turisták körében, akik így 4-5 napot is eltölthetnek a térségben.
Füstös János megjegyezte, hogy a fejlesztés hiánypótló, Csurgó korábban - a megfelelő számú és színvonalú szálláshely nélkül - kénytelen volt a környező településeken elszállásolni kulturális- és sportrendezvényekre érkező vendégeit.
A projekt további előnye, hogy 45-50 munkahelyet és bevételeket teremt Csurgón - tette hozzá.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese megjegyezte: Csurgó egészségturisztikai beruházása "új dimenziót nyit" a város és térsége turisztikai életében: bővül a szálláskapacitás, lehetővé válik a hosszabb időtöltés és nőhet a külföldi vendégek száma.
Szólt arról, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére sem álltak le a turisztikai fejlesztések. A csurgói azon projektek egyike, amelyek az újraindulást követően hozzájárulnak az ágazat versenyképességének fokozásához, a belföldi vendégek "megszólításához", a külföldiek visszatéréséhez, vagyis a gyorsabb regenerálódáshoz.
"Bízzunk benne, hogy néhány hét múlva eljön az újraindulás időszaka, mi rendkívül optimisták vagyunk a nyarat illetően" - fogalmazott. Emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron 11,6 millió vendégéjszakával, minden idők rekordja volt Magyarországon.
Könnyid László hangoztatta, idén hasonló eredményt várnak, "ehhez a kormány részéről minden feltétel adott". Közölte: a SzÉP-kártya a megemelt feltöltési keretösszegek és a kedvező adózási feltételek révén "a belföldi turizmus motorja" lesz.

MTI

Kategória: Hírek

Hirdetmény

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Iharosi erdészete

2021. február 1-től 2021. február 28-ig
a 14-353350-405 kódszámú Iharosi vadászterületére
erdőlátogatási korlátozást rendelt el intenzív vadásztatás miatt.

A korlátozás 15:00-09:00 óráig tart.
Ezen idő alatt az erdőterületet látogatni tilos!
A tilalom megszegői 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatók!

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek
2021. február 08., hétfő 07:27

Erdőlátogatási tilalom 2021. 02. 01-03.12-ig

Hirdetmény

A KASZÓ Zrt. tájékoztatása alapján

2021. február 01-től 2021. március 12-ig
az intenzív vadásztatás miatt erdőlátogatási korlátozást rendelt el.

A korlátozás 07.00- 17.00 óráig tart!

A korlátozás nem érinti a KASZÓ Zrt. munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat!

A korlátozás alá tartozó területet a mellékelt térkép ábrázolja.
Nem tartozik a korlátozás alá: A Kaszó település körül rajzolt piros vonalon belüli területrészek, Lombkorona Tanösvény, Fafaj- és Vadismereti Tanösvény, Vadaspark, Dr. Marián Miklós sétány

A tilalom megszegőkkel szemben a KASZÓ Zrt. eljárást indíthat!

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C